کد خبر: 3335967
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۷

پایتخت معنوی ایران نیازمند طرح‌هایی در بُعد بین‌المللی است

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری مشهد با انتقاد از اینکه پایتخت معنوی بودن مشهد نباید تنها در حد لقلقه و پز مدیریتی باشد، عنوان کرد: اگر شأن پایتخت معنوی برای مشهد قائل هستیم، باید به همان نسبت برای آن برنامه‌ریزی و راهبردگذاری شود و طرح‌هایی حداقل در بُعد ملی و حتی بین‌المللی با محوریت مشهد داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، وحید جلیلی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری مشهد، پنجم مردادماه، در نشست علمی ـ تخصصی بررسی حادثه قیام مسجد گوهرشاد که در شهرداری مشهد برگزار شد، اظهار کرد: واقعه مسجد گوهرشاد از این جهت ممتاز است که جریان نهضت مقاومت ایران از سال 1314 تا 1321 که در واقع می‌توان آن را هفت سال دفاع مقدس نامید، یک نهضت فراگیر مردمی بوده و صرفا به مشهد محدود نمی‌شده است، این واقعه نشان داد که مردم ایران تا پای جان پای انقلاب فرهنگی و گفتمانی خود ایستاده‌اند.

جلیلی افزود: طبق سخنان رهبر معظم انقلاب فراز و فرودهای سیاسی می‌‌آیند و می‌روند و جای نگرانی وجود ندارد، مهم این است که بتوانیم اصول گفتمان انقلاب اسلامی را حفظ کنیم، انقلابی که با شعار استقلال،‌ آزادی، جمهوری اسلامی شکل گرفته است و استقلال یکی از عناصر پایه‌ای آن است.

وی با بیان اینکه بحث دفاع از استقلال یک بحث دائمی و همیشگی است، آفزود: یکی از جلوه‌های استقلال، استکبارستیزی است که نباید تضعیف شود، پروژه‌هایی همچون طرح ملی گوهرشاد از این جهت مهم است که بدانیم، استقلال و استکبارستیزی انقلاب اسلامی آماج چه توطئه‌های به ظاهر موجه حتی در فضای رسانه‌ای آکادمیک قرار گرفته است.

معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به طرح ملی گوهرشاد افزود: از استهبان فارس تا ماسال گیلان، از ضیا‌ءآباد قزوین تا فریمان و طرقبه مشهد راجع به این نهضت مقاومت، خاطره وجود دارد که اوج این خاطرات حادثه قیام گوهرشاد به شمار می‌رود.

وی با اشاره به فعالیت‌هایی که تاکنون در طرح ملی گوهرشاد انجام شده است، افزود: در همین راستا تاکنون با بیش از 400 نفر مصاحبه شده و بیش از 11 هزار و 300 دقیقه مصاحبه تصویری تهیه شده است؛ همچنین با 600 نفر نیز مصاحبه صوتی گرفته شده است.

جلیلی با اشاره به جمع‌آوری خاطرات در 30 استان و 190 شهر، ابراز کرد: 17 شهید گوهرشاد و 10 شهید کشف حجاب نیز تاکنون شناسایی شده‌اند و در 180 مسجد شهر مشهد نیز در حال پیگیری این موضوع هستیم.

وی با ابراز تاسف از این که چرا 10 سال پیش این حرکت شروع نشده است، افزود: جای تعجب است که واقعه به این مهمی تاکنون مغفول مانده و مورد بی‌اعتنایی واقع شده است؛ شاید این تعبیر کمی تند باشد ولی عجیب نیست که بگوییم ظلمی که از جهت تاریخ‌نگاری درباره این حادثه صورت گرفته است به اندازه ظلم رضاخان به این افراد است.

وی با تأکید بر ظرفیت گسترده حادثه قیام گوهرشاد، اضافه کرد: اطلاعاتی که از این حادثه عظیم تاکنون جمع‌آوری کرده‌ایم، نشان می‌دهد ظرفیت برای ایجاد حتی یک ژانر جدید در مورد این نهضت مردمی وجود دارد؛ اگر در هر کدام از شهرهای متمدن جهان این چنین کشتاری اتفاق می‌افتاد که در یک شب صدها نفر را قتل عام می‌کردند، 80 سال بعد یک موزه کامل وجود می‌داشت، در حالی که ما حتی یک نمایش‌نامه هم در این رابطه نداریم و انسان مبهوت این بایکوت خبری می‌شود.

جلیلی با بیان اینکه حداقل 20 سال طول می‌کشد تا دین ما به این واقعه ادا شود، اظهار کرد: امسال این کار را شروع کردیم و امیدواریم دیگران نیز چه در حوزه آکادمیک و چه در حوزه رسانه‌ای و هنری به این جریان مستمر ملحق شوند، ما صرفا یک شروع کننده‌ایم و آمادگی داریم که در حد مقدورات به هر کس که بخواهد دراین زمینه فعالیت کند، کمک کنیم.

وی با اشاره به اینکه بعضی‌ها البته با نگاه دلسوزانه از اولویت‌نداشتن سرمایه گذاری روی این موضوع انتقاد کردند، بیان کرد: آبادانی مشهد فقط به پل و بولوار و ساختمان‌های مرتفع نیست، واقعه گوهرشاد خود یک عمارت عظیم در تاریخ فرهنگ ایران است، عمارت باشکوهی که اهل هنر،‌ رسانه و علم باید آن را آباد کرده تا مردم با نگاه به شکوه این عمارت بزرگ برای سبک زندگی امروزشان درس گرفته و بهره‌مند شوند.

معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به تقدیر بزرگانی چون آیت‌الله واعظ‌‌زاده و خزعلی از طرح ملی گوهرشاد، افزود: این دو بزرگوار و همین طور دکتر مهدی محقق و پدرشان که خود از شاهدان عینی این واقعه بودند، تصویر روشنی از این واقعه به ما داده و موجب دلگرمی هرچه بیشتر ما شدند.

وی با ابراز امیدواری از به اتمام رسیدن این طرح تا پایان سال، ابراز کرد: تاکنون توانسته‌ایم با بسیاری از شهرداری‌های کلانشهرها در این رابطه تفاهم‌نامه‌‌ای امضاء کنیم که در تبریز این امر اجرایی شده است و امیدواریم هر ماه بتوانیم یک اثر فاخر و هنری مربوط به این موضوع ارائه کنیم.

معاون فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری مشهد با انتقاد از اینکه پایتخت معنوی بودن مشهد نباید تنها در حد لقلقه و پز مدیریتی باشد، عنوان کرد: اگر شأن پایتخت معنوی برای مشهد قائل هستیم، باید به همان نسبت برای آن برنامه‌ریزی و راهبردگذاری شود و طرح‌هایی حداقل در بُعد ملی و حتی بین‌المللی با محوریت مشهد داشته باشیم.

sara
|
-
|
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۷
0
0
اخباربسیار عالی و دقیق است
captcha