به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با حضور در نشست سالانه دفتر تحکیم وحدت با اشاره به مسائل هستهای و توافق نهایی گفت: امروز مهمترین موضوع کشور بحث توافق هستهای است که بیمها و امیدهایی را پدید آورده است. جمعی شادمان و جمعی نگرانند. برخی از شادی درپوست خود نمیگنجد و برخی غصه میخورند و هراسناک هستند.
وی درخصوص روند بررسی توافق و مواجه شدن با آن افزود: درباره اصل توافق خوب است کارشناسان موضوع بهطور تخصصی بحث کنند و دادهها و ستادهها را بهطور دقیق مشخص کنند تا معلوم شود که چه دستاوردهای واقعی برای کشور داشته است و چه تهدیداتی را ممکن است برای ما پدید بیاورد؟
محمدیان درخصوص مسائل حاشیهای شکل گرفته درخصوص مذاکرات و توافق برجام گفت: این توافق هرچه باشد و هر تحلیلی نسبت به آن داشته باشیم و آن را برد یا باخت بدانیم، موضوعی است که حاشیهها و مسائل جانبی آن بیشتر از خودش اهمیت دارد و موضوع بحث ما هم مسائل جانبی توافق است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ادامه با توجه به حاشیههای شکل گرفته پس از توافق به سوء استفاده جریان سازش از این شرایط اشاره کرد و افزود: مهمترین بحث این است که جریان سازش درصدد بهرهبرداری و به عبارت صحیحتر سوء استفاده سیاسی و فرهنگی از این توافق است و قصد دارد از این توافق سکوی جهشی را به سوی اهداف فرو خورده خویش در سالیان گذشته بسازد و در میان هیاهوی خودساخته مقاصد دیگری را جستجو میکند.
وی ادامه داد: جریان سازش توافق هستهای را یک اتفاق نمیداند، بلکه میخواهد آن را گام اول تلقی کند که آغاز گامهای دیگری برای عادیسازی روابط با آمریکا هست و به همین دلیل است که اهمیت ویژهای برای آن قائل هستند و تحت عنوان شکستن تابو از آن یاد میکنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جریان سازش توافق هستهای را فرصتی میداند که سوت پایان مبارزه با آمریکا زده شود و عصر جدید تعامل با آمریکا که همان پذیرش سلطه و بازگشت مجدد به دوران بردگی مجدد و البته مدرن است آغاز شود. و این پایان مبارزه و آغاز پذیرش سلطه برای آنها از توافق هستهای به مراتب مهمتر و ارزشمندتر است.
محمدیان مسائل حاشیهای توافق هستهای را تنها منحصر به این موضوع ندانست و افزود: موضوعات دیگر اقتصادی و فرهنگی و سیاسی و اجتماعی وجود دارد که اکنون فرصت پرداختن به آنها نیست.
رئیس نهاد نمایندگی مقالم معظم رهبری در دانشگاهها در خصوص ویژگیهای جریان سازش گفت: جریان سازش، جریان متمایل به غرب و شیفته آمریکا است که میتوان نام جریان سلطه پذیر نیز بر آن گذاشت.
وی افزود: نشریات متعددی در فضای مطبوعاتی کشور وجود دارد که این جریان را نمایندگی میکند. گروههای سیاسی شناسنامهدار و بی شناسنامه هم در کشور هستند که یا از بن دندان و یا تا حدودی معتقد به این جریان هستند و در راستای آن فعالیت میکنند.
محمدیان ادامه داد: انقلابیون پشیمان و شرمنده از گذشته هم وجود دارند که از انقلابی بودن خسته شدهاند و به دنبال مدتی استراحت و زندگی بدون دردسر رفتهاند و برای توجیه راحت طلبی خویش چارهای جز نفی مبارزه ندارند.
وی افزود: عدهای از انقلابیون دیروز گرفتار چرب و شیرین دنیا شدهاند، خانههای بزرگ و ویلاهای خوش آب و هوا، زندگیهای اشرافی و تفریحاتی چون تفریحات مرفهان بی درد، موجب شده است که حال مبارزه با نظام سلطه را از دست بدهند و دیگران را نیز چون خود بپندارند و نسخه ذلت برای ملت بپیچند.
محمدیان گفت: عدهای از انقلابیون دیروز در مبانی فکری خود گرفتار تردید شدهاند و گاهی برخلاف گذشته خود فکر میکنند و مبارزه با نظام سلطه را بیهوده و غلط میدانند، و معلوم میشود آن روزهای اول انقلاب هم که انقلابی بودند دارای مبانی محکم و مستدلی نبودند و بیشتر تابع احساس و هیجانات روحی بودند تا تحت تأثیر مبانی قوی فکری.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در خصوص سخن و حرف جریان سازش در کشور گفت: این جریان معتقد است که استکبارستیزی ملت ایران و مبارزه با آمریکا یک راهبرد اشتباه در انقلاب بوده و نظام در سه دهه گذشته هزینه فراوانی را به دلیل انتخاب این راهبرد غلط پرداخت کرده است.
وی افزود: این جریان معتقد است که جریان انقلابی گرفتار توهم توطئه بوده و همیشه خیال میکرده است که آمریکا وغرب در صدد دشمنی با آنهاست و براثر همین توهم توطئه راهبردهای غلطی را تعریف و شیوههای نادرستی را در پیش گرفته است. در حالی که امروز جهان از دوران جنگ سرد گذشته است و به دوران تعامل رسیده است و همه کشورها راهی جز تعامل با قدرتهای بزرگ ندارند و این سرنوشت محتوم جهان بشریت است.
محمدیان ادامه داد: آنها میگویند ما بخواهیم و یا نخواهیم آمریکا بر اثر قدرتی که دارد کدخدای جهان است و چارهای جز تعامل با کدخدا وجود ندارد.
وی درخصوص شناخت این جریان سازش کار تأکید کرد: برای شناخت عمیق جریان سازش نیازمند کلاسها و کارگاههای علمی متعددی هستیم تا لایههای فکری و عقبههای عقیدتی آنان شناخته شود و برگزاری این کارگاهها یکی از اولویتهای مهم برای تشکل دانشجویی بهشمار میرود.
محمدیان با اشاره به شگردها و شیوههای جریان سازش افزود: تئوریسازی و ایجاد مبانی عقیدتی و فلسفی برای سازش، متهم ساختن جریان انقلابی به افراطیگری، تندروی، خشونت، استبداد و ...، خرج کردن از جیب ملت و قرار گرفتن در جایگاه سخنگوی مردم و بیان دیدگاههای خود به نام مردم، بزرگنمایی قدرت نظام سلطه و اغراق در تواناییهای آن، سیاهنمایی نسبت به کارنامه نظام در سه دهه گذشته و القای ناکارآمدی به نظام به دلیل مبارزه با سلطه و منتسب کرده همه مشکلات موجود در جامعه به تفکرات انقلابی و راهبردهای نظام از شیوهها و شگردهای جریان سازش محسوب میشود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها مسئولیت جریانهای انقلابی و ارزشی در مقابل «جریان سازش» را مهم و خطیر دانست و افزود: اگر در توافق هستهای بنا بر ضرورتها یک گام به عقب رفتیم، باید خود را آماده کنیم تا در دوران پسا توافق دو گام به جلو برداریم و تجربه چهار دهه گذشته نشان میدهد که جریان انقلابی از چنین ظرفیت و توانایی برخوردار است.
وی تأکید کرد: لازم است در فضای فکری و فرهنگی جامعه روشنگری داشته باشیم که فضای جهان عوض نشده است و آمریکا یک کشور خردمند، صلحجو و مردم دوست نشده است.
وی ادامه داد: جریان سازش میخواهد چنین تصویری از آمریکا نشان دهد، در حالی که آمریکا پس از جنگ سرد به دنبال تسلط بیشتر و قدرتنمایی بیشتر در دنیا است. آمریکای بعد از دوهزار هم بهدنبال تسلط بیشتر بوده و بیش از دوران جنگ سرد اقدام جنگی داشته است.
محمدیان در ادامه تصریح کرد: خط سازش هیچ تئوری جدید و نو نداشته و جز شرمندگی حرفی برای گفتن ندارد. فقط راحتطلبی را تئوریزه میکنند.
وی افزود: اصلاً جریان لیبرال یک جریان واپسگرا است. دفاع از آمریکا مظهر روشنفکری محسوب نمیشود و واپسگرایی است و امروز آمریکا جرف تازهایی برای گفتن ندارد.
وی تأکید کرد: جریان سازش به یک جریان ارتجاعی دل بسته است و ارتجاع روشنفکری را دامن میزند.
محمدیان افزود: آمریکا در منطقه ما تمام جریانات روشنفکری را نابود کرده است و با سرکار آوردن سلفیها و تکفیریها ریشه روشنفکری را زمین زده است. مصری که بیشترین زمینه روشنفکری را داشت زمین میخورد و عربستان مرتجع تقویت میشود.