کد خبر: 3339257
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴
منصوری آرانی:

توافق هسته‌ای ظرفیت ایجاد همگرایی در جهان اسلام را دارد

گروه سیاسی: عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه یادداشت آقای ظریف در روزنامه‌های عربی در راستای افزایش همگرایی در میان کشورهای اسلامی است، گفت: جمهوری اسلامی معتقد است توافق هسته‌ای ظرفیت ایجاد همگرایی و نزدیکی میان کشورهای اسلامی و افزایش ثبات در منطقه را دارد.

عباسعلی منصوری آرانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره تغییر و تحولات صورت گرفته در رابطه میان ایران و اعراب پس از توافق با یادداشت آقای ظریف در روزنامه‌های عربی و درخواست شورای همکاری خلیج فارس برای همکاری با ایران گفت: در دکترین سیاست خارجی جمهوری اسلامی اولویت با همکاری و ارتباط با کشورهای هم‌جوار و اسلامی است. بنابراین اگر بخواهیم استراتژی خود را عملیاتی کنیم باید فضای گفت‌وگو میان کشورهای اسلامی آغاز شود

یادداشت ظریف در راستای ایجاد همگرایی منطقه‌ای است

وی افزود: نامه آقای ظریف در این راستاست که معنا پیدا می‌کند، زیرا جهان اسلام باید به این باور برسد که همگرایی میان کشورهای اسلامی بسیار ضروری و مهم است.

منصوری اظهار کرد: من امیدوارم که در فضای مثبت ایجاد شده پس از توافق هسته‌ای این گفت‌وگوها میان کشورهای اسلامی اتفاق بیفتد که ثمره آن تحقق وحدت جهان اسلام است.

توافق هسته‌ای؛ همگرایی یا افزایش رقایت تسلیحاتی؟

منصوری آرانی درباره دو ایده نسبت به تأثیر توافق هسته‌ای در منطقه که یکی به افزایش رقابت‌های تسلیحاتی میان کشورها و دیگری به نزدیک شدن کشورهای اسلامی و حل بحران‌های جهان اسلام مانند تروریسم تکفیری تأکید دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است توافق هسته‌ای ظرفیت ایجاد همگرایی و نزدیکی  میان کشورهای اسلامی و افزایش ثبات و امنیت در منطقه را دارد و می‌تواند توهمی که صهیونیست‌ها نسبت به ایران در این کشورها ایجاد کردند برطرف کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: صهیونیست‌ها برای فروش تسلیحات خود و ایجاد یک فضای امنیتی و تهدیدآمیز ایران‌هراسی را در منطقه القا کردند و حال جمهوری اسلامی ایران و شخص آقای ظریف در سفرهای منطقه‌ای خود باید هنرمندانه این القائات را برطرف و یا کمرنگ کند.

وی تأکید کرد: باید این مسئله را به اعراب تفهیم کند که قدرت جمهوری اسلامی ایران قدرت جهان اسلام است و ایران بر مبنای آموزه‌های دینی هرگز به دنبال سلاح‌های غیر متعارف نبوده، نیست و نخواهد بود.

مطالب مرتبط
captcha