وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با بیان اینکه از برنامههایمان بحث توسعه مراکز رشد فرهنگی و علوم انسانی است، اظهار کرد: همچنین خلأ وجود مراکز رشد قرآنی حس میشود، ما از راهاندازی این مراکز استقبال میکنیم. به خصوص جزء برنامهمان بحث توسعه مراکز رشد فرهنگی و علوم انسانی است؛ بنابراین هر جایی که در این رابطه برنامهای داشته باشد را حمیات و کمک میکنیم؛ چه کمک قانونی و معنوی و چه در زمینههای مختلف دیگر میتوانیم کمک کنیم.
ارائه تسهیلات به شرکتها در قالب صندوقهای نوآوری و شکوفایی
وی در رابطه با حمایتهایی که از این مراکز رشد میشود، گفت: تسهیلات به شرکتها در قالب صندوقهای نوآوری و شکوفایی است. دولت حدود هزار میلیارد در آنجا سرمایهگذاری کرده است. یکی هم صندوقهای پژوهش و فناوری است که حدود 18 صندوق در قالب برنامه سوم تصویب شد، در حال حاضر نیز خوشبختانه با قانون جدید رفع موانع تولید که قانون توسعه صندوقهای پژوهش و فناوری پایدار و دائمی است، قرار است سهم دولت در این اعتباراتی که از طریق وزارتخانه و سازمان برنامه میشود دیده شود که کمکی به شرکتها خواهد بود.
احمدی عنوان کرد: برنامهمان این است که در رفع موانع تلاش کنیم و در قالب یک ماده قانونی موانع صادرات و واردات پارکهای علم و فناوری را پشت سر بگذاریم.
فعالیت 6 مرکز رشد علوم انسانی
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به مراکز رشد در حوزه علوم انسانی و هنر گفت: 6 مرکز رشد در همین فاصله فعال شده است، این هم خبر خوشی است برای کسانی که در حوزه علوم انسانی هستند؛ چون اغلب فکر میکنند که فنیها و کسانی که در حوزه علوم تجربی هستند باید وارد این حوزه شوند ولی ما تأکیدمان این است که در حوزه علوم انسانی باید فناوری نرم داشته باشیم چون بعضی مواقع ممکن است علوم انسانی به تنهایی نتواند عمل کند ولی همکاریاش با بخشهای دیگر میتواند واقعاً فعالشان کند.
درصد بالایی از شرکتهای موفق دنیا، در زمینه علوم انسانی هستند
وی ادامه داد: در شرکتهای بزرگ دنیا هم که نگاه کنید درصد بالایی از شرکتهای موفق همهشان علوم انسانی هستند مثل حقوق، اقتصاد، تجارت، مسائل مختلف بازاریابی و ... اینها همه علوم انسانی هستند. خیلیها سؤال میکنند علوم انسانی میتواند چه کاری انجام دهد؟ معتقد هستیم که کارهای بسیاری میتواند انجام دهد، هر کدام از شرکتهای بزرگ دنیا را نگاه کنید درصد بالایی از آنها علوم انسانی هستند.
احمدی عنوان کرد: با مذاکراتی که انجام شده شرکتهای خارجی آمادگی دارند که در پارکهای ما مستقر شوند و همچنین شرکتهای ما در کشورهای دیگر مستقر شوند، با سیاست کلان دولت بنا بر این است که مشکلات قانونی که وجود دارد رفع شود، ما این آمادگی را داریم که تسهیلات برایشان فراهم شود و مشکلات قانونی که احیاناً وجود دارد امیدواریم در این فاصله رفع شود و با فضای بازی که ایجاد شده امیدواریم که شرکتهای بزرگ به خصوص شرکتهای بزرگ بینالمللی و شرکتهای منطقه حضور داشته باشند.
تداوم سرمایهگذاریهای بزرگ با حضور شرکتهای خارجی
معاون پژوهشی وزیر علوم اظهار کرد: با شرکتهای بزرگ برای تداوم سرمایهگذاریها و کسب سرمایهگذاریهای بزرگ میتوانیم عمل کنیم. در کشورهای منطقه برای توسعه صادرات عمل خواهیم کرد. از لحاظ حجم کار و نوع پارکهایی که داریم در منطقه بین اول و دوم هستیم. ترکیه هم خوب است، ولی کشورهای دیگر خیلی با ما فاصله دارند.