کد خبر: 3360499
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۱

سوغاتی با بُعد فرهنگ اسلامی و ایرانی تولید می‌شود/ فرهنگسازی در برنامه‌های پارک علم و فناوری خراسان برای مشهد ۲۰۱۷

گروه اجتماعی: معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان با بیان اینکه سوغاتی که مختص ایران و ویژه خراسان باشد، نداریم؛ گفت: حمایت از فناوری‌ها و طرح‌ها در حوزه سوغات زائر و برگزاری جشنواره‌ای در این موضوع با هدف تولید سوغاتی که بُعد فرهنگ اسلامی و ایرانی داشته باشد، انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، اکبر امینی، معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان امروز، 17 شهریور در جمع خبرنگاران در رابطه با مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی زیارت، فعالیت‌های این مرکز و اعطای تسهیلات به ورودی‌های جدید و شرکت‌های عضو توضیحاتی را ارائه داد.

وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر فعالیت در حوزه مسائل فرهنگی و اهمیت این مباحث در توضیح فعالیت‌های مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی زیارت بیان کرد: مباحث فرهنگی زیر مجموعه فناوری‌های نرم قرار می‌گیرد و با توجه به وجود مضجع شریف امام رضا(ع) و حضور میلیونی زائران داخلی و خارجی در مشهد، ایده ایجاد مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی زیارت با هدف اشاعه فرهنگ زیارت واقعی و توسعه مفاهیم مربوط به این حوزه اجرایی شد.

امینی در خصوص فعالیت‌های مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی زیارت اظهار کرد: ما جدا از سوغات سنتی، سوغاتی که مختص ایران و ویژه خراسان باشد، نداریم و سوغاتی مانند سجاده، تسبیح و اسباب‌بازی‌ها هم از کشور چین وارد می‌شود بنابراین حمایت از فناوری‌ها و طرح‌ها در حوزه سوغات زائر و برگزاری جشنواره‌ای در این موضوع با هدف تولید سوغاتی که بُعد فرهنگ اسلامی و ایرانی داشته باشد، برگزار کردیم؛ از جمله این سوغاتی‌ها شخصیت‌سازی با خانواده عروسکی نخودی است که وارد بازار خواهد شد.

طرح مطالعات زیارت نیز یکی دیگر از فعالیت‌های انجام شده بود که وی در این باره گفت: این طرح چهار سال پیش در مشهد آغاز شد و اخیرا در شورای برنامه‌ریزی استان خاتمه پیدا کرد که بر اساس آن چندین سند و نقشه راه برای فعالیت دستگاه‌های مختلف استان خراسان رضوی مانند اداره راه و شهرسازی، دانشگاه‌ها، اداره کل میراث فرهنگی و ... در حوزه زیارت تدوین شده است.

طبق گفته معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان علاوه بر مرکز رشد فناوری‌های فرهنگی زیارت در پارک علم و فناوری خراسان رضوی، مرکز رشد علوم انسانی در دانشگاه فردوسی مشهد، استان قم، اصفهان و یزد نیز فعالیت می‌کنند.

طرح شتاب و ارتباط این طرح با ورودی‌های جدید مرکز رشد فناوری های فرهنگی زیارت

طرح شتاب و ارتباط آن با مرکز رشد فناوری های فرهنگی زیارت نیز موضوع دیگری بود که امینی به آن اشاره کرد، وی در توضیح برنامه‌های دوره شتاب بیان کرد: شتاب فرآیند توسعه و رشد یک فعالیت یا یک دانش از مرحله تولید علم، تولید فناوری و تکتولوژی و رفع اشکالات آن و در نهایت تجاری‌سازی محصول است.

وی با بیان اینکه در دوره شتاب عواملی وجود دارد که روند رسیدن فناوری به مرحله تجاری‌سازی را سرعت می‌بخشد، اضافه کرد: منتورینگ به معنای انتقال دانش و تجربه به جوانان، آموزش‌های کاربردی، ایده پردازی و تحلیل ایده‌ها و همچنین ارزیابی آن بر اساس قوانین، اصول و اخلاق در مدت سه تا چهار ماه از مراحلی است که در دوره شتاب طی می‌شود.

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان در همین راستا ادامه داد: یکی از نتایج خوبی که این دوره وجود دارد این است که شخص پس از طی مدت سه تا چهار ماه متوجه می‌شود که باید فعالیت خود را ادامه دهد و یا متوقف کند.

وی در رابطه با چگونگی اجرایی شدن دوره شتاب در مورد محصولات فرهنگی توضیح داد: در همه حوزه‌ها کسی که قصد عضویت در پارک علم و فناوری را دارد باید یک نمونه از کار خودش را ارائه کند اما در مورد محصولات فرهنگی ما به افرادی که قصد عضویت دارند و فعالیت‌های پژوهشی آن‌ها به اتمام رسیده است کمک می‌کنیم تا نمونه اولیه خود را تولید کنند.

نرخ وام اعطایی به ورودی‌های جدید و شرکت‌های عضو پارک علم و فناوری خراسان

امینی در رابطه با تسهیلات اعطایی به متقاضیان عضویت در پارک علم و فناوری، با بیان اینکه ما در اعطای تسهیلات تنها برخورد حمایتی داریم، بیان کرد: تسهیلات بانک‌ها به استثنای موارد خاص مانند اشتغال فقط به پروژه‌های کلان اخصاص می‌یابد اما ما در پارک علم و فناوری خراسان صندوقی با عنوان صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری ایجاد کرده‌ایم که دولت و بانک‌ها در این صندوق کمتر از 49 درصد سهم دارند.

وی در خصوص سقف وام اعطایی به متقاضیان و کارمزد آن‌ها اظهار کرد: وام‌ها از یک تا 500 میلیون تومان با کارمزد 4 تا 21 درصد و عموما 14 درصد پرداخت می‌شود، ضمن اینکه به شرکت‌های عضو شده در پارک علم و فناوری وام با کارمزد چهار درصد اعطا می‌شود که این وام بین 5 تا 50 میلیون و با نظارت منتورها به عنوان مشاور و ناظر صرف مبلغ وام در امور مربوطه اعطا خواهد شد.

برگزاری 10 دوره آموزشی به ورودی های جدید مراکز رشد و به طور رایگان نیز از دیگر موضوعاتی بود که در سخنان معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خراسان به آن اشاره شد.

برنامه‌های پارک علم و فناوری خراسان برای مشهد 2017

امینی در پاسخ به سؤالی در خصوص اقدامات پارک علم و فناوری برای مشهد 2017 بیان کرد: در 10 روز گذشته این موضوع در هیئت رئیسه پارک علم و فناوری مطرح شد که با توجه به طرح مطالعات زیارت برنامه‌های اجرایی مانند همایش و مسابقه طرح ایده‌های فرهنگی و جذب این ایده‌ها از همه کشورها، اخبار و برگزاری همایش بین‌المللی برای مشهد در سال 2017 در دستور کار قرار دارد البته این برنامه‌ها که بیشتر جنبه فرهنگسازی دارند تا پایان سال 94 اعلام خواهد شد.

captcha