کد خبر: 3360682
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۶
منصور کبگانیان در پاسخ به ایکنا:

سند آمایش آموزش‌ عالی از مهمترین بخش‌های نقشه جامع علمی کشور است

گروه دانشگاه: قائم‌ مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به اهمیت سند آمایش آموزش‌ عالی گفت: در شصت و ششمین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، اعضای این ستاد به بررسی دو گزارش پیرامون تدوین سند گسترش زبان فارسی و اجرایی‌سازی سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی پرداختند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، منصور کبگانیان، قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در حاشیه شصت و ششمین جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر روند آماده‌سازی سند آمایش آموزش‌عالی گفت: یکی از مهم‌ترین بخش‌های نقشه جامع علمی کشور تدوین سند آمایش آموزش‌عالی است که کار وسیعی را در همه بخش‌ها می‌طلبد و از بخش‌های مهم این سند تنظیم ظرفیت دانشگاه‌هاست که مورد مطالبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و ستاد نقشه جامع علمی کشور است.
وی با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه این سند در هفته‌های گذشته بیان کرد: وزارت بهداشت طرحی را آماده و به شورا ارائه کرده است، که جای کار بیشتری دارد؛ وزارت علوم نیز در این زمینه کار را آغاز کرده است که مسئولیت سنگینی دارد و توضیحات معاون آموزشی وزارت‌ علوم نسبت به فعالیت‌های صورت گرفته این وزارت‌خانه در خصوص سند آمایش آموزش‌ عالی، شورا را در جریان آخرین اقدامات وزارت علوم قرار داد.
کبگانیان در پاسخ به سوالی در خصوص دستور کار شصت و ششمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: بخش مهم این جلسه گزارش تدوین پیش‌نویس سند ملی گسترش زبان فارسی بود که دستگاه‌های زیادی در تدوین این سند همکاری می‌کنند.
وی افزود: نقشه راه، نهادهای ذی‌ربط و برنامه کلان این سند در جلسه شصت و ششم شورا ارائه و نظرات سازنده‌ای مطرح شد؛ اگر این سند به ستاد نقشه جامع علمی کشور تحویل شود، مراحل نهایی‌سازی آن را تا اواخر پاییز آغاز می‌کنیم تا جزء اسناد مصوب و قابل پیگیری کشور باشد.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در پاسخ به سوالی در خصوص محتوای سند ملی گسترش زبان فارسی بیان کرد: این سند شامل خط، زبان و ادبیات فارسی است که در پی آسیب‌‌شناسی زبان فارسی مدت زیادی است آن را پیگیری می‌کنیم؛ در تدوین این سند وزارت علوم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت بهداشت، جامعه‌المصطفی، بنیاد سعدی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان صدا و سیما، شورای‌عالی فضای مجازی، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری و ... همکاری دارند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص گفتمان‌سازی پیرامون نقشه جامع علمی کشور و تاکید مقام معظم رهبری بر آن گفت: پس از تاکید ایشان و نقدهایی که به این بخش وارد کردند، تلاش‌ زیادی از سوی بخش‌های مختلف که در پیشبرد نقشه جامع همکاری می‌کنند صورت پذیرفت و تبلیغ، ترویج و رسیدن به گفتمان نقشه جامع علمی در دستور کار این ستاد قرار گرفت که طرح اولیه‌ معاونت هماهنگی و اجرایی‌سازی ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور پس از اصلاحاتی در دستور کار جلسات آینده این ستاد قرار خواهد گرفت.
منصور کبگانیان افزود: در این جلسه گزارشی نیز از پیشرفت اجرایی‌سازی سند گیاهان دارویی ارائه شد که از اسناد ملی مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و توصیه‌های مقام معظم رهبری است؛ این طرح در ستاد نقشه جامع علمی کشور نهایی شده و سند مفیدی برای کشور است.
وی اظهار کرد: دبیر این ستاد گزارشی از پیشرفت سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی ارائه داد و مقرر شد شاخص‌های این سند در بخش‌های آموزش، پژوهش، فناوری، سرمایه انسانی و اقتصادی، سلامت و زیرساختی تا یک ماه آینده تدوین و بر اساس این شاخص‌ها این سند رصد شود.

captcha