کد خبر: 3462445
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
طیبی در جمع معاونان فرهنگی تشریح کرد:

مهم‌ترین موضوعات مورد تأکید در حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی

گروه دانشگاه: رییس جهاد دانشگاهی در هفتاد و ششمین گردهمایی معاونان فرهنگی جهاد دانشگاهی، به تشریح مهم‌ترین موضوعات مورد تأکید در حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی در هفتاد و ششمین گردهمایی معاونان فرهنگی جهاد دانشگاهی که امروز چهارشنبه 2 دی‌ماه در یزد برگزار شد، گفت: رسانه‌های وابسته به این نهاد ضمن تلاش برای حضور پرشور مردم در انتخابات باید استقلال خود را حفظ کنند. در ادامه، تقویت ساختارهای مطالعاتی، تعامل با گروه‌های پژوهشی علوم انسانی برای انتخاب صحیح زمینه کاری، تقویت ارتباط و تعامل با دانشجویان جهان اسلام و کار خلاقانه، علمی و فناورانه بر روی صنایع فرهنگی را از مهم‌ترین موضوعات مورد تأکید در حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی دانست.

طیبی تصریح کرد: توسعه صنایع فرهنگی در گرو کار علمی، خلاقانه و فناورانه است.
رییس جهاددانشگاهی در رابطه با جذب نیروهای خلاق و با استعداد گفت: جذب نیروهای خلاق، با استعداد و متعهد به منظور توسعه فعالیت‌های فرهنگی یک نیاز است.
طیبی با اشاره به تعریف توسعه فرهنگ جهادی در تقابل علم، ایمان و فرهنگ که بار‌ها نیز مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است، یکی از مهم‌ترین راهکار در این زمینه را جذب نیروهای جوان نخبه در حوزه معاونت فرهنگی با بهره‌گیری از تمام راهکارهای لازم به همین منظور ذکر کرد.
وی با بیان اینکه کار با نیروهای جوان و نخبه و فرصت‌سازی برای جذب آن‌ها نیازمند نیروهای آشنا و علاقمند است، تصریح کرد: لذا توانمندسازی اعضای معاونت فرهنگی نیز بسیار حائز اهمیت است و باید مورد توجه قرار گیرد.
طیبی افزود: گفتمان مورد نیاز امروز کشور گفتمان پیشرفت است و در حال حاضر کشور در وهله‌ اول به دلیل سوء ‌مدیریت‌های خودمان و سپس تحریم‌های اقتصادی با مشکلات متعددی روبه رو است، به طوری که به دنبال مشکلات اقتصادی، شاهد افول اخلاق و عدالت و به دنبال آن افزایش مشکلات اجتماعی در جامعه هستیم.
رییس جهاددانشگاهی بیان کرد: در حال حاضر که مشکل تحریم‌ها با تلاش‌های دولتمردان و حمایت‌های قاطع مقام معظم رهبری در حال برطرف شدن است، زمان برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات جامعه و سوق دادن آن به سمت عقلانیت، اعتدال و وحدت کلمه است تا بتوانیم به اهداف پیشرفت کشور در افق ۱۴۰۴ برسیم.
وی در ادامه اظهار کرد: کشور زمانی می‌تواند به اهداف توسعه‌ای برسد که زمینه و بستر شکوفایی تمام آحاد جامعه فراهم شود و فرهنگ و توسعه فرهنگی نیز به عنوان زیرساخت‌های توسعه کشور در این رابطه تاثیرگذار است.
طیبی دنبال کردن فعالیت‌های کیفی حوزه فرهنگی با محوریت دانشجویان، تقویت تعامل و ارتباط‌های ملی و بین المللی در حوزه فرهنگی، دانشگاهی و جوانان و دامن زدن به ارتباط با دانشجویان جهان اسلام از سوی معاونت‌های فرهنگی را ضروری دانست و اظهار کرد: ما در حوزه فرهنگ نگاه برنامه‌ای داریم نه نگاه فوق برنامه‌ای.
وی در ادامه نیز تقویت ساختارهای مطالعاتی و استفاده از مراکز رصد فرهنگی داخل مجموعه جهاددانشگاهی از جمله ایسنا، ایکنا، ایسپا و پژوهشگاه علوم انسانی و همچنین شبکه‌سازی فعالیت‌های فرهنگی را در توسعه مناسب فرهنگی و جذب نیروهای جوان نخبه در مجموعه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی بسیار مهم خواند.

دکتر طیبی با اشاره به ارتباط معاونت فرهنگی با شورای عالی انقلاب فرهنگی، از تدوین سند نقش جهاددانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور خبر داد و گفت: تاکنون جهاددانشگاهی در زمینه ارتقای توانمندی‌ها و معرفی آن به جامعه فعالیت داشته که زمان زیادی را از این مجموعه می‌گرفته است ولی براساس این سند، ماموریت‌هایی از سوی دولت به جهاددانشگاهی سپرده می‌شود که می‌تواند سرعت بیشتری به کار‌ها ببخشد.
رییس جهاددانشگاهی کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دو انتخابات پیش رو در کشورمان، تاکید کرد: رسانه‌های جهاددانشگاهی که تحت مدیریت معاونت فرهنگی این نهاد فعالیت دارند، باید استقلال خود را در انتخابات حفظ و از جناح‌گرایی پرهیز کنند.
وی گفت: البته با این اعتقاد که مجلس شورای اسلامی باید از افرادی مومن، متخصص و متعهد تشکیل شود، در زمینه نشر این فرهنگ در جامعه تلاش خواهیم کرد.
طیبی تصریح کرد: وظیفه‌ جهاددانشگاهی و رسانه‌های این مجموعه ایجاد فضایی سالم و سرزنده برای حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رای است.
وی در ادامه با بیان اینکه مشروعیت فعالیت‌های جهاددانشگاهی، مقام معظم رهبری هستند، تاکید کرد: شان و جایگاه این موضوع نیز ایجاب می‌کند که همواره جهاددانشگاهی پیرو خط امام(ره) و تابع فرمایشات مقام معظم رهبری باشد، ضمن اینکه جهاددانشگاهی همواره حامی دولت‌های منتخب و برخواسته از رای مردم بوده و آن را وظیفه خود می‌دانسته است.
طیبی در بخش پایانی سخنانش توجه به مقوله توسعه صنایع فرهنگی با توجه به پتانسیل‌های بالای فرهنگی در کشورمان توصیه کرد و گفت: بشر و دنیای امروز از توسعه صنعتی خسته شده و نیازمند مباحث فرهنگی است، لذا باید به موضوع توسعه فرهنگی که کشورمان مستعد آن است، اهتمام بیشتری داشت.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه خلاقیت مبتنی بر علم و فن در شرایط امروز بسیار حائز اهمیت است، پرداختن به موضوع توسعه فرهنگی در جهاددانشگاهی می‌تواند نه تنها در ارتقای سطح فرهنگی جامعه بلکه حتی در بخش درآمدزایی به عنوان یک منبع اصلی درآمد منجر به استقلال مالی معاونت فرهنگی این نهاد شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار توسعه فرهنگ جهادی در دانشگاه‌ها شد.

یادآور می‌شود، هفتاد و ششمین گردهمایی معاونان فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی در قالب یادمان آیت‌الله‌العظمی شیخ عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه قم، 2 و 3 دی‌ماه با محوریت استفاده از فضای مجازی در فعالیت‌های فرهنگی به میزبانی جهاددانشگاهی استان یزد برگزار می‌شود.

captcha