کد خبر: 3473761
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۱

پیگیری ساخت واحدهای ارزان قیمت در شهرهای زیارتی/ سالمندان بالای 60 سال به حرم رضوی مشرف می‌شوند

گروه اجتماعی: معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی با اشاره به نبود واحدهای ارزان قیمت در شهرستان کاشمر به عنوان دومین شهر زیارتی استان، گفت: رویکرد طرح جامع زیارت بحث اسکان ارزان قیمت است که با دستور رهبر معظم انقلاب این طرح در مشهد شروع و در دیگر شهرهای زیارتی استان همانند کاشمر پیگیر اجرای این رویکرد با استفاده از تجربه مشهد هستیم تا بتوانیم زیارت آسان و ارزانی را برای زائران فراهم کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، محمدحسن واحدی، معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی، در حاشیه سفر به کاشمر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه با مشارکت آستان قدس رضوی از بیستم بهمن‌ماه سالمندان بالای 60 سال استان به حرم مطهر رضوی مشرف می‌شوند، افزود: این طرح برای سالمندانی که تاکنون به زیارت این حرم مطهر مشرف نشده‌اند، اجرا خواهد شد.

معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی به شناسایی این افراد توسط ادارات کل کمیته امداد امام خمینی(ره) و  بهزیستی خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: این افراد پس از زیارت در همان روز به محل زندگی‌شان مراجعت می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بودجه زیارت در سال جاری 26 میلیارد تومان بوده است، اظهار کرد: با مطالعاتی که در طرح جامع زیارت انجام شده است، برخی پروژه‌ها فوری و اضطراری، برخی جنبه ضرورت و برخی دیگر جنبه اهمیت دارد که به همین جهت این اعتبارات در سال جاری با اولویت پروژه‌های فوری و ضروری توزیع شده است.

واحدی با بیان اینکه سهم شهرستان کاشمر از بودجه زیارت در سال جاری حدود دو میلیارد و 200 میلیون تومان بوده است، از این شهر به عنوان دومین شهر زیارتی استان نام برد و گفت: باید به شهرستان کاشمر به عنوان شهری که سالانه پذیرای 3.5 میلیون زائر است، توجه ویژه‌ای داشت.

وی، با اشاره به اینکه پروژ‌های زیارت در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان با 10 راهبرد، 39 سیاست، 140 برنامه و 825 پروژه مصوب شده است، بیان کرد: امیدواریم بتوانیم برای پنج سال آینده موضوع زیارت آسان، ارزان با کیفیت و ماندگار و همچنین تکریم زائر را برای ترویج و تثبیت فرهنگ رضوی و فرهنگ اسلام و اثر گذاری در زندگی مردم به خوبی دنبال کنیم. 

معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه تاکنون تنها 50 درصد از بودجه زیارت استان تخصیص یافته است، گفت: دولت در بحث زیارت از دو منبع ماده 12 برنامه پنجم توسعه و دیگری از سرفصل مربوط به اشخاص حقوقی غیردولتی اعتبار در نظر گرفته و تاکنون در حد توان اعتباراتی را در این خصوص اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه براساس آنچه نمایندگان استان خراسان اطلاع داده‌اند، موضوع زیارت در برنامه ششم و در بودجه سال 95 در کارگروه تلفیق به عنوان ماده دائمی به تصویب رسیده که امیدواریم در صحن علنی مجلس هم این موضوع رأی بیاورد، تصریح کرد: اعتبارات بودجه زیارت تنها در قالب سه استان مصوب شده است به همین جهت از سال آینده تنها به سه استان خراسان رضوی، قم و فارس اختصاص خواهد یافت.

واحدی با بیان اینکه در گذشته در بودجه زیارت موضوع مصلا و امامزاده‌ها هم لحاظ می‌شد به همین جهت از بودجه زیارت، تمامی استان‌های کشور استفاده می‌کردند، اظهار کرد: با پیگیری‌های نمایندگان و استاندار خراسان مقرر شد از سال آینده بودجه زیارت مختص اين سه استان باشد.

وی با اشاره به نبود واحدهای ارزان قیمت در شهرستان کاشمر به عنوان دومین شهر زیارتی استان، گفت: رویکرد طرح جامع زیارت بحث اسکان ارزان قیمت است که با دستور رهبر معظم انقلاب این طرح در مشهد شروع و در دیگر شهرهای زیارتی استان همانند کاشمر پیگیر اجرای این رویکرد با استفاده از تجربه مشهد هستیم تا بتوانیم زیارت آسان و ارزانی را برای زائران فراهم کنیم.

به گفته معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی، طرح حرم تا حرم که توسط شهرداری کاشمر در این شهر در دست اقدام است دارای یک پیوست کامل زیارتی بوده که امیدواریم در قالب این پیوست با مشارکت بخش خصوصی بتواینم در فاز دوم آن که در حال اتمام هم است، اسکان ارزان قیمت را اجرایی کنیم. 

وی در ادامه با اعلام اینکه طرح‌های زیارت سال 95 برای سازمان مدیریت ارسال شده است، ابراز كرد: از سال آینده دستگاه‌های اجرایی هر کدام پنجره زیارتی باز خواهند کرد از همين رو به بحث زیارت توجه ویژه‌ای خواهد شد.

واحدي با بیان اینکه طرح‌های جدیدی در دستور کار داریم که به زودی عملیاتی و شروع خواهد شد، گفت: طرح مبدأ به مبدأ با رویکرد کار گروهی است تا زائران امام رضا(ع) بتوانند از مبدأ به مقصد که مشهد مقدس باشد، آورده شوند و مجدد به محل زندگی خود مراجعت دهیم؛ طرح زیارت گذراندن ماه عسل زوجین جوان در مشهد مقدس و طرح زیارت اولیه برای سالمندان بالای 60 سال نيز از جمله طرح‌های جدید کارگروه زیارت استان است.

يادآور مي‌شود، محمدحسن واحدی، معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی، در سفر یک روزه خود در کاشمر از 25 پروژه شهرداری بازدید و روکش آسفالت جاده عشرت آباد به طول 9 کیلومتر را افتتاح كرد.

captcha