کد خبر: 3497359
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸

بهره‌برداری از عقل جمعی در جشنواره شبکه‌های ارتباطی قرآن

گروه فضای‌مجازی: رئیس دانشکده علوم قرآنی مشهد با اشاره به جشنواره ملی شبکه‎های ارتباطی قرآن کریم گفت: در این فضا ما باید حتی برای افرادی که اعتقادی به اسلام ندارند، نيز برنامه داشته باشیم و بر روی افراد آزاداندیش اثرگذار باشیم و این مهم محقق نمی‌شود مگر با عقل جمعی و استفاده از شیوه‌های نو و هنرمندانه که تأثير بسیاری دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی و خبر جشنواره شبکه‌های ارتباطی قرآن کریم، حجت‌الاسلام غلامرضا زارع‌مهرجردی، رئیس دانشکده علوم قرآنی مشهد با بیان اینکه فضای مجازی بهترین بستر برای ترویج قرآن در جامعه است، افزود: این فضا بیشترین تأثیر را بر قشر جوان و دانشجوی ما دارد.
وی با اشاره به اینکه فضای مجازی گسترده‌ترین فضا برای ترویج اندیشه‌هاست، ابراز کرد: ما می‌توانیم بیشترین استفاده را در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و به خصوص قرآنی از این بستر داشته باشیم و از فعالیت‌های مضر و انحرافی در این فضا جلوگیری کنیم.
حجت‌الاسلام زارع‌مهرجردی گفت: به همان میزان که این فضا می‌تواند یک فرصت برای فعالیت‌های مثبت ما باشد، می‌تواند یک تهدید نیز باشد چرا که جریان‌های انحرافی زیادی در این بستر برای ترویج اندیشه‌های مخرب تلاش می‌کنند و قصد ایجاد تضاد در افکار قرآنی افراد را دارند که این امر بسیار خطرناک است.
اگر ما درست عمل نکنیم ...
وی ابراز کرد: اگر ما درست عمل نکنیم یعنی یک حرکت هدفمند و گروهی نداشته باشیم، این حرکت ما به تهدید مبدل شده و این موضوعی مضر است لذا ما باید با کم‌کردن این تهدیدات و استفاده حداکثری از فضای موجود برای ترویج قرآن و اندیشه‌های قرآنی تلاش کنیم تا از تضاد فکری جلوگیری شود.
رئیس دانشکده علوم قرآنی مشهد ادامه داد: با توجه به گسترش ارتباطات در فضای مجازی و بهره‌برداری‌هایی که در ابعاد مختلف زندگی انسان از این فضا می‌شود، ایجاب می‌کند که استفاده از این فضا برای نشر معارف قرآن مدبرانه، معقول و حساب شده باشد و برگزاری چنین جشنوار‌ه‌هایی می‌تواند به بهره‌برداری از عقل جمعی و حضور صاحب‌نظران در عرصه قرآن شود.
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی و ارتباطی امروز ما با شبکه‌های اجتماعی عجین شده و سرعت ارتباطات را بالا برده است، اضافه کرد: ما باید نهایت دقت را در فعالیت خود داشته باشیم تا بیشترین تأثیر مثبت و کمترین آسیب را برای اجتماع در برداشته باشد.
شبکه‌های اجتماعی؛ بهترین ابراز انتقال معنا
حجت‌الاسلام زارع‌مهرجردی گفت: شبکه‌های اجتماعی بومی البته با سرعت و دقت مطلوب، می‌تواند بهترین اثرگذاری را در تعاملات قرآنی ایفا کند و اگر شرایط به وجود آمده در شبکه‌های ایرانی و بومی این‌گونه نباشد، جذب مخاطب را به همراه ندارد، همان شرایط نامناسب حاکم می‌شود و اهداف از بین می‌رود.
وی با بیان اینکه فعالان قرآنی با ورود به این عرصه می‌توانند کمک شایان ذکری به بهبود شرایط داشته باشند، افزود: استفاده از این فضا در عرصه قرآن از دیگر عرصه‌ها جدا نیست بنابراین با توجه به نیاز سنجی‌هایی که از اجتماع انجام می‌شود باید فعالیت خود را مدون کنیم و برای سطوح مختلف جامعه برنامه‌های مناسبی در نظر بگیریم.
حجت‌الاسلام زارع‌مهرجردی ادامه داد: در این فضا ما باید حتی برای افرادی که اعتقادی به اسلام ندارند برنامه داشته باشیم و بر روی افراد آزاداندیشی که در این میان وجود دارد، اثرگذار باشیم و این حرکت محقق نمی‌شود مگر با عقل جمعی و استفاده از شیوه‌های نو و هنرمندانه که اثر بسیاری دارد.
رقابت‌ها سازنده و دور از تفرقه باشد
وی بیان کرد: مروجان قرآن باید به دور از حرکت‌های نمایشی، سطحی و با هم‌گرایی برای رسیدن به هدف عالی خود تلاش کنند، این بدان معنا نیست که بگوییم رقابتی وجود ندارد بلکه رقابت بسیار خوب و مهم است اما زمانی که این رقابت‌ها سازنده و جدا از تفرقه و تضاد باشد.
رئیس دانشکده علوم قرآنی مشهد با اشاره به نقش دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی قرآنی در فضای مجازی افزود: دانشگاه‌ها با حرکت‌های پژوهشی، مقالات و پایان نامه‌ها که با استفاده از نیاز سنجی‌های به عمل آمده از جامعه، کسب شده، می‌توانند به حاکمیت قرآن در جامعه و تعالی افکار اسلامی در فضای مجازی کمک کنند.
captcha