کد خبر: 3558287
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۷

مشاوران دینی صرفاً افراد طلبه نیستند/ توجه به نگاه توحیدی در این مشاوره

گروه اجتماعی: مدیر داخلی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی با اشاره به اینکه مشاوران دینی صرفاً افراد طلبه نیستند، گفت: کسی که در رشته معارف در دانشگاه تحصیل کرده و با اصول مشاوره آشنایی داشته باشد، نیز می‌تواند به عنوان مشاور دینی در جامعه مورد رجوع قرار گیرد.

حجت‌الاسلام علی‌اکبر روحانی‌مقدم، مدیر بخش تلفنی و مدیر داخلی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، گفت: با توجه به اینکه جامعه ما به لحاظ اجتماعی و فردی شاکله دینی دارد، مردم خود را بی‌نیاز از مسائل دینی نمی‌دادند و در سایه مراجعه به مشاور دینی احساس امنیت و راحتی می‌کنند.
وی با بیان اینکه پاسخ‌هایی که مراجعان از مشاوران دینی دریافت می‌‌کنند، بیشتر با آرمان‌ها و نیازهاشان هماهنگ است، از همین رو به مشاور دینی توجه بیشتری دارند، اظهار کرد: البته این بدان معنی نیست که مشاوره غیردینی کلا بدون فایده است، بلکه باید هر کدام از این مشاوره‌ها در مسیر خود مورد استفاده قرار بگیرد.
مشاوران دینی صرفاً افراد طلبه نیستند
حجت‌الاسلام روحانی‌مقدم با اشاره به اینکه مشاوران دینی صرفاً افراد طلبه نیستند، ابراز کرد: کسی که در رشته معارف در دانشگاه تحصیل کرده و با اصول مشاوره آشنایی داشته باشد، نیز می‌تواند به عنوان مشاور دینی در جامعه مورد رجوع قرار گیرد.
وی ادامه داد: مشاوران دینی باید به تخصص‌ها و علوم روز آشنایی داشته باشند، در غیر این صورت مراجعان دچار آسیب‌هایی می‌شوند، علاوه بر این باید بدانیم که نقش مشاوره و راهنمایی با نقش مشاوره و مددکاری متفاوت است.
مدیر داخلی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی بیان کرد: در فرمایشات اهل بیت(ع) نیز داریم که رفتن به سمت مشاور عین هدایت است، البته در موضوع مشاوره نیز مشاوره بالینی با روان‌شناسی بحث متفاوتی است، اما در شرایطی که بحران‌های مختلفی کیان خانواده را تهدید می‌کند، برای حل مشکلات، به فرآیندهایی نیاز است.
وی عنوان کرد: در مشاوره‌های غیر دینی گاهی شاهد آن هستیم که مشاور برای حل مشکلات روحی فرد در خصوص مثلا شکست عشقی، راهکاری را پیشنهاد می‌کند که با نگاه ما به حیات اخروی در تناقض است.
توجه به نگاه توحیدی در مشاوره دینی

این کارشناس مشاوره دینی با بیان اینکه در واقع در مشاوره دینی، نگاه توحیدی بر نگاه به سایر ابعاد زندگی افراد، غالب است، ابراز کرد: ماهیت مشاوره در واقع بر اساس تشخیص مشکل و شناسایی نقاط قوت و ضعف، هدایت و پرورش و راه حل، استوار است.
وی به مهم‌ترین چالش‌های امروز جامعه اشاره کرد و گفت: خانواده یکی از موضوعات مهم امروز جامعه است؛ مهارت‌های ارتباطی زوجین با یکدیگر، انتخاب همسر، فعالیت شبکه‌های اجتماعی و ... از جمله مواردی است که مراجعان بیشتری را برای دریافت پاسخ سؤالات به سمت مشاوره دینی ترغیب می‌کند.
حجت‌الاسلام روحانی‌مقدم با تأکید بر اینکه یک مشاور دینی باید بتواند با بهره‌گیری از منابع دینی، نیازهای جوانان را پاسخ دهد، اظهار کرد: مشاور دینی باید بتواند به شخص آرامش دهد و در مرحله بعدی با بهره‌گیری از علوم روز، راه حل مشکلات را به صورت کاربردی ارائه کند.
مشاور دینی نباید خود را بی‌نیاز از مطالعه و به‌روز کردن اطلاعات بداند
وی با تأکید بر اینکه مشاور دینی نباید خود را بی‌نیاز از مطالعه و به روز کردن اطلاعات بداند، عنوان کرد: مشاور دینی باید همیشه نیازها را را رصد کرده و اطلاعات روز را به دست آورد زیرا اگر اطلاعات به‌روزی نداشته باشد، نمی‌تواند مشکلات مردم را حل کند.
مدیر داخلی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی نمایندگی خراسان رضوی عنوان کرد: تبادل اطلاعات یکی دیگر از مواردی است که مشاور دینی باید در برنامه‌های خود قرار دهد؛ مشاور می‌تواند با حضور در جمع مشاوران دیگر از تجربیات آن‌ها نیز استفاده کند.
بنیاد مجازی نهج البلاغه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۱
0
0
با سلام

نرم افزار داینامیک اتاق فکر با محوریت نهج البلاغه

که یکی از کاربردهایش مشاوره دینی است
اطلاع رسانی میشود



http://ali۱۲۱.com/f/۴F
ملیحه سادات حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۵
0
0
با سلام و خسته نباشین میخواستم بپرسم در مورد انرژی کائنات ..ایا درست ؟
ملیحه سادات حسینی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۵
0
0
با سلام و خسته نباشین میخواستم بپرسم در مورد انرژی کائنات ..ایا درست ؟
captcha