کد خبر: 3576026
تاریخ انتشار : ۰۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۲

عرضه سوغات متناسب با فرهنگ مشهد برای زائران غیرایرانی

گروه اجتماعی: مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: برای سوغات زائران خارجی نیز باید فرهنگ شهر مشهد را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهیم و تولیدات مناسبی را عرضه کنیم.

رجبعلی لباف‌خانیکی، عضو هیئت مدیره فرهنگسرای فردوسی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، گفت: شهر مشهد به دلیل جایگاه ویژه‌ای که در کشور و جهان اسلام دارد، از اهمیت بسیاری برخوردار است لذا سوغات این شهر نیز باید متمایز باشد.
وی ابراز کرد: سوغات هر شهر باید مشخصه‌ای از آن شهر را با خود به همراه داشته باشد، از همین رو شهر مشهد نیز باید با توجه به بار فرهنگی خود در حوزه زیارت، سوغاتی متناسب با این موضوع را به زائران ارائه دهد.
توجه به مشاهیر دینی و نماهایی از معماری اسلامی در سوغات
مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه سوغات باید متنوع باشد، اظهار کرد: در سوغات هر شهر باید تمام جنبه‌های فرهنگی آن شهر مدنظر قرار گیرد که بخشی از این جنبه‌ها به وجود مشاهیر دینی و نماهایی از معماری اسلامی مربوط می‌شود.
وی بیان کرد: به‌عنوان مثال، نبات مشهد با نبات سایر شهرها تفاوت دارد زیرا نبات این شهر به دلیل وجود بارگاه منور رضوی از تبرک مجاورت با بارگاه هشتمین نور برخوردار است از همین رو، در بین مردم شهرهای دیگر از جایگاه خاصی برخوردار است.
لباف با اشاره به توجه ویژه به فرهنگ و هویت شهر مشهد، گفت: پدیده زیارت در این مشهد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، این شهر از گذشته دارای یک هویت خاص و مثبت بوده است که حضور رجال سیاسی و آثار تاریخی در این شهر نشان از اهمیت آن دارد.
عضو هیئت مدیره فرهنگسرای فردوسی در همین خصوص ابراز کرد: ما نباید به سمتی برویم که مشهد را صرفاً به عنوان یک شهر زیارتی تلقی کنیم بلکه باید به سایر داشته‌های شهر مشهد در حوزه هویت شهری نیز اهمیت داده شود.
معرفی شاهکارهای هنری حرم رضوی به زائران
وی عنوان کرد: جایگاه فردوسی به عنوان یک اثر تاریخی و شاهکارهای هنری حرم مطهر رضوی از جمله کاشی‌کاری و معماری آن، می‌تواند به عنوان یک ارزش به زائر معرفی شود.
لباف با بیان اینکه این سوغات می‌تواند به مقوله امام رضا(ع) به عنوان یک موضوع فرهنگی بپردازد، اظهار کرد: در خصوص سوغات نیز هنرستان‌ها و دانشکده‌های ما می‌توانند نقش‌آفرینی کنند و سوغات مشهد را در بسته‌بندی متفاوت و زیبا به مخاطب ارائه دهند.
وی ادامه داد: باید برای تهیه سوغات مشهد به عنوان مثال برای بسته‌بندی اجناسی همچون زعفران شرایط خاصی را در نظر بگیریم تا جایگاه این سوغات از دید مردم پنهان نماند.
توجه به زائران خارجی حرم رضوی در تولیدات مرتبط با سوغات
مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه برای سوغات زائران خارجی نیز باید فرهنگ شهر مشهد را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهیم و تولیدات مناسبی را عرضه کنیم، اضافه کرد: در شرایط فعلی، در سایه امام رضا(ع) و حرم مطهر، باقی ارزش‌ها را نادیده گرفته‌ایم، این در حالی است که باید از عناصر فرهنگی دیگر نیز در این زمینه بهره بگیریم.
وی با تأکید بر معرفی شخصیت‌های برجسته تاریخی همچون فردوسی و خواجه‌ نظام‌الملک طوسی به مردم، گفت: در این عرصه مدارس و مساجد ما نیز نقش تعیین کننده‌ای دارند و می‌تواند پیام‌های مناسبی را به زائران و مسافران ارائه دهند.
لباف با بیان اینکه در این زمینه باید از خرافه‌پرستی پرهیز کنیم، گفت: ارائه حرف‌های عالمانه و دوری از خرافه و خرافه‌پرستی از جمله مواردی است که باید به آن توجه کنیم تا محتوایی که ارائه می‌دهیم، در مخاطب اثرگذاری لازم را داشته باشد.
captcha