کد خبر: 3596737
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۴
سپهری اظهار کرد:

نارضایتی مردم از برخوردهای خارج قواعد اسلامی در بیمارستان‌ها/ تدوین کتاب اخلاق و فقه پزشکی

گروه سلامت: معاون فرهنگی بسیج جامعه پزشکی با اشاره به عدم رضایت مردم و بدنه جامعه پزشکی از برخوردهای خارج از قواعد اسلامی در بیمارستان‌ها از تدوین کتاب جامع اخلاق و فقه پزشکی در این سازمان خبر داد.

حمید سپهری، معاون فرهنگی بسیج جامعه پزشکی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تدوین کتاب فقه و اخلاق پزشکی اظهار کرد: این کتاب در راستای پاسخ به نیازها و خلأهای موجود در در جامعه پزشکی و نظام سلامت تدوین شده‌است.

وی با بیان اینکه بدنه مردم و اعضای جامعه پزشکی مسئله عدم رعایت شرعیات و برخوردهای خارج از قاعده اسلامی ناراضی هستند گفت: بر همین اساس همکاران ما در بسیج جامعه پزشکی، پژوهشی را انجام داده و مباحث مربوط اخلاق پزشکی و فقه پزشکی را استخراج کردند.  

معاون بسیج جامعه پزشکی ادامه داد: اخلاق پزشکی در تمامی جوامع وجود دارد و هر جامعه‌ای که بیشتر درباره آن کار کرده در عرصه سلامت به ویژه درمان، نتیجه بهتری گرفته است.

سپهری عنوان کرد: فقه و مسائل شرعی بسیاری از چالش‌ها را در این حوزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی و مسائل جدید پیش روی نظام سلامت، روشن می‌کند.

وی افزود: در موضوع اخلاق نیز ما به یک پیوست تعاملی نیاز داریم تا در کنار مسائل تشخیص پزشکی رفتار و تعاملی بر اساس باورهای دینی و اسلامی شکل گیرد به همین دلیل پایه و اساس این کتاب بر مبنای آیات و روایات شکل گرفته است.

معاون فرهنگی بسیج جامعه پزشکی کشور اظهار کرد: این آیات و روایات کاملا به صورت فنی و تخصصی عمدتا از طریق حوزویانی که خود پزشکی خوانده‌اند استخراج و در اختیار جامعه پزشکی قرار داده می‌شوند تا چارچوب معینی را در این حوزه شکل دهند.

وی با بیان اینکه دغدغه‌ فقه پزشکی همزمان از سوی مردم، صاحب نظران فقه و پزشکان وجود دارد عنوان کرد: ما پیش از هر کاری نیاز سنجی انجام داده سپس محتویات این کتاب را تدوین و با زبان تخصصی و روان و قابل استفاده برای همه آن را آماده چاپ کرده‌ایم.

سپهری یادآور شد: در حوزه فقه پزشکی علاوه بر استفاده از فتاوی مراجع، از آیات و روایات و تفسیرهای فقهی آنها استفاده شده و در واقع می‌توان گفت این کار یک پروژه کلان بوده و امیدواریم هرچه زودتر آن را در اختیار مخاطب قرار دهیم.

captcha