کد خبر: 3607402
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۱
عضو خبرگان رهبری:

آیه 46 سوره هود بر نفی اختلاس‌گران و فاسدان از جامعه دینی تاکید دارد

گروه حوزه‌های علمیه: عضو خبرگان رهبری با اشاره به آیه 46 سوره هود «قَالَ يَا نُوحُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صَالِحٍ فَلَا تَسْأَلْنِ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنِّي أَعِظُكَ أَنْ تَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ» تصریح کرد: در مکتب تربیتی اسلام پیوند مکتبی بر پیوند خانوادگی ارجح و حاکم است لذا باید با اختلاس‌گران و مفسدان برخورد شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام و المسلمین محمد حاج‌ابوالقاسم دولابی، عضو خبرگان رهبری امروز 17 خرداد در سخنانی در ابتدای جلسه قرائت قرآن حرم حضرت معصومه(س)با اشاره به داستانی در مورد عنایت ائمه(ع) به افراد نیکوکار گفت: براساس روایات پیرزنی خمس مال خود را که مقدار بسیار کمی بود با نیت خالص به امام معصوم پرداخت کرد و همین عمل سبب شد تا امام بر پیکر او در هنگام مرگ نماز بخواند که این مسئله نشان می دهد کیفیت عمل از کمیت آن به مراتب بهتر است.

 وی با اشاره به آیه 46 هود«قَالَ يَا نُوحُ إِنَّهُ لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صَالِحٍ فَلَا تَسْأَلْنِ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنِّي أَعِظُكَ أَنْ تَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ» تصریح کرد: در مکتب تربیتی اسلام پیوند مکتبی بر پیوند خانوادگی ارجح و حاکم است؛ خداوند در این آیه با بیان داستان نوح فرمود تو اگرچه با فرزندت رابطه نسبی داری ولی او از اهل تو نیست همچنین می‌بینیم سلمان فارسی که حتی عرب هم نیست اما به دلیل پیوند دینی با پیامبر به جایی رسید که «سلمان منا اهل البیت) شد.

ابوالقاسم بیان کرد: پیامبر(ص) فرمودند کسی که به مسلمانی خیانت کند از ما نیست؛ همچنین روایت شده کسی که مال مومنی را بدون مجوز تصرف کند ولایت ما را ندارد؛ پیامبر فرمود کسی که مردم از ترس به او احترام بگذارند از ما نیست بنابراین برای اهل پیامبر بودن عمل نیک لازم است.

وی افزود: از این آیات و روایات برداشت می‌شود که باید مختلسان و اهل فساد را از خود برانیم و مبادا این افراد به علت حمایت در حاشیه امن قرار بگیرند.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به آیه سوم سوره یوسف«نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ بِمَا أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ هَذَا الْقُرْآنَ وَإِنْ كُنْتَ مِنْ قَبْلِهِ لَمِنَ الْغَافِلِينَ» با بیان اینکه این آیه تاکید بر استفاده از ادبیات هنر و قصه در تربیت دارد افزود: خداوند در این آیه فرموده است که ای پیامبر ما زیباترین داستان‌ها را برای تو بیان می‌کنیم و  امام علی به امام حسن فرمود من سرگذشت پیشینیان را چنان مطالعه کرده‌ام که گویی با آنان زیسته‌ام.

وی تاکید کرد: یکی از نام های قرآن، احسن‌القصص است و 250 داستان واقعی در قرآن وجود دارد که امام خمینی فرمودند این که داستان انبیاء مکرر بیان شده برای این است که این کتاب، کتاب قصه نیست و برای هدایت است لذا تکرار در آن مطلوب است تا قلوب از آن پند بگیرد.

وی افزود: لذا برای تعلیم و تربیت باید مقاصد گاهی با نقل و تاریخ و گاهی با قصه بیان شود تا انسان‌ها از آن بهره ببرند بنابراین هدف از داستان باید عبرت‌آموزی باشد و صرفا سرگرمی نباشد.

عضو خبرگان رهبری همچنین با اشاره به آیه 39 یوسف«يَا صَاحِبَيِ السِّجْنِ أَأَرْبَابٌ مُتَفَرِّقُونَ خَيْرٌ أَمِ اللَّهُ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ» که بر استفاده از همه فرصت‌ها برای تربیت تاکید دارد عنوان کرد: پیامبر(ص) فرمود کسانی هستند که انبیاء و شهدا هم به آنان غبطه می‌خورند و آنان کسانی هستند که کاری می‌کنند بندگان خدا به خدا نزدیک و خداوند در نگاه دیگران محبوب جلوه کند؛ این افراد دستورات خدا را برای مردم بازگو می‌کنند تا مردم به این دستورات نزدیک شوند.

captcha