کد خبر: 3616358
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۷

طراحی جلد قرآن سبک و سیاق یک جانبه به خود گرفته

گروه فرهنگی: مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های قرآنی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به اثرگذاری جشنواره «حُسنا»، گفت: در حال حاضر طراحی جلد قرآن کریم سبک و سیاق یک جانبه‌ای به خود گرفته و در آن بیشتر از تذهیب استفاده می‌شود در حالی که بسیاری از این طرح‌ها می‎تواند جنبه زیبایی‎شناختی بهتری داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، به نقل از ستاد اطلاع‎رسانی جشنواره «حُسنا»، اصغر امیرنیا، مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های قرآنی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، با اشاره به زیبایی‌های محتوایی قرآن کریم، اظهار کرد: اگر این زیبایی در جنبه ظاهری قرآن نیز تجلی داشته باشد، به نحو احسن باعث جذب مخاطب خواهد شد.
وی ادامه داد: شاید قیاس مع‎الفارق به نظر برسد اما برای مثال انجیل اربعه را در نظر بگیرید، این کتاب برای هر قشر از مخاطبان اعم از کودکان، جوانان، زوجین و... با طراحی خاصی منتشر می‎شود و همیشه ظاهر آن نیز مورد توجه است که این امر می‎تواند در جذب و جلب مخاطب تأثیر داشته باشد.
مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های قرآن و عترت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با اعتقاد بر اینکه هر طرحی در جلد قرآن کریم و کتب ادعیه که پاسخگوی ذائقه‌های مختلف باشد، می‎تواند در جذب مخاطبان تأثیر بسیاری داشته باشد، افزود: وضعیت کنونی نامناسب نیست اما طراحی جلدهای قرآن می‌تواند بر اساس آموزه‌های قرآن و زیبایی‌های محتوایی آن بسیار بهتر از طرح‌های فعلی باشد.
امیرنیا با بیان اینکه در طراحی جلد کتب ادعیه دست هنرمندان باز است، اظهارکرد: اما ایده‌پردازی در طراحی جلد قرآن نیازمند جسارت است، به نظر می‌رسد هنرمندان برای ورود به این عرصه نباید صرفاً به دانش و معلومات خود اکتفا کنند و باید از کارهای پژوهشی انجام‌شده در این زمینه و همچنین نظرات اندیشمندان، علما و صاحب‌نظران این عرصه نیز استفاده کنند.
طراحی جلد قرآن کریم سبک و سیاق یک جانبه‌ای به خود گرفته است
وی ادامه داد: در حال حاضر طراحی جلد قرآن کریم سبک و سیاق یک جانبه‌ای به خود گرفته و در آن بیشتر از تذهیب استفاده می‌شود در حالی که بسیاری از این طرح‌ها می‎تواند جنبه زیبایی‎شناختی بهتری داشته باشد و به نظر می‌رسد اگر ارتباط منطقی و اصولی بین هنر و دانش کافی از قرآن وجود داشته باشد، آثار مطلوبی در زمینه طراحی جلد قرآن کریم ایجاد خواهد شد.
مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های قرآن و عترت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزاری جشنواره «حُسنا» توسط به‌نشر «انتشارات آستان قدس رضوی< را اقدامی بسیار پسندیده و شایسته دانست و تصریح کرد: اگرچه شاید بسیاری از طرح‌های ارسال‎شده به دبیرخانه جشنواره تکراری باشد اما برگزاری آن جسارت تغییر در طرح‌ها و ایده‌‏پردازی را در هنرمندان ایجاد می‎کند و باعث می‎شود طرح‌های مناسب و مطلوبی ارائه شود که ناشران می‎توانند از این طرح‌ها استفاده کنند.
امیرنیا با تأکید بر اینکه برگزاری جشنواره «حُسنا» می‎تواند هنرمندان را به این عرصه بکشاند، افزود: هنرمندان ما بر اساس گرایش فکری دینی و مذهبی خود، برای ورود به عرصه طراحی جلد قرآن تمایل دارند زیرا می‌دانند هر اثری که با آموزه‌های دینی گره بخورد، به ماندگاری بیشتر هنرمند کمک خواهد کرد.
وی به این نکته نیز اشاره کرد: جشنواره باید طوری باشد که آثار ارسالی انحصاری نباشد و هر یک از ناشران اجازه داشته باشند، بدون اینکه سراغ تولیدکننده بروند، این اثر را بدون پرداخت هزینه به چاپ برسانند.
مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های قرآن و عترت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با بیان اینکه بهتر است جشنواره «حُسنا» در سال‌های آینده نیز تداوم داشته باشد و به برگزاری در یک سال ختم نشود، گفت: برگزاری این جشنواره می‎تواند باعث جریان‌سازی هنر قرآنی و دینی شود؛ برگزاری این جشنواره نشان می‎دهد انتشارات آستان قدس رضوی از وضعیت فعلی طراحی جلد قرآن و کتب ادعیه راضی نیست و خواستار ایجاد تغییر در این وضعیت است و این امر اقدام مبارکی است.
یادآور می‌شود، علاقه‌مندان، هنرمندان و طراحان گرافیک سراسر کشور برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نخستین جشنواره ملی طراحی جلد قرآن کریم و کتب ادعیه با نام «حُسنا» می‎توانند به کانال تلگرامی @hossna2017 و سایت www.behnashr.com مراجعه کنند.
captcha