کد خبر: 3647727
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۷

نباید به خاطر عزاداری از اقامه نماز اول وقت غافل شد

گزوه شهرستان‌ها: خطیب جمعه کاشمر گفت: متاسفانه شاهد هستیم برخی از عزاداران نسبت به اقامه نماز اول وقت غافل و بی تفاوت هستند در صورتیکه نباید این‌گونه باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی حجت الاسلام سید کاظم طباطبایی، خطیب جمعه کاشمر در خطبه های عبادی سیاسی این هفته هفتم مهرماه با اشاره به یکی از خطبه های امام حسین(ع) که هنگام مواجه با فرزدق ایراد فرمودند اشاره کرد و افزود: امام حسین(ع) وقتی از فرزدق می شنوند دلهای مردم عراق با ایشان ولی شمشیرها علیه شان است می فرمایند: مردم فقط بنده دنیا بوده و دین تنها برسر زبانشان است.
وی با اشاره به اینکه امام حسین(ع) در این خطبه بیان می‌کنند که این افراد تا زمانی که مسائل دین به نفع دنیایشان باشد از آن حمایت می کنند، بیان کرد :این افراد در تلاش هستند دین را برای مسائل دنیایی خود هزینه کنند.
طباطبایی با اعلام اینکه این خطبه امام حسین(ع) تنها مختص آن زمان نبوده و در هر عصر و زمان دیگری مصادیق فراوانی دارد، بیان کرد: متاسفانه در روزگار فعلی هم افرادی هستند که دین را برای تظاهر، ریاکاری و دنیا خواهی می خواهند.
وی با اشاره به اینکه این افراد تا زمانی دین را برای رسیدن به مقاصد و دنیای خود می خواهند که به نفعشان باشد در غیر این صورت حتی حمایت زبانی هم از آن نخواهند کرد، افزود: اینکه چرا مردم بنده دنیا شده اند نیازمند یک آسیب شناسی جدی است.
طباطبایی با اعلام اینکه باید بررسی شود که چرا برخی افراد که اقرار به دین، وجود خدا، پیامبر و اسلام دارند عبد دنیا می شوند، ترک فریضه امر به معروف و نهی از منکر را عاملی برای فاصله گرفتن مردم از ارزش ها دانست و افزود: بدون شک ترک فریضه امر به معروف و نهی از منکر موجب کم رنگ شدن شعائر دین می شود.
وی با بیان اینکه اگر مردم نسبت به وظایف انسانی و اسلامی خود بی تفاوت شوند موجب دنیاگرا شده آنها خواهد گردید، بیان کرد: کسانی که خود را موظف به حمایت از امر به معروف و گرفتن جلوی منکر در جامعه نمی دانند موجب غریب ماندن دین و تضعیف شدن جبهه حق می شوند.
خطیب جمعه کاشمر با اشاره به اینکه در زیارت عاشورا تنها قاتلان امام حسین(ع) را لعنت نمی کنیم بلکه به افرادی هم که در برابر ظلم های ظالمان و مشکلات مظلومان بی تفاوت باشند لعنت می فرستیم، فلسفه قیام امام حسین(ع) را اقامه امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: متاسفانه امروزه شاهدیم عده ای به خاطر عزاداری امام حسین(ع) که امری مستحبی است اقامه نماز اول وقت را ترک می کنند.
وی بیان کرد: به رغم اینکه امام حسین(ع) فدای نماز و ارزش ها شد ولی عزاداران ایشان بدون توجه به نماز اول وقت به زدن طبل و سنج پرداخته و عزاداری می کنند، افزود: قبل از پرداختن به عزاداری باید ابتدا فلسفه عزاداری را بدانیم.
طباطبایی با اشاره به اینکه امام حسین(ع) به عزاداری و گریه ما نیازی ندارد بلکه باید بر ما که اقامه نماز را جدی نمی گیریم گریه کنند، بیان کرد: بدون شک اقامه نماز اول وقت پشت یزیدیان زمان را می لرزاند.
وی حضور در نماز را یکی از مهمترین روش های مقابله با یزدیان دانست و عنوان کرد: امام حسین(ع) قربانی حقیقتی شد که همه ما آن را فراموش کرده ایم.
خطیب جمعه کاشمر با اظهار تاسف از اینکه واجبات دین را فدای مستحبات کرده ایم، به رسالت بازماندگان امام حسین(ع) و رسالت سنگینی که بر دوش حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) بوده اشاره کرد و گفت: رسالتی که بازماندگان واقعه عاشورا بر عهده داشتند، کمتر از شهادت نبوده است.
طباطبایی با بیان اینکه هرچند در تاریخ اسلام حوادث مشابه بسیاری اتفاق افتاده ولی همانند واقعه عاشورا ماندگار نشده است، بیان کرد: صرف نظر از اینکه امام حسین(ع) رهبری این نهضت را برعهده داشتند اما باید اذعان کرد آنچه موجب ماندگاری نهضت عاشورا و امام حسین(ع) شد به اسارت گرفتن حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) و حوادثی که بعد از شهادت امام حسین(ع) اتفاق افتاد، بود.
وی با اشاره به اینکه خطبه های کوبنده حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) موجب شد تا حماسه عاشورا برای همیشه در تاریخ ثبت شود، واقعه عاشورا را برای همیشه تاریخ فراموش نشدنی دانست و گفت: این افشاگری های حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) بود که یزیدیان را رسوا کرد.
خطیب جمعه کاشمر از شاخصه های مهم رسالت حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) را بصیرت بخشی به افراد ناآگاه و زنده نگه داشتنن حماسه کربلا دانست و عنوان کرد: امام سجاد(ع) بعد از واقعه عاشورا از هر بهانه ای برای زنده نگه داشتن حماسه کربلا استفاده می کرد و احساسات مردم را علیه ظلم و ستم جریحه دار نگه می داشت.
captcha