به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، آیتالله حسینی شاهرودی، نماینده، ولی فقیه در کردستان و مسئول مرکز اسلامی غرب کشور امروز در همایش علمی «وحدت در سیره و کلام حضرت محمد (ص)» در دانشگاه مجازی جامعة المصطفی (ص) گفت: پیامبر گرامی اسلام محور وحدت همه مسلمین است.
وی افزود: کسی که پیامبر را قبول دارد این مسئله را هم باید قبول کند که به تصریح قرآن کریم در آیات ابتدایی سوره مبارکه نجم او از روی هوا نطق نمیکند و هر چه میگوید از وحی است بنابراین پیامبر در تمامیشان، الگو و اسوه است.
نماینده، ولی فقیه در استان کردستان بیان کرد: هر کسی که میخواهد به توحید و معاد باور داشته باشد الگوی او باید پیامبر باشد بنابراین مسلمین در تمامی مسایل باید به پیامبر رجوع کنند و حتی قرآن نیز بر قلب پیامبر نازل و از طریق ایشان به ما منتقل شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه پیامبر در مورد وحدت و تبدیل امت اسلامی به ید واحده مطالب زیادی دارند و در سیره ایشان نیز مشهود بوده است عنوان کرد:
پیامبر به تعبیر قرآن، صاحب خلق عظیم بود و همین عمل سبب شد تا ایشان امت اسلامی را ایجاد کند.
وی تاکید کرد: در روایات بیان شده که خلیقه قرآن، یعنی پیامبر، قرآن مجسم بوده و قرآن در وجود ایشان پیاده و تجلی یافته است.
وی اظهار کرد: اگر قرآن فرموده اعتصام به حبل الهی داشته باشید و از تفرقه بپرهیزید؛ اولین مخاطب آن پیامبر بوده است و ایشان هرگز کاری خلاف این مسئله انجام نداده است لذا بهترین و برترین الگو شخص ایشان است.
وی اظهار کرد: از منظر دین، وحدت و جماعت مایه برکت است؛ یعنی هر کاری که انجام میشود با ضریب چند برابر، فزونی خواهد یافت که در بحث ثواب نماز جماعت این مسئله را مشاهده میکنیم که فرمودند: اگر نماز جماعت با حضور ده نفر و بیشتر باشد ثواب آن قابل شمارش نخواهد بود.
آیتالله حسینی شاهرودی با بیان اینکه در سیره پیامبر (ص)، نیز وحدت موج میزند بیان کرد: جشن میلاد پیامبر (ص) نیز مایه وحدت است و همه مذاهب و پیروان پیامبر (ص)، در این ایام جشن میگیرند و تنها کسانی مخالفت میکنند که اهل تکفیر هستند و اساس بنیاد فکری آنان مبارزه با دین و پیامبر است و به ظاهر از اسلام دم میزنند همان طور که در صدر اسلام نیز کسانی خود را مسلمان میدانستند، ولی در عمل در مقابل پیامبر ایستادند.
وی افزود: پیامبر حتی در مقابل کسانی که در جنگ تبوک، شتر ایشان را رم دادند و خواستند توطئه قتل، پیامبر را عملی کنند دست به شمشیر نبردند؛ حذیفه که مامور ویژه پیامبر برای نفوذ در میان دشمنان ایشان بود به این توطئه پی برد و جزء تنها کسانی بود که نام این منافقان را میدانست، ولی چون پیامبر فرمودند که اسامی آنان را فاش نکند، این سر مگو را نگفت و وقتی از پیامبر در توجیه این مسئله که چرا برخورد نشد پرسیدند پیامبر فرمودند: این کار باعث اختلاف میان امت اسلامی میشود و اگر ما در درون خودمان درگیری داشته باشیم دشمنان بر ما مسلط خواهند شد.
وی افزود: خلق و خوی نرم پیامبر از دیگر مسایلی است که عامل وحدت مسلمین بوده است؛ خیلی از افراد در برخورد با خلق و خو و رفتار پیامبر (ص) دچار شرمندگی میشدند، ولی ما وقتی میخواهیم با مخالف خود برخورد کنیم با سختترین و خشنترین نحوه برخورد میکنیم، ولی پیامبر با دشمن خود نیز با بیان خوب و رفتار خوش برخورد میکرد.
وی تاکید کرد: قرآن کریم فرمود: تو اگر صاحب خلق غلیظ و خشن بودی مردم از دور تو پراکنده میشدند؛ خداوند نیز وقتی میخواهد امت اسلامی، واحد باشند ظرفیت عظیمی را در وجود پیامبر قرار میدهد و او را محور وحدت قرار میدهد مانند صلوات و درودی که همه باید بر پیامبر در هر مذهبی هستند بفرستند.
وی با اشاره به دستور الهی مبنی بر مزد رسالت پیامبر که همان مودت اهلبیت (ع) است اظهار کرد: خداوند تاکید دارد که این وحدت منحصر به دوره پیامبر (ص) نیست و باید بعد از آن نیز این وحدت تداوم داشته باشد؛ به همین دلیل بر مودت خاندان پیامبر (ص) نیز تاکید شده و آیات متعددی در این مسئله وجود دارد لذا بعد از پیامبر (ص) نیز میبینیم در سیره و رفتار و گفتار اهل بیت () نیز این وحدتگرایی موج میزند.
حسینی شاهرودی تصریح کرد: اگر محوریت پیامبر و اهلبیت مخدوش شود و سراغ دیگران برویم وحدت امت اسلامی به تفرقه تبدیل خواهد شد همان طور که متاسفانه این مسئله در صدر اسلام رخ داد.
وی با اشاره به سیره نظامی پیامبر (ص) بیان کرد: اگر میبینیم پیشرفتی در دین اسلام وجود داشته است همین مسئله وحدت در سیره پیامبر بوده است و ما هم امروز اگر میخواهیم مشکلات جهان اسلام را حل کنیم باید پیامبر را محور وحدت و اسوه خود قرار دهیم.
آیتالله حسینی شاهرودی با بیان اینکه وحدت، راهبرد و استراتژی در اسلام است بیان کرد: اگر وحدت، تاکتیک باشد نمیتواند ثمره لازم را داشته باشد؛ آیات قرآن کریم با صراحت بر وحدت تاکید فرموده و فرموده است اعتصام به حبل الهی داشته باشید و از تفرقه بپرهیزی و آن را نعمت بدانید بنابراین وحدت باید نعمت تلقی شود لذا چیزی که اساس دین است نمیتواند به عنوان تاکتیک مطرح باشد، زیرا خداوند میان قلوب، پیوند زده است.
این استاد و محقق حوزه علمیه عنوان کرد: قرآن، فشل شدن و سستی را نتیجه عدم وحدت و تفرقه دانسته است؛ امروز مسلمین با این همه امکانات و سرمایه چرا باید اسیر سیاستهای اقلیت صهیونیست در دنیا باشند.
وی افزود: دشمنان با ایجاد این همه نزاع، در میان امت اسلامی و تفرقه و جنگ، در میان افکار عمومی مردم دنیا این مسئله را القاء کردند که خانواده اسلامی، خانواده خوبی نیست و عدهای افراطی و تکفیری آبروی اسلام را برده و اسلامهراسی ایجاد کردند.
حسینی شاهرودی تصریح کرد: توطئه دشمن ایجاد اختلاف به عنوان گفتمان میان امت اسلامی است در حالی که در قرآن و روایات، اصل بر ایجاد وحدت است؛ البته متاسفانه گفتمان میان امت اسلامی، اختلاف است.
حسینی شاهرودی با اشاره به مسئله تمدن اسلامی عنوان کرد: تمدن اسلامی یک مسئله واحد در برابر تمدن غرب است؛ ولی برای اینکه مسلمین زیرمحور این تمدن اسلامی جمع نشوند توطئههای زیادی از سوی دشمنان داخل امت اسلامی و خارج آن صورت میگیرد و حتی تمدن عربی را در برابر تمدن اسلامی ایجاد میکنند.
وی افزود: داعش که بویی از اسلام نبرده است به عنوان محور حکومت و تمدن اسلامی معرفی میشود بنابراین وحدت، باید استراتژی و اساس کار ما باشد.
حسینی شاهرودی اظهار کرد: دشمنان از یکطرف صهیونیست را در دل امتهای اسلامی و از طرف دیگر نیز با تربیت کسانی مانند محمد بن عبدالوهاب و ... بذر تفرقه و اختلاف را میان امت اسلامی کاشتند و قرنها همه مسلمین را درگیر اختلافات جدی کردهاند.
وی تاکید کرد: این تفکر انقلاب اسلامی بود که وحدت میان مسلمین را دامن زد؛ مثلا در بوسنی اروپایی اهل سنت زندگی میکنند که ما به حمایت از آنان برخاستیم؛ یا مسلمین میانمار و مردم فلسطین، که سنی هستند مورد حمایت ما قرار گرفتند، ولی آنان داعش را پدید آوردند تا به تعبیر خودشان تا ۳۰ سال و یک قرن دیگر امت اسلامی را دیگر کنند.
حسینی شاهرودی تاکید کرد: تبلیغ در مسیر ایجاد تنفر میان شیعه و سنی و دامن زدن به اختلاف، حرکت در مسیر دشمنان است که رهبری نیز بر آن تصریح فرمودند که کسانی که در مسیر اختلاف میان شیعه و سنی گام برمیدارند خواه ناخواه عنصر دشمن خواهند بود.
این استاد و محقق حوزه علمیه عنوان کرد: کسانی که در این مسیر هستند باید بدانند که عنصر دشمن خواهند بود ولو اینکه فریب خورده باشند.
وی اظهار کرد: اگر میگوییم امام صادق (ع) ۴ هزار شاگرد داشته است این طور نبوده است که همه، امام را قبول داشتند و پیرو شیعه بودند؛ برخی اوقات ائمه براساس باور پیروان مذاهب دیگر، پاسخ ویژهای میدادند که با پاسخ به پیرو یک مذهب دیگر متفاوت بود.
حسینی شاهرودی تصریح کرد: جریان و حزب اموی، که در طول تاریخ ادامه داشته و دارد تا به سفیانی در دوره ظهور نیز میرسد جریانی مخالف روح اسلام هستند که مخل وحدت هستند.
وی تاکید کرد: در مباحث علمی بحث کردن و نظر دادن هیچ اشکالی ندارد و نمیتواند به وحدت نیز آسیب بزند بلکه باید مراقب باشیم آنچه عامل اخلال در وحدت است جلوگیری شود.
حسینی شاهرودی ادامه داد: اسلام آمده است تا وحدت میان همه انسانها که فطرت واحدی دارند ایجاد کند، زیرا مخاطب قرآن و روایات، فطرت است به همین دلیل هم میگوییم اسلام، جهانشمول است که عرب و عجم و سیاه و سفید نمیشناسد.
وی افزود: اگر وحدت اسلامی ایجاد شد، وحدت انسانی نیز خود به خود ایجاد خواهد شد، زیرا محور وحدت انسانی، تعایش با همه انسانها بر اساس رفتار مسالمتآمیز و صلح است وگرنه تفکر تکفیر، اساسا اسلامی نیست.
وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نامه به جوانان اروپا نوشتند و تاکید فرمودند که اسلام را از منظر تفکرات انحرافی و تبلیغ رسانهها نبینند بلکه اسلام ناب را از مجرای درست آن بشناسند.
حسینی شاهرودی تصریح کرد: مشترکات امت اسلامی واقعا بالای ۹۵ درصد است، اما متاسفانه درصد کم اختلافات، توسط برخی محور اختلاف شده است؛ ما حتی در بحث ائمه (ع) شاهدیم عمده اهل سنت، مقام معنوی و جایگاه علمی ایشان را قبول دارند و خلفا را مقام اجرایی میدانند، ولی بر اثر لجبازیهای صورت گرفته و بزرگ شدن مسایل اختلافی، تصور میشود ما در دو طرف مقابل هم هستیم و وحدتی نداریم.