کد خبر: 3792517
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۱
مقصود فراستخواه؛

تسریع توسعه علمی با بهره‌مندی از سرمایه آموزشی/ پشتوانه پروژه‌های علمی آموزش است

گروه دانشگاه ــ جامعه شناس پیشکسوت دانشگاه خوارزمی در آیین گرامیداشت یکصدمین سال تاسیس این دانشگاه با بیان اینکه تمام پروژه‌های علمی با پشتوانه آموزشی است، گفت: سرمایه آموزشی خوبی داریم که اهمیت بسیاری دارد و با کمک این سرمایه نهاد‌های آموزشی می‌توانند توسعه علمی را تسریع ببخشند.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ در مراسم گرامیداشت یکصدمین سال تاسیس دانشگاه خوارزمی که امروز شنبه چهارم اسفندماه ۹۷ در سالن همایش‌های این دانشگاه واقع در خیابان مفتح برگزار شد، از پنج سردیس چهره‌های تاریخی دانشگاه به نام عبدالعظیم و عبدالکریم قریب گرکانی، پروین اعتصامی، شهید رجایی و غلامحسین مصاحب رونمایی شد. همچنین از سرود دانشگاه خوارزمی که توسط بهادر باقری، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی سروده شده بود و پیروز ارجمند برای آن آهنگسازی کرده بود رونمایی به عمل آمد.
 
در این مراسم همچنین از تمبر دانشگاه خوارزمی، کتاب تاریخی دانشگاه و فیلم تاریخی یکصدمین سال تاسیس دانشگاه خوارزمی رونمایی شد و در نهایت از چهره‌های ماندگار دانشگاه تقدیر به عمل آمد.

سخنرانی سه تن از پیشکسوتان این دانشگاه بخش دیگر این برنامه بود؛ شکوه نوابی‌نژاد، متخصص رشته راهنمایی و مشاوره و از پیشکسوتان دانشگاه خوارزمی گفت: افتخار دارم در تاریخچه صد ساله دانشگاه خوارزمی نزدیک به نیم قرن به عنوان مدرس نفس کشیدم. این دانشگاه فعالیت خود را از سال۱۳۴۶ با تعداد دانشجویان قابل توجهی آغاز کرد که اکنون دانش آموختگان آن زمان فرهیختگان امروز جامعه هستند.

وی افزود: دانشگاه خوارزمی رشته مشاوره را پایه‌گذاری کرد و در واقع بزرگترین کار در این دانشگاه این بود که تفاوت مشاوره حرفه‌ای را با مشاوره املاک تبیین کرد. رشته مشاوره تنها رشته‌ای نیست که در این دانشگاه پایه گذاری شد بلکه بسیاری از رشته‌ها در این دانشگاه به عنوان اولین موسسه آموزش عالی راه‌اندازی شد.
 
ما سرمایه آموزشی خوبی داریم
در ادامه مقصود فراستخواه، استاد پیشکسوت دانشگاه خوارزمی در حوزه جامعه شناسی در مراسم جشن یکصدمین سال تاسیس این دانشگاه، اظهار کرد: ملت‌هایی توانستند رو به آینده‌ای مطلوب بروند که حسب از تبار و تاریخ خویش داشتند. اگر صد سال پیش این دانشگاه افتتاح شد برای انتقال حس تاریخ بود و بدون تاریخ نمی‌توان توسعه پایدار داشت. ما سرمایه آموزشی خوبی داریم. این سرمایه اهمیت بسیاری دارد و نهاد‌های آموزشی می‌توانند به کمک این سرمایه توسعه علمی را تسریع دهد.

استاد پیشکسوت دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه پشت تمام پروژه‌های علمی بحث توانمندی آموزشی مطرح است، گفت: اگر جنبش مشروطه و نوسازی ایران اتفاق افتاد، پشت آن‌ها مدارس و دانشگاه‌ها بودند.

وی همچنین افزود: تنها یک نهاد علمی در کل کشور بود و آن همین دارالمعلمین نام داشت که توانست هسته اولیه شکل‌گیری و تاسیس دانشگاه تهران را در سال ۱۳۱۳ فراهم آورد و نخستین پایه گذاران این دانشگاه استادان ایران شدند. افرادی مانند ذوالفنون و دکتر حسابی و دکتر معین پیشکسوتان این دانشگاه بودند و مهمترین ویژگی این دانشگاه این است که از همان ابتدا آموزش این دانشگاه هدفمند بود.

مسلم قاسمی، پیشکسوت دانشگاه و استاد دانشکده ریاضی و کامپیوتر این دانشگاه نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: همه جا می‌گوییم مراسم صد سالگی دانشگاه، اما حیف است به این موضوع اشاره نکنیم که کشور ما قرن‌ها پرچمدار تمدن اسلامی در تمامی زمینه‌های اقتصادی، علمی، بهداشتی و سیاسی بوده است. بزرگانی مانند خورازمی، ابوعلی سینا، خواجه نصیرالدین طوسی در این حوزه‌ها درس خوانده‌اند.

وی ادامه داد: حدود ۶۰ سال طول کشید دارالمعلمین عالی و مرکزی را تاسیس کردیم. از تجمیع دانشسرای عالی و چند موسسه آموزش عالی، دانشگاه تهران ایجاد شد. حیف است که این دانشگاه با تاریخچه‌ای که دارد مورد حمایت دولت و دولتمردان قرار نگیرد ما از آموزش عالی کشور حمایت کردیم و بسیاری از بزرگان از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شدند. من خواهش می‌کنم از پردیس تهران دانشگاه خورازمی ما حمایت شود.

قاسمی با تاکید بر اینکه مسئله شغل‌یابی برای فارغ التحصیلان بسیار مهم است و باید به آن توجه شود، افزود: باید از دانشگاه خوارزمی به عنوان قدیمی‌ترین موسسه آموزش عالی حمایت شود. متاسفانه برای دانشگاه ما بودجه کافی در‌نظر گرفته نشده است. این دانشگاه همیشه مظلوم واقع شده است و آن‌طور که باید و شاید از ما حمایت نشده است. نقش ما از ابتدای تاسیس دانشگاه تا کنون تربیت معلم بوده، زیرا مدارس رو به رشد بود و معلم کافی نداشتیم. دانشگاه فرهنگیان نه از نظر کیفی و نه از جهت کمی توان تربیت معلم را ندارد. اما کل دانشگاه‌های کشور با پتانسیل عظیمی که دارند می‌توانند دبیر‌های مورد نیاز آموزش و پرورش را تربیت کنند.
 
گزارش تصویری مراسم یکصدمین سال تاسیس دانشگاه خوارزمی را اینجا ببینید.

انتهای پیام
captcha