حمایت آستان قدس رضوی از جلسات خانگی قرآن در سراسر کشور
کد خبر: 3963244
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۰
میریان اعلام کرد؛

حمایت آستان قدس رضوی از جلسات خانگی قرآن در سراسر کشور

مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه جلسات خانگی قرآن کریم بهترین مکان کادرسازی برای انقلاب اسلامی است، گفت: آستان قدس رضوی به صورت جدی حامی و پشتیبان محافل خانگی قرآن کریم در سراسر کشور است.

حمایت و پشتیبانی آستان قدس از جلسات خانگی قرآن کریم در سراسر کشوربه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، نشست هم‌اندیشی «دبیران، نمایندگان و جوامع فرهنگی-قرآنی عصر» به همت مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی با همکاری جامعه قرآنی عصر با هدف «احیای و گسترش جلسات سنتی-خانگی قرآن کریم» در زائرسرای حرم مطهر رضوی در حال برگزاری است.

حجت‌الاسلام سیدمسعود میریان، مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی، امروز 19 فروردین‌ماه، با اشاره به اینکه یکی از اصلی‌ترین خواستگاه‌ها و ارکان انقلاب اسلامی محافل سنتی قرآن کریم بود، اظهار کرد: جلسات خانگی قرآن کریم محلی برای تربیت نیروهای انقلابی و ولایی و به نوعی کادرسازی برای انقلاب اسلامی است.

وی با تأکید بر اینکه رویکرد جلسات خانگی قرآن کریم صرفا آموزش نبود بلکه ترویج و نهادینه‌سازی اخلاق، رفتار و کردار قرآنی بود، افزود: حاضران در این جلسات هر کدام به میزان توان خود به روخوانی از آیات نورانی قرآن کریم می‌پرداختند.

میریان به یکی از علل کم‌رنگ شدن برگزاری محافل خانگی و سنتی قرآن کریم در محلات اشاره کرد و ادامه داد: یکی از این علت‌ها، حرکت فعالان قرآنی به سوی تأسیس موسسات قرآنی و درگیرکردن مردم با نظامات، ساختار و قوانین و مقررات است که این موضوع باعث ایجاد توقع در مردم جهت فراگیری قرآن در موسسات و عدم حضور در محافل خانگی قرآن شد.

مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی با بیان اینکه با کم‌رنگ شدن جلسات خانگی قرآن کریم متاسفانه با خلا جدی در کادرسازی برای انقلاب اسلامی مواجه شده‌ایم، گفت: آستان قدس رضوی به عنوان بزرگترین نهاد موقوفاتی، مأموریت حمایت و پشتیبانی از جلسات خانگی قرآن کریم را در سال 96 به مرکز قرآن کریم ابلاغ کرد.

وی به اقدامات مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی برای احیای، ترویج و گسترش جلسات خانگی قرآن کریم در استان و کشور اشاره کرد و ادامه داد: تأسیس قرارگاه نور رضوان، تأسیس قرارگاه خادمیاران قرآنی، شناسایی و راستی آزمایی 6 هزار جلسه سنتی قرآن کریم در کشور و ارائه کد به 3500 جلسه و رصد روزانه آن‌ها، اهدای 1300 پرچم متبرک به جلسات خانگی قرآن، اهدای 1500 جلد قرآن به جلسات سنتی قرآن در مناطق محروم، برگزاری دوره‌های آموزشی برای مربیان قرآنی، پخش برنامه اختصاصی نسیم باران از رادیو زیارت و ... از جمله فعالیت‌های این مرکز در این راستا است.

میریان از اهدای 4000 پرچم متبرک جلسات خانگی قرآن کریم و تولید برنامه‌ قرآنی از جلسات سنتی قرآن و پخش آن از شبکه رادیو زیارت در سال جدید خبرداد و افزود: با عنایت امام رئوف(ع) هر نوع فعالیت قرآنی که به نام این امام همام انجام شده به ثمر نشسته است؛ از همین رو این مرکز قرآنی به عنوان حامی در کنار برگزارکنندگان جلسات خانگی قرآن کریم حضور دارد و از آن افراد به صورت جدی حمایت خواهد کرد.

جلسات خانگی قرآن کریم بستری برای آغاز حرکت‌های مردمی

سیداحمد عبودتیان، مسئول بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیا(عج) نیز در این نشست به جایگاه جلسات خانگی قرآن کریم بعد از انقلاب و در عصر کنونی اشاره کرد و گفت: این جلسات بابرکت بعد از انقلاب و جنگ تحمیلی با رویکرد مردمی برپا شد.

وی به دو کارکرد اساسی جلسات خانگی قرآن کریم اشاره کرد و ادامه داد: این جلسات بستری مناسب برای زمینه‌سازی جهت همراهی مردم در ایجاد حرکت‌های عمومی نظیر کمک‌های خیرخواهانه، تسهیل ازدواج و فعالیت‌های اجتماعی‌محور است.

ضرورت تعامل میان نیروهای انقلابی، هیئتی و فرهنگی در استان‌ها و شهرستان‌ها جهت احیاء جلسات خانگی قرآن کریم، تربیت دختران مدافع و مبلغ حجاب، جوانان مومن انقلابی پیشران حرکت‌های عمومی، لزوم ایجاد بلوغ فکری در جریانات انقلابی و مذهبی و... از دیگر موضوعاتی به‌شمار می‌رود که در این نشست مطرح شد.

برگزاری کارگاه ارائه تجربه و تحلیل قوت و ضعف، آموزش مهارت‌های ارتباط موثر و برپایی محفل قرآنی با تلاوت حاج حمید شاکر نژاد پایان بخش نخستین جلسه این نشست‌هم‌اندیشی بود.

یادآور می‌شود؛ این نشست با موضوع راه‍کارهای ترویج و ساماندهی و گسترش جلسات خانگی قرآن کریم از 18 فروردین‌ماه آغاز شد و تا 20 فروردین ماه در محل زائرسرای رضوی ادامه دارد.

انتهای پیام
captcha