تقوا؛ سبک زندگی خداپسندانه + فیلم
کد خبر: 3965282
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۷
جرعه‌ای از کلام امیر(ع)/ 1

تقوا؛ سبک زندگی خداپسندانه + فیلم

پژوهشگر نهج‌البلاغه در شرح خطبه متقین اظهار کرد: غالباً وقتی مفهوم تقوا را می‌شنویم نوعی حالت تعبد یا زهد در ذهنمان خطور می‌‌کند، اما واقعیت این است که تقوا یک سبک زندگی خداپسندانه است که هم در وجه اخلاقی، هم در وجه عبادی و هم تشریعی ظهور و خودنمایی می‌کند.

تقوا؛ سبک زندگی خداپسندانه + فیلم
به گزارش ایکنا، سیدحمید خویی از نوادگان آیت‌الله خویی و محقق و پژوهشگر نهج‌البلاغه و عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران است. وی در سلسله درس‌گفتارهایی در خبرگزاری به بیان نکاتی درباره خصوصیات متقین از منظر حضرت علی(ع) پرداخته است که قسمت نخست آن از نظر می‌گذرد؛
 
محور اصلی دینداری و دین‌ورزی، ایمان است و محور اصلی ایمان، تقواست. قرآن کتابی است که مخاطب خود را به تقواپیشگی دعوت می‌کند و ما اکنون در روزها و شب‌های ماه رمضان به سر می‌بریم؛ ماهی که برای تقواپیشگی، تقواگزینی و تقویت فضیلت تقوا در حیات مسلمانان است.
 
در قرآن کریم بعد از سوره مبارکه فاتحةالکتاب به سوره بقره به عنوان اولین سوره بلند قرآن می‌رسیم و این سوره با این پیام آغاز می‌شود: «الم ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ ۛ فِيهِ ۛ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ؛ الف، لام، ميم در [وحی بودن و حقّانیّت] این کتابِ [با عظمت] هیچ شکی نیست؛ سراسرش برای پرهیزکاران هدایت است». قرآن از همین آغاز مخاطب خاص خود را تعیین و تعریف می‌کند و قرار است آموزه‌های این کتاب الهی، متقین را هدایت کند و به سرمنزل کمال مقصود برساند.
 
تقوا در فارسی با مفاهیمی همانند پارسایی و پرواپیشگی تعریف می‌شود. غالباً وقتی مفهوم تقوا را می‌شنویم نوعی حالت تعبد یا زهد در ذهنمان خطور می‌‌کند، اما واقعیت این است که تقوا یک سبک زندگی خداپسندانه است که هم در وجه اخلاقی، هم در وجه عبادی و هم تشریعی و احکام شرعی خودنمایی می‌کند.
 
امیرالمؤمنین(ع) خطبه‌ای در توصیف پارسایان و متقین دارند که مرحوم سیدرضی، در خطبه 193 فرازهای اصلی این خطبه را در کتاب شریف نهج‌البلاغه ذکر کرده است. بنا داریم اگر خداوند توفیقی دست دهد خصوصیات متقین را در کلام شهید مظلوم رمضان حضرت امیرالمؤمنین(ع) با مخاطبان به میان بگذاریم.
انتهای پیام
captcha