سه نقش مهم حوزه علمیه در عرصه پدافند غیرعامل
کد خبر: 4017490
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰
آیت‌الله اعرافی مطرح کرد:

سه نقش مهم حوزه علمیه در عرصه پدافند غیرعامل

آیت‌الله اعرافی در دیدار با سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: معتقدیم در عرصه پدافند غیرعامل و مقاوم‌سازی باید هر سه نقش حوزه‌های علمیه دیده شود و نقش آفرینی‌ها بر آن اساس ایفا گردد.

تفاهم‌نامه تاسیس«مرکز پدافند انقلاب اسلامی» امضا شد

به گزارش خبرنگار ایکنا، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، ظهر امروز سه‌شنبه نهم آذرماه با سفر به قم و دیدار با آیت الله علیرضا اعرافی، پیرامون توسعه همکاری‌‎های طرفین بحث و گفت‌وگو کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه در این دیدار گفت: کنش‌گری فداکارانه و خدمت‌محور طلاب و فضلای حوزه، امتداد رسالت دینی حوزه‌های علمیه است و با تربیت چنین طلابی، نقشه وجودی حوزه تکمیل می‌شود.

آیت‌الله اعرافی افزود: در اسلام نظریه مقاومت و تاب آوری وجود دارد. این نظریه با آیه ۶۰ سوره انفال؛ «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ..» شروع می‌شود و با ده‌ها حکم فقهی و اخلاقی تکمیل می‌گردد و بخش پایه و بنیادین است که خود یک محور اصلی در حوزه فکر، معرفت و اعتقاد دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: فکر، معرفت و اعتقاد یک بنیه اصلی است و آن اگر استوار و محکم باشد می‌تواند، انسان، فرد و جامعه را در برابر هر تهدید درونی و بیرونی مقاوم سازد، همانطور که پایه انقلاب ما اعتقاد بود.

آیت‌الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود به محور‌های مهم دیگری که مورد توجه اسلام است اشاره کرد و گفت: اسلام در بحث‌های اخلاقی، تعالیم زیادی دارد و نسبت به روح جمعی و همبستگی اجتماعی تأکیدات فراوانی داشته است. آگاهی‌های اجتماعی که افراد بتوانند به موقع و سریع تشخیص داده و اقدام کنند. اگر بخواهیم نظریه تاب آوری اسلامی را تحلیل کنیم آن وقت است که نقش دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و مراکز علمی، یک نقش مهم و بنیادی خواهد بود. زیرساخت مقاومت، تاب‌ آوری و استحکام یک جامعه در این مبانی اعتقادی، اخلاقی، علمی واجتماعی ریخته می‌شود و ما در این زمینه مسئول هستیم.

عضو شورای عالی‌حوزه‌های علمیه افزود: روز گذشته مراسم رونمایی از کتاب ۱۰ جلدی فقه معاصر را داشتیم و این اقدام مهمی است که ابواب مختلف فقه را مورد بررسی علمی قرار دهیم و همین‌طور غیر از فقه، ما از سال گذشته یکصد پروژه متناسب با نیاز‌های نظام در حال بررسی و تدوین داریم و تمام این اقدامات در راستای تولید فکر و اندیشه اصیل دینی، اما متناسب با پرسش‌ها، نیاز‌ها و آفاق پیش رو است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور به دومین وظیفه حوزه‌های علمیه اشاره کرد و گفت: تربیت نیروی انسانی، که بر اساس نظام علمی طراحی شده، تعریف می‌شود و باید افرادی درست، عمیق، مهذب، پاک و عالم برای ایفای نقش‌های متفاوت شناسایی و تربیت شوند و سومین رسالت حوزه‌های‌علمیه کنش‌گری اجتماعی، مردمی، فرهنگی و تبلیغی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: کنش‌گری خیلی مهم است. هم در دانشگاه و به ویژه در حوزه‌های علمیه. یک طلبه می‌بایست به مثابه یک کنش‌گر در صحنه، نقش ایفا کند، فداکاری کرده و مسائل مورد نیاز را تببین کند و سر بزنگاه به دفاع برخیزد و این می‌تواند یک خروجی قابل قبول برای حوزه‌ علمیه باشد. همین حرکت عظیمی که در ایام کرونا از سوی طلاب جهادی شکل گرفت و ده هزار نفر ایفای نقش کردند و حتی در عرصه‌های دیگر همچون؛ فضای مجازی و رسانه که حوزه علمیه نسبت به آن برنامه وطرح‌هایی دارد، نمونه‌ای از این اقدامات است.

آیت‌الله اعرافی گفت: معتقدیم در عرصه پدافند غیرعامل و مقاوم‌سازی باید هر سه نقش حوزه‌های علمیه دیده شود و نقش آفرینی‌ها بر آن اساس ایفا گردد. در چند سال اخیر اولا حرکت‌های همه جانبه‌ای در تولید اسناد بلند مدت و راهنمای حرکت حوزه‌های علمیه در دهه‌های آینده برداشته‌ایم و هم اکنون 20 سند بلند مدت، بالادستی و راهنمای حرکت تهیه کرده‌ایم و ثانیا، بر اساس آن یک برنامه میان مدت ۵ ساله تهیه شده است و سوم؛ اینکه در درون این برنامه‌ها بیش از صد طرح استراژیک، حیاتی و راهبردی داریم.

مدیر حوزه‌های‌علمیه به تفاهم نامه‌های همکاری با نهاد‌های حاکمیتی اشاره کرد و افزود: بیش از ۵۰ تفاهم‌نامه همکاری میان حوزه و سازمان‌های متعدد کشور وجود دارد که از برجسته‌ترین آن‌ها تفاهم‌نامه همکاری حوزه و آموزش‌ و پرورش است و با توجه به اهمیت موضوع، ستاد و دبیرخانه‌ای در این خصوص راه اندازی شد.

لازم به ذکر است، در این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین ملانوری، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های‌ علمیه از سوی آیت‌الله اعرافی و همچنین آقای ابراهیم شریفی، معاون فرهنگی سازمان پدافند غیرعامل از سوی سردار جلالی به منظور پیگیری و هدایت مأموریت‎های هر دو نهاد، معرفی شدند.

 

انتهای پیام
captcha