کد خبر: 4097829
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۶

ثبت‌نام 113 تشکل مردم‌نهاد در رویداد هم‌افزایی فعالان فرهنگی

مدیرعامل مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی گفت: 113 تشکل مردم‌نهاد در اولین رویداد هم‌افزایی فعالان فرهنگی-اجتماعی خراسان‌رضوی ثبت‌نام کرده‌اند.

مجتبی مختاری، مدیرعامل مؤسسه جوانان آستان قدس رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، مجتبی مختاری، مدیرعامل مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی، امروز 16 آبان‌ماه، در نشست خبری اولین رویداد هم‌افزایی فعالان فرهنگی-اجتماعی خراسان رضوی که در محل این مؤسسه برگزار شد، اظهار کرد: مجموعه آستان مقدس رضوی، میزبان اولین رویداد هم‌افزایی فعالان فرهنگی-اجتماعی خراسان رضوی است.

وی ادامه داد: بنا داریم در 18 و 19 آبان‌ماه، در محل نمایشگاه‌های دائمی آستان قدس رضوی، واقع در پارکینگ باب‌الجواد(ع) رویداد نمایشگاه هم‌افزا را داشته باشیم.

مدیرعامل مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی ادامه داد: در این رویداد، بیش از 110 تشکل و مجموعه مردم‌نهاد در سطح خراسان رضوی حضور خواهند یافت که از مجموعه‌های پیشران و برتر هستند.

مختاری اضافه کرد: این مجموعه‌ها با توجه به فعالیت‌های تخصصی که عهده دار هستند، به‌عنوان حلقه‌های میانی بین مردم و حاکمیت ایفای نقش می‌کنند. در جریان حاکمیت هر نظامی نیاز دارد حلقه‌های میانی بین حاکمیت و مردم به‌عنوان حلقه ارتباطی بین جریان دولت، حاکمیت و مردم داشته باشد.

وی گفت: اگر یک حاکمیت بخواهد نقش اساسی را به مردم دهد و مشکلات را حل کند، اساسا به تنهایی از عهده آن برنخواهد آمد، چرا که مسائل در یک جامعه و نظام، متعدد و متکثر است و اعماق و نگاه‌های متفاوتی بر آن حاکم است که اگر حاکمیت‌ها، بخواهند به تنهایی وظیفه اداره جامعه را عهده‌دار شوند، طبعاً نمی‌توانند نقش اساسی را ایفا کنند.

مدیرعامل مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی بیان کرد: از این جهت باید وظیفه ساخت حاکمیت و جامعه را به مردم واسپاری شود و بهترین الگو نیز این است که تشکل‌های مردم‌نهاد را شناسایی، ساماندهی و حمایت کرده و تسهیل‌گری را برای آنان فراهم کنیم، تا ماموریت‌هایی که یک جامعه و حاکمیت به دنبال آن است تا به هدف غایی خود برسد، به واسطه این تشکل‌ها و مجموعه‌ها که به عنوان حلقه‌های میانی هستند، محقق شود.

مختاری اظهار کرد: در سال‌های پس از انقلاب هرکجا به مردم تکیه کرده و کار را به مردم سپردیم، نتیجه بهتری حادث شد. جنس تشکل‌های مردم‌نهاد از آن جهت که از جنس مردم هستند و با ذائقه آنان آشنایی دارند، هدفشان مقدس و انگیزه‌هایشان مناسب و سیستم‌های چابک دارند و درگیر نظام‌های اداری نیستند، لذا این چابکی باعث رغبت بیشتر مردم می‌شود و تاکنون هر کجا به این تشکل‌ها تکیه کردیم، اثرات خوبی نیز داشته و دارد.

وی تصریح کرد: نمایشگاه و رویداد «هم‌افزا» فرصتی برای گردآوری تشکل‌های مردم‌نهاد به عنوان حلقه‌های میانی است تا تبادل نظر داشته و دستاوردهای خود را عرضه کرده و به اشتراک بگذارند، از طرفی سایر مجموعه‌های فرهنگی و تشکل‌های مردم‌نهاد، از این تشکل‌ها، الگوگیری داشته باشند و یارگیری انجام دهند.

مدیرعامل مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی افزود: دستگاه‌های متولی امر در سطح خراسان که می‌خواهند به تنهایی کار خود را انجام دهند و کمتر به مردم واسپاری می‌کنند، این رویداد بهانه‌ای است که با تشکل‌های مردم‌نهاد آشنا شوند و در عرصه‌های مختلف جامعه‌سازی، آنان را دخیل کنند.

مختاری اظهار کرد: در این رویداد به دنبال هم‌افزایی، انتقال تجربه، ایده‌های برتر و ایده‌های خلاقانه هستیم و مباحث روزی که در آن نشست بنا داریم مطرح کنیم، از جنس مخاطب دهه هشتادی است، چرا که بازه سنی این قشر به عنوان مخاطب فعال و کنشگر است و باید محل توجه واقع شود.

وی اضافه کرد: دبیرخانه این رویداد از سه ماه پیش آغاز به کار کرده و با تشکل‌ها مصاحبه گرفته شده و حدود 1100 دقیقه مصاحبه از جنس انتقال تجربه اخذ و ضبط شده و میزبان 113 تشکل برتر استان در این رویداد هستیم. پیش‌بینی ما این است بیش از 2000 فعال فرهنگی و مدیران استان در این رویداد مشارکت کنند.

مدیرعامل مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی بیان کرد: به جهت تخصصی شدن فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، 9 عرصه تخصصی انتخاب شده که شامل عرصه‌های، اجتماعی، تربیتی، آموزشی، جریان رسانه و هنر، حوزه خانواده، سبک زندگی عفیفانه، کتاب و کتابخوانی، صنایع خلاق فرهنگی، عرصه فکر، اندیشه، تفریح و نشاط است که مجموعه‌ها به صورت تخصصی در این عرصه‌ها حضور خواهند داشت.

وی اظهار کرد: این رویداد با حمایت سازمان علمی-فرهنگی آستان قدس رضوی و با همکاری ستاد جبهه فرهنگی مردمی خراسان رضوی در حال انجام است و دبیرخانه آن در مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی شکل گرفته است.

مختاری افزود: امید است این رویداد محفلی برای تبادل نظر باشد که البته مقدمه استمرار این رویداد ایجاد یک سامانه بود که انجام شد. این سامانه در واقع یک تابلو ارتباطی است، لذا از این طریق می‌توان راه‌های ارتباطی را کسب کرد. عملکرد و برنامه‌های 113 مجموعه‌ای که در این رویداد دعوت شده‌اند، نیز در این سامانه معرفی شده است.

در ادامه میلاد شعیبی، دبیر اولین رویداد هم‌افزایی فعالان فرهنگی-اجتماعی خراسان رضوی، افزود: فضای نمایشگاه یک فضای گفت‌وگو محور است و سه نوع مخاطب را در نظر گرفته‌ایم که شامل 113 تشکل هستند که هم‌افزایی خواهند کرد تا خلأهای موجود را رفع کنند، ظرفیت دوم تشکل‌های فرهنگی سراسر استان و ظرفیت سوم هم مسئولان هستند.

وی اضافه کرد: 113 غرفه در این نمایشگاه برای حضور تشکل‌های مردم‌نهاد در این رویداد طراحی شده است. مراسم افتتاحیه این رویداد ساعت 9 صبح 18 آبان‌ماه در محل نمایشگاه‌های آستان قدس رضوی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام
captcha