کد خبر: 4123116
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۲

صلوات شعبانیه، شعار شیعه و دوره کامل امام‌شناسی است

مدیر حوزه علمیه خراسان با تاکید بر حفظ صلوات شعبانیه گفت: صلوات شعبانیه، شعار شیعه مناجات شعبانیه در سیره همه معصومین (ع) بوده و قرائت صلوات شعبانیه به عنوان شعار شیعه دوره‌ای کامل درباره مسئله امامت است و باید آن را هر فرد به ویژه طلاب علوم دینی حفظ کنند.

صلوات شعبانیهبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی حوزه علمیه خراسان حجت‌الاسلام و المسلمین علی خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان سه ماه رجب، شعبان و رمضان را ماه‌های طلایی برشمرد و گفت: این ایام ماه دعا است و دعا وسیله بسیار مهمی در زمینه عبادت و فلسفه خلقت انسان است که جنبه فردی آن به تزکیه و تهذیب انسان مربوط می‌شود.

مدیر حوزه علمیه خراسان مدخل مقامات عالی الهی و آسمانی را برای انسان، عبودیت برشمرد و اظهار کرد: بهترین مسیر برای این امر، مدخل و طریق دعاست. فلسفه اولیه دعا فقط برای زمان درخواست مطلبی یا رفع درد و مریضی نیست بلکه عبودیت و استغاثه به درگاه حق تعالی موضوعیت دارد و بر اساس روایت، سلاح مومن و اصل و برترین عبادت محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه به تعبیر روایت، دعا، سلاحی است که می‌تواند موجب تقویت ایمان شود، بر توجه به این مسئله توصیه و تاکید کرد: همانطور که در آیه ۷۷ سوره فرقان می‌فرماید : «قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ...»، دعا مدخل توجه و مورد عنایت الهی قرار گرفتن است. خیاط با اشاره به بعد دوم دعا که جنبه معرفتی دارد اظهار کرد: مناجات شعبانیه در سیره همه معصومین (ع) بوده و قرائت صلوات شعبانیه به عنوان شعار شیعه که دوره‌ای کامل درباره مسئله امامت است و باید آن را هر فرد به ویژه طلاب علوم دینی حفظ کنند.

وی تصریح کرد: در شرایطی که دشمنان و شیاطین از همه سو افراد را احاطه کرده‌اند، امامان معصوم همانند کشتی نجات در امواج خطرناک و طوفانی حضور دارند که انسان باید نسبت به ایشان متوسل و مطیع و پیرو شود تا ایمنی کامل به دست بیاورد. مدیر حوزه علمیه خراسان افزود: طلاب علوم دینی باید در دعا ضمن بهره‌مندی از بعد معنوی آن، به جنبه معرفتی نیز توجه داشته باشند تا آینده خود را به این وسیله تضمین کرده و عاقبتی خیر قرار دهند و همچنان در مسیر درست قرار بگیرند. وی در ادامه با بیان اینکه مسیر طلبگی با قناعت همراه است، تصریح کرد: روزیِ همه موجودات توسط خداوند تضمین شده و البته که حق تعالی، زیاده خواهی و داشتن بیش از حد ضرورت را ضمانت نمی‌کند، بنابراین باید روحیه بندگی را در خود تقویت کرد.

خیاط با اشاره به زندگی همراه با مشکلات بزرگان دین افزود: حتی دانشمندان غربی و اسلامی، رشد و پیشرفت را با سختی به دست می آورند و تعبیر قرآنی «ان مع العسر یسرا» نیز برای این مسیر تعبیری مناسب است.

مدیر حوزه علمیه خراسان بیان کرد: دنیا مزرعه آخرت است و برای هر کسی به ویژه انسان مومن به معنی وجود مشکلات و سختی‌هاست از این رو فقط باید وظیفه بندگی را به درستی انجام داد زیرا خداوند متعال خودش نسبت به زندگی فرد ضمانت کرده است. از یک سو باید مدنظر باشد، اما از طرفی، مسئولان مربوطه نیز می بایست در زمینه امور معیشتی، برنامه ریزی و اقدام کنند.

انتهای پیام
captcha