کد خبر: 4319143
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۳

آغاز جشنواره استانی شعر و قصه‌های قرآنی «آیات» در خراسان‌رضوی

معاون قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی گفت: جشنواره استانی شعر و قصه‌های قرآنی «آیات» در خراسان‌رضوی با حضور مسئولان فرهنگی و قرآنی استان امروز چهارم آذرماه آغاز شد.

حمید صمدی، معاون قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضویبه گزارش ایکنا از خراسان‌رضوی، حمید صمدی، معاون قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی امروز 4 آذرماه در نشست خبری جشنواره ملی شعر و قصه‌های قرآنی «آیات» که در محل اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره قرآنی استان خراسانرضوی پس از وقفه ناشی از کرونا دوباره آغاز شده است. این جشنواره که در سال‌های ۹۵ و ۹۶ برگزار و با استقبال گسترده همراه شد، پس از وقفه‌ای چندساله به دلیل شیوع کرونا، از سال ۱۴۰۰ مجدداً آغاز به‌کار کرده است.

وی ادامه داد: یکی از جشنواره‌های تخصصی آیات، جشنواره قصه‌های قرآنی است که دو دوره آن ابتدا به‌صورت استانی و سپس ملی در شهرستان سبزوار برگزار شد و با اضافه‌شدن بخش قصه‌گویی، دامنه گسترده‌تری پیدا کرد.

صمدی همچنین از تشکیل «شورای هم‌افزایی فعالیت‌های قرآنی استان» خبر داد و گفت: این شورا با حضور نمایندگان دستگاه‌های فرهنگی و نهادهای مردمی از جمله اداره‌کل ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری، آستان قدس رضوی، آموزش و پرورش، سپاه، اوقاف، جامعه قاریان قرآن مشهد و اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت استان شکل گرفته است.

معاون قرآن و عترت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: این شورا تاکنون نشست‌های مؤثری برگزار کرده و خروجی‌های مطلوبی در حوزه‌های مختلف داشته است. در برگزاری جشنواره‌های آیات، دستگاه‌های عضو شورا به‌صورت هم‌افزا همکاری می‌کنند؛ از جمله آموزش و پرورش در بخش دانش‌آموزی، سازمان تبلیغات در بخش «زندگی با آیه‌ها» و اوقاف در حوزه فعالیت‌های قرآنی.

رسانه‌ها مکمل رویدادهای فرهنگی و قرآنی در خراسان‌رضوی

در ادامه این نشست، یوسف امینی، معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی، با قدردانی از نقش رسانه‌ها در پوشش رویدادهای فرهنگی و هنری استان، بر اهمیت هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنری برای ترویج مفاهیم قرآنی تأکید کرد.

وی اظهار کرد: اصحاب رسانه همواره حامی فعالیت‌های فرهنگی و هنری بوده‌اند و حضور آنان به‌عنوان بخش مکمل هر رویداد، موجب فراگیری و اثرگذاری بیشتر برنامه‌ها می‌شود. اگر برنامه‌ای بدون حضور رسانه‌ها برگزار شود، تنها در محدوده سالن و جمع حاضر باقی می‌ماند و جایگاه اجتماعی پیدا نخواهد کرد.

امینی با اشاره به مشارکت دستگاه‌های مختلف، گفت: علاوه بر اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مؤسسات و هیئت‌های علمی و همچنین دستگاه‌هایی چون اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی و آموزش و پرورش در برگزاری جشنواره‌ها نقش‌آفرینی کرده‌اند. تجربه چهار دوره برگزاری جشنواره‌های قرآنی در استان نشان می‌دهد که هم‌افزایی میان مجموعه‌های دولتی و غیردولتی نتایج ارزشمندی به همراه داشته است.

معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌رضوی درباره اهداف جشنواره، اظهار کرد: قرآن کریم کتاب قصه نیست، اما از ابزار داستان به بهترین شکل بهره برده است. قصه در فرهنگ دینی و تربیتی جایگاه ویژه‌ای دارد، به‌ویژه برای کودکان و نوجوانان که ارتباط عمیقی با روایت برقرار می‌کنند. از این رو بخش دانش‌آموزی جشنواره می‌تواند یکی از مؤثرترین بخش‌ها در تحقق اهداف باشد.

وی افزود: هدف اصلی جشنواره، ترویج مفاهیم دینی و قرآنی با بهره‌گیری از ابزار هنر و رسانه است. همان‌طور که در رشته‌های مختلف هنری، قصه و داستان بن‌مایه اصلی آثار موفق محسوب می‌شود، این جشنواره نیز تلاش دارد با استفاده از ظرفیت‌های شعر، سینما، نمایش، هنرهای تجسمی و موسیقی، مفاهیم قرآنی را در جامعه گسترش دهد.

امینی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همراهی رسانه‌ها و مشارکت دستگاه‌های اجرایی، شاهد برگزاری رویدادی اثرگذار در سطح استان و کشور باشیم.

نقش آموزش و پرورش در توسعه فعالیت‌های قرآنی

در ادامه این نشست، مهدی وطن‌پرست، کارشناس امور قرآنی اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان‌رضوی از نقش دانش‌آموزان طلایه‌دار و تشکل‌های رسمی در اطلاع‌رسانی و پیگیری برنامه‌های قرآن، عترت و نماز در مدارس سخن گفت.

وی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود در آموزش و پرورش، اطلاع‌رسانی و پیگیری برنامه‌های قرآنی در مدارس با کمک دانش‌آموزان طلایه‌دار و تشکل‌های رسمی انجام می‌شود.

وطن‌پرست افزود: بخش اعظم جامعه دانش‌آموزی استان در این برنامه‌ها مشارکت خواهند داشت و در همین راستا، علاوه بر شبکه‌های شهری و گروه‌های فرهنگی، ادارات ۴۷گانه استان نیز در پیگیری فعالیت‌ها نقش‌آفرینی می‌کنند. همچنین ظرفیت کانون‌ها و ۷۷ مرکز دارالقرآن شهرستان‌ها به‌عنوان پشتوانه مهم این برنامه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کارشناس امور قرآنی اداره‌کل آموزش و پرورش خراسان‌رضوی با اشاره به نقش تشکل‌های دانش‌آموزی، گفت: هیئت‌های دانش‌آموزی تمامی برنامه‌های قرآنی، عترتی و نمازی را در سطح مدارس پیگیری می‌کنند و دانش‌آموزان طلایه‌دار هر آموزشگاه بهترین بازوی اجرایی در این فعالیت‌ها هستند.

وی در ادامه با اشاره به جشنواره‌های قرآنی، گفت: جشنواره‌های ملی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۳ برگزار شد و امسال به صورت استانی اجرا می‌شود. انتظار می‌رود با همکاری وزارت فرهنگ و آموزش و پرورش، این جشنواره سال آینده دوباره در سطح ملی برگزار شود.

بخش ویژه «خدا با من است» در چهارمین جشنواره قصه‌گویی

در بخش دیگر این نشست، مهدی سیم‌ریز، دبیر و رئیس هیئت داوران چهارمین جشنواره قصه‌گویی، به تشریح جزئیات این رویداد پرداخت و از اضافه شدن بخش ویژه «خدا با من است» با محوریت امیدآفرینی خبر داد.

وی با ابراز نگرانی از کاهش انس کودکان و نوجوانان با مفاهیم قرآنی طی یکی دو دهه اخیر گفت: متأسفانه میزان انس با قرآن در میان جامعه کودک و نوجوان نسبت به دهه‌های گذشته، به‌ویژه دهه ۶۰، کاهش چشمگیری داشته است.

سیم‌ریز تغییر شرایط معیشتی خانواده‌ها و فاصله گرفتن از سبک‌های تربیتی سنتی و دینی را از عوامل این روند دانست و افزود: این جشنواره تلاشی است تا حتی اگر شده تعداد محدودی از کودکان و نوجوانان را به غور در مفاهیم قرآنی و تولید اثر در قالب اجرای شفاهی یا نگارش قصه ترغیب کند.

دبیر و رئیس هیئت داوران چهارمین جشنواره قصه‌گویی درباره بخش ویژه جشنواره، تصریح کرد: این بخش با الهام از آیه ۶۲ سوره «شعراء» که خداوند می‌فرماید: «إِنَّ مَعِيَ رَبِّي سَيَهْدِينِ؛ و با توجه به رخدادهای ماه‌های اخیر کشور طراحی شده است تا مفاهیم امیدبخش قرآنی به کودکانی منتقل شود که بیش از حد درگیر اخبار ناگوار شده‌اند.

وی تأکید کرد: این بخش دارای داوری جداگانه و منتخبان مستقل خواهد بود و شرکت‌کنندگان می‌توانند آثار خود را با توجه به مسائل روز و محوریت این آیه شریفه ارسال کنند.

سیم‌ریز گفت: پنجمین دوره جشنواره به میزبانی خراسان برگزار می‌شود و اگرچه جشنواره عنوان استانی دارد، اما همانند سال گذشته محدودیتی برای پذیرش آثار وجود ندارد و آثار ارسالی از سراسر کشور پذیرفته و داوری خواهند شد. به گفته او، با وجود سطح استانی رویداد، داوری با حضور داوران تراز اول کشوری و در سطح ملی انجام می‌گیرد.

انتهای پیام
captcha