کد خبر: 4333824
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۱

اکران «مولا» و نگاه مخاطبان در جشنواره فجر

فیلم سینمایی «مولا» به‌عنوان اثری متفاوت و مبتنی بر هوش مصنوعی، در چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر اکران شد؛ فیلمی که با استقبال مخاطبان همراه بود و واکنش‌های متفاوتی را در میان تماشاگران برانگیخت.

فیلم «مولا»فیلم سینمایی «مولا» جدیدترین اثر سینمایی است که امسال در چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. این اثر، فیلمی خاص و مبتنی بر استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی است که به گفته سازندگان، موجب ارتقای کیفیت بصری و محتوایی آن شده است.

در ششمین روز جشنواره فیلم فجر، سینما مملو از تماشاگرانی بود که برای دیدن فیلم‌های محبوب خود به این مکان آمده بودند. در روز اکران فیلم سینمایی «مولا»، خبرنگار ایکنای خراسان رضوی در میان مخاطبان حاضر شد و با تعدادی از آن‌ها گفت‌وگو کرد که در ادامه می‌خوانید.

امیر فاطمی، درباره این فیلم، گفت: پس از گذشت بیش از ۱۴۰۰ سال، همچنان نام و شخصیت حیدر، امیرالمؤمنین(ع)، نماد فضایل و ارزش‌های مثبت در میان مسلمانان است.

وی همچنین به شرایط تولید فیلم اشاره کرد و افزود: عوامل فیلم با وجود مشکلات فراوان، از جمله نبود پوشش‌های بیمه‌ای، به سوریه سفر کرده و در شرایط دشوار و هم‌زمان با درگیری‌ها و تهدیدهای داعش، فیلمی متناسب با همان فضا تولید کرده بودند.

فیلم «مولا» اثری ترکیبی است که بخشی از آن با استفاده از هوش مصنوعی ساخته شده و به‌عنوان نخستین تجربه در این حوزه، با محدودیت‌ها و چالش‌هایی همراه بوده است. از جمله این چالش‌ها می‌توان به قطعی اینترنت و نیاز جدی هوش مصنوعی به زیرساخت اینترنت پرسرعت اشاره کرد. با توجه به اینکه این پروژه نخستین تجربه تیم سازنده در بهره‌گیری از هوش مصنوعی بوده، طبیعی است که به‌عنوان یک تجربه اولیه ارزیابی شود.

هادی منصوری، یکی دیگر از مخاطبان این فیلم، اظهار کرد: با توجه به اینکه این اثر به‌عنوان نخستین فیلم مبتنی بر هوش مصنوعی در کشور معرفی شده و فعلاً رقیب جدی‌ای در این حوزه ندارد، توانسته جایگاه ویژه‌ای پیدا کند. سایر آثار مشابه نیز به دلیل مشکلات زیرساختی، از جمله قطعی اینترنت، هنوز به مرحله حضور در جشنواره‌ها نرسیده‌اند.

وی افزود: با وجود همه این محدودیت‌ها، اثری که امشب مشاهده شد، اثری قابل تقدیر و ارزشمند بود و نشان می‌داد دغدغه اصلی سازندگان، رساندن صدای مردم ایران و معرفی چهره واقعی اسلام به جهان است.

در این فیلم تلاش شده تفاوت اسلام ناب محمدی با تصویری که گروه‌های افراطی مانند داعش در سوریه، عراق و برخی مناطق دیگر از اسلام به نمایش گذاشته‌اند، به‌روشنی تبیین شود. این اثر تأکید دارد آنچه این گروه‌ها به نام اسلام معرفی می‌کنند، هیچ سنخیتی با تعالیم قرآن و دین اسلام ندارد. هدف سازندگان این بوده است که نشان دهند خشونت‌ها و وحشی‌گری‌هایی که به نام اسلام انجام می‌شود، ارتباطی با دین واقعی مسلمانان ندارد و اسلام حقیقی بر پایه اخلاق، انسانیت و عدالت استوار است.

مریم ساداتی، یکی دیگر از مصاحبه‌شوندگان، درباره فیلم، گفت: متأسفانه فیلم تنها به مواردی روشن و بدیهی از تاریخ اسلام پرداخته بود و برای کسی که حداقل اطلاعاتی در این زمینه داشته باشد، از نظر محتوایی جذاب نیست. به نظر من، جا داشت کار بیش‌تری روی فیلم انجام شود.

انتهای پیام
خبرنگار:
زهرا طالبیان شریف
captcha