به گزارش ایکنا، حجتالاسلام و المسلمین حمید پارسانیا؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، 10 اردیبهشت ماه در نشست علمی «بررسی شخصیت علمی شهید دکتر علی لاریجانی»، گفت: آشنایی بنده با ایشان در دهه 1370 در جلسهای در منزل یکی از آقایان علما رخ داد و بعد از آن در جلسات مختلف و به خصوص شورای عالی انقلاب فرهنگی خدمت ایشان بودیم. آخرین خاطره از ایشان هم در ماجرای ریاست دانشگاه تهران بود که جمعی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بر مدیریت ایشان نظر داشتند و وزیر علوم هم موافقت داشت ولی ایشان با کرامت از این مسئله استنکاف کردند که بعدا به دبیری شورای امنیت ملی منصوب شد.
وی افزود: شخصیت ایشان در جمیع جهات جاذبه و بعضا دافعه داشت. بنده شنیده بودم رساله دکتری ایشان ریاضیات در فلسفه کانت است و این برای بنده جالب بود و به آن میاندیشیدم.
پارسانیا تصریح کرد: در عرصه حیات انسانی عقل وحدتبخش حقیقی قوای انسان است. فرهنگ اسلامی و قرآنی وحدت عقلانی را میطلبد و با وحدت عقلانی جهان تناسب دارد. آن چیزی که در شهید لاریجانی متبلور است عقلانیت است.
وی افزود: این شخصیت ایشان در سطوح مختلف در مسئولیتهای گوناگون مؤثر بود و بعد عقلانیت او دیگران را تحت الشعاع قرار میدهد. اگر ما در کارهای نیک عقلانیت نداشته باشیم به وحدت رویه در وجودمان دست نخواهیم یافت.
وی با بیان اینکه فقه دانش مهم و تاثیرگذار در متن زندگی مردم است ولی اگر ما فلسفه و کلام و عرفان و ... نداشته باشیم فقه ما هم ماهیت دیگری پیدا خواهد کرد، گفت: ما فلاسفه و متالهینی داریم که با حیات خود حوزه عقلانیت را حفظ کردند ولی کسانی که مرزدار این حیات در مواجهه با فرهنگ رقیب باشند کمتر بودهاند.
پارسانیا ادامه داد: ایشان عهدهدار ریاست مجلس بود و در این مدت، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس را راهاندازی کرد تا نسبت فقه و حقوق به صورت متقنی بررسی شود و این مسئله از آثار وجودی ایشان است. ایشان هم به لحاظ نظری در سطوح عالی عقلانی بود و هم به لحاظ عملی این عقلانیت نظری را در مسئولیتهای مختلف محقق میکرد و کمتر افرادی چنین جامعیتی دارند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان اضافه کرد: عقلانیت ایشان در صحنه مواجهه فرهنگ اسلامی و فرهنگ مدرن حضور داشت و به موازاتی که به عقبه فلسفی و دینی توجه دارد در خط مقدم گفتوگو در عرصه جهانی هم حضور دارد.
انتهای پیام