سند الگوی پیشرفت بدون شبکه‌سازی و فرهنگسازی به نتیجه نمی‌رسد
کد خبر: 3870824
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۴
قائم‌مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم:

سند الگوی پیشرفت بدون شبکه‌سازی و فرهنگسازی به نتیجه نمی‌رسد

گروه حوزه‌های علمیه ــ قائم‌مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: اگر در مورد سند الگوی پیشرفت، شبکه‌سازی و فرهنگسازی صورت نگیرد، روی کاغذ باقی می‌ماند، لذا ادبیات سند پیشرفت کشور باید وارد ذهن جامعه نخبگانی و دولتمردان شود.

سند الگوی پیشرفت بدون شبکه‌سازی و فرهنگسازی به نتیجه نمی‌رسدبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند، قائم‌مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم و عضو کارگروه علوم انسانی اسلامی، 21 دی‌ماه در نشست بررسی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و پیشنهادات اصلاحی فرهنگستان با اشاره به فرایند مصوب فرهنگستان در اصلاح سند الگوی پیشرفت گفت: برای رسیدن به مدلی از پیشرفت نیازمند مبانی اندیشه‌ای بودیم، لذا ابتدا الگویی برای مبادی و مبانی سند در فرهنگستان به جمع‌بندی رسید و بر اصول چندگانه دست یافتیم و سند موجود را براین اساس ارزیابی کردیم.

مسئول گروه روش فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه ما مدعی تدوین نظریه پیشرفت نیستیم، اظهار کرد: البته ما وارد طراحی الگو با حفظ جامعیت و توزان بخش‌های مختلف سند شدیم، ضمن اینکه باید رویکرد انقلابی در سند هم ایجاد می‌شد که تلاش کردیم تا این مسئله مد نظر قرار بگیرد.

پیروزمند با بیان اینکه اسلامیت، انقلابی بودن و تمدنی بودن در تدوین فرایند این سند برای ما بسیار مهم بوده است، بیان کرد: در قسمت روشی هم انسجام و کارآمدی و جامعیت مورد توجه بوده است.

وی افزود: رهبر انقلاب عرصه‌های پیشرفت را معنویت، علم، فکر و زندگی بیان فرموده و معنویت را اصل دانستند، لذا ما سعی کردیم در بازبینی سند، این مسئله را در اولویت قرار دهیم. از این رو، به ترتیب اخلاق و معنویت، بینش و تفکر و علم و فناوری در رأس محورهای بازبینی سند در طرح پیشنهادی فرهنگستان علوم اسلامی است.

این پژوهشگر با اشاره به مقیاس پیشرفت اضافه کرد: ما معتقدیم که تمدن نوین اسلامی قهراً باید جنبه فراملی پیدا کند، بنابراین این جنبه هم در پیشنهادات لحاظ شده است. همچنین ما به اصولی دست یافته‌ایم که هم مبنای ارزیابی و هم مبنای پایه‌گذاری اصول دیگر ما هستند.

عضو کارگروه علوم انسانی اسلامی افزود: یکی از قدم‌های دشوار فرهنگستان در تدوین اصلاحات پیشنهادی سند، جنبه ایجابی بوده است که بر این اساس، در جلد اول، مشابه سند پیشرفت ما هم یک سند بدون توضیحات اضافه ارائه کرده‌ایم؛ در جلد دوم علاوه بر ذکر پیشنهادات، مقایسه با متن قبلی سند هم صورت گرفته است و هر تغییری هم که در الگو داده‌ایم، استنادات آن بیان شده است.

پیروزمند اضافه کرد: در جلد سوم هم مبادی و مبانی توضیح داده شده و فرایند دستیابی به الگو هم توضیح داده شده، ضمن اینکه در جلد چهارم ضمائم بیان شده است.

وی تصریح کرد: نکته مهم این است که اگر در مورد سند الگوی پیشرفت، شبکه‌سازی و فرهنگسازی صورت نگیرد، روی کاغذ باقی می‌ماند؛ یعنی این ادبیات باید وارد ذهن جامعه نخبگانی و دولتمردان شود و اگر به باور آنان تبدیل شد، وارد نظام تصمیم‌گیری کشور می‌شود. اگر این اتفاق رخ دهد، نیازی به دستورالعمل هم ندارد و اگر این اتفاق رخ ندهد، در نهایت مانند اسناد دیگر خاک خواهد خورد.

پیروزمند با بیان اینکه باید نظریه پیشرفت ارائه شود، گفت: سند کنونی با همه زحمات کشیده شده، در حد یک برنامه است و نه سند الگوی پیشرفت، لذا باید با دستیابی به علوم انسانی اسلامی، الگوی پیشرفت کشور بازبینی شود و سند فاز به فاز بازبینی و اصلاح شود.

انتهای پیام
captcha