کد خبر: 1234629
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۰
اعلايی

توجه به ديگران شادابی را برای فرد به ارمغان می‌آورد

معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت توجه به ديگران فطری است و شادابی را برای افراد ايجاد می‌كند، از منظر احكام دينی و اسلامی نيز بسياری از دستورات اجتماعی به توجه و خدمت به ديگران تاكيد كرده است.


گروه سلامت: معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: توجه به ديگران فطری است و شادابی را برای افراد ايجاد می‌كند، از منظر احكام دينی و اسلامی نيز بسياری از دستورات اجتماعی به توجه و خدمت به ديگران تاكيد كرده است.







مجتبی اعلايی، معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعی

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) مجتبی اعلايی، معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعی قبل از ظهر امروز ششم خردادماه در همايش روز مددكاری اجتماعی با تاكيد بر اينكه جامعه امروزی با دردهای بسياری دست و پنجه نرم می‌كند، اظهار كرد: هم اكنون اضطراب يكی از مهم ترين مشكلات انسان معاصر است و به تعبيری عصر رايج را به نام عصر اضطراب نام‌گذاری كرده‌اند.


وی با تاكيد بر اينكه زندگی ماشينی و محيط اطراف انسان را گرفتار چنين عارضه‌ای كرده است، اظهار كرد: اين امر سلامت جسمی و روانی افراد بسياری را تحت تاثير قرار داده است و طی پژوهشی به اثبات رسيده است كه 3/1 بزرگسالان دارای ناراحتی‌های عصبی و روانی هستند.


معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعی در ادامه سخنان خود افزود: يكی ديگر از بيماری‌های اين دوره استرس است و به عنوان بيماری تمدن از آن نام برده می‌شود و خود باعث مسبب ايجاد بسياری از بيماری‌های جسمی و روانی در بدن افراد است.


اعلايی تصريح كرد: بر خلاف دو بيماری استرس و اضطراب، شادی و نشاط نقش موثری را در سلامت جسم و روان ايفا و معمولا انسان‌های با نشاط از طول عمر بيشتری برخوردار و دو برابر انسان‌های بی‌نشاط فعاليت دارند.







 مجتبی اعلايی:
ما امروزه نگاهی درستی از حمايت‌ خانواده‌های آسيب ديده نداريم، ما بايد نگاه حمايتی را گسترش بدهيم و خانواده‌های آسيب‌پذير را حمايت و راهنمايی كنيم و از آن مقطعی كه افراد قرار دارند آنان را رشد و به مراحل بالاتر برسانيم

وی با اشاره انجام پژوهشی درباره نشاط كه بعدها به نظريه شادكامی پايدار مطرح شد، گفت: اين پژوهش به عنوان يكی از مهم‌ترين مباحث طرح شده در اين حوزه شناخته می‌شود و سه دليل را به عنوان عوامل شادكامی معرفی كرده است.


معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعی خاطر نشان كرد: در اين پژوهش عوامل ژنتيكی بيش از 50 درصد علل شادكامی را تشكيل و عوامل محيطی پيرامون انسان همچون مسائلی از قبيل شرايط اقتصادی، سن و... با 10 درصد كم ترين علل شادمانی را به خود اختصاص داده است.


اعلايی با بيان اينكه در اين بين 40 درصد باقی مانده مربوط به عوامل مرتبط با فعاليت‌های ارادی و هدفمند است، عنوان كرد: خودفراموشی و توجه به ديگران فطری است و شادابی را برای افراد ايجاد می‌كند، از منظر احكام دينی و اسلامی نيز بسياری از دستورات اجتماعی به توجه و خدمت به ديگران تاكيد كرده است.


وی با بيان اينكه عمده احكام اجتماعی برای با نشاط نگه داشتن جامعه است، گفت: احكام اجتماعی اسلام متناسب با فطرت انسانی وضع شده است، ما اگر بخواهيم شاداب زندگی كنيم بايد زندگی هدفمند داشته باشيم و در عرصه خيررسانی به ديگران حاضر باشيم.


اعلايی با تاكيد بر اينكه مددكاری قبل از اينكه يك كار حرفه‌ای باشد يك عمل مسئولانه است، بيان كرد: ما امروزه نگاهی درستی از حمايت‌ خانواده‌های آسيب ديده نداريم، ما بايد نگاه حمايتی را گسترش بدهيم و خانواده‌های آسيب‌پذير را حمايت و راهنمايی كنيم و از آن مقطعی كه افراد قرار دارند آنان را رشد و به مراحل بالاتر برسانيم.


معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعی در بخش پايانی سخنان خود با بيان اينكه جايگاه حوزه مددكاری در دستگاه‌های حمايت مغفول مانده است، ادامه داد: بايد نقش نظام مددكاری را افزايش بدهيم، ما نبايد دائم به فرد خدمات ارائه بدهيم بلكه بايد او را توانمند كرده تا فرد بتواند بر روی پای خود بايستد.

captcha