کد خبر: 1325138
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۹
آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی:

ملت ایران به‌دنبال تعامل عاقلانه و عالمانه با دنیا است

گروه سیاسی: مرجع تقلید جهان تشیع با بیان اینکه دنیا باید حقوق نظام مقدس جمهوری اسلامی را به رسمیت بشناسد، گفت: هرگز زیر بار ظلم نمی‌رویم و آزادانه زندگی می‌کنیم، ملت ایران به‌دنبال تعامل عاقلانه و عالمانه با دنیا است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قم، آیت‌الله‌العظمی عبدالله جوادی آملی، مرجع تقلید شیعیان شب گذشته، 8 آذر در دیدار وزیر امور خارجه کشور با وی، در خصوص توافقنامه هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت: تجربه‌های تاریخی تلخ از حضور آمریکا در کشور ما، مانند کودتای ننگین 28 مرداد 1332 ما را کاملاً به آمریکایی‌ها بی اعتماد کرده است.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها خیال نکنند اگر ما با آن‌ها مذاکره کردیم و دست دادیم یعنی اینکه به آن‌ها اعتماد داریم بلکه این از ادب، درایت و عقلانیت ماست که انسان مذاکره کند، دست بدهد و بعد انگشتانش را بشمرد!

آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی اضافه کرد: این نظام، نظامی الهی است؛ لذا هرگز زیر بار ظلم نمی‌رویم و آزادانه زندگی می‌کنیم و در عین حال که حقوق دیگران را به رسمیت می‌شناسیم دنیا نیز باید حقوق ما را به رسمیت بشناسد.

تعامل عاقلانه و عالمانه

این مفسر قرآن خاطرنشان کرد: ما در طول هشت سال دفاع مقدس به جهان ثابت کردیم که هیچ ترسی از دنیا نداریم، لیکن رعایت ادب یک وظیفه بین‌المللی و از دستورات رسمی دین مبین اسلام است؛ لذا ما با دنیا با رعایت ادب و در عین حال عاقلانه و عالمانه تعامل می‌کنیم.

این مرجع تقلید گروه مذاکره‌کننده هسته‌ای را به هوشیاری در برابر دشمن توصیه کرد و گفت: در جریان مذاکرات هسته‌ای همواره با مسئولان دلسوز نظام به‌ویژه رهبری مشورت کنید و همواره یک گروه از دانشمندان و متخصصان هسته‌ای را در کنار گروه مذاکره‌کننده داشته باشید.

وی با بیان این‌که فقه اسلامی اجازه ساخت بمب اتم را نمی‌دهد، افزود: ما انرژی هسته‌ای را برای پیشرفت و منافع مملکت خود می‌خواهیم و دین اجازه ساخت بمب اتم را به ما نمی‌دهد و ما نیز نیازی به این گونه سلاح‌ها نداریم، چون اعتماد و توکل ما به خدای سبحان است و خداوند خود حافظ خون پاک شهدایی است که برای برپایی این نظام شهید شده‌اند.

همچنین محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار، از حمایت‌ها و رهنمودهای آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی در طول مذاکرات هسته‌ای تقدیر و تشکر کرد.

captcha