کد خبر: 1413126
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۳

بازدید رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت از مراکز درمانی ایران در عراق/ تأسیس آزمایشگاه در کاظمین

گروه سلامت: رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر از مراکز درمانی ایرانی در کشور عراق بازدید و با توجه به نبود آزمایشگاه در شهر کاظمین دستور تأسیس آزمایشگاه در این شهر را صادر کرد.

سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌الملی قرآن(ایکنا) از سفر خود به کشور عراق با هدف انجام بازدیدهای ادواری و  بررسی مشکلات مراکز پزشکی ایران در عراق خبر داد و گفت: پس از بررسی‌‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که در شهر کاظمین تسهیلات جدید پزشکی ایجاد کنیم.
وی افزود: در شهر کاظمین آزمایشگاه نداریم و درمانگاه این شهر نیز در شرایط نامناسبی بود که به هتل مناسب‌تر منتقل و مقرر شد یک آزمایشگاه کوچک برای انجام آزمایشات معمول (در حد آزمایشگاه کربلا) در کاظمین نیز تأسیس شود.

اعزام کارشناسان بهداشت به شهر کاظمین
مرعشی از کمبود نیروهای بهداشتی برای نظارت بر بهداشت مراکز و هتل‌های محل سکونت زائران ایرانی در کاظمین نیز سخن گفت و عنوان کرد: در شهر کاظمین کمبود نیروی بهداشتی برای نظارت بر بهداشت محیط احساس و بر همین اساس مقرر شد برای اعزام کارشناسان بهداشتی به این شهر اقدام شود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمرهمچنان مهم‌ترین مشکل پزشکی عمده زائران در عراق را مشکلات عضلانی و درد مفاصل عنوان کرد و گفت: با توجه به گرم‌تر شدن هوا گرمازدگی نیز بین زائران ایرانی بیشتر شده است.
لازم به ذکر است، مرعشی در سفر به کشور عراق با حجت‌الاسلام والمسلمین اسکندری نماینده بعثه مقام معظم رهبری در کربلای معلی نیز دیدار و ضمن ارائه گزارشی در زمینه فعالیت‌های مرکز پزشکی حج و زیارت هلال‌احمر گفت: رسالت جمعیت هلال احمر این است که رنگ و ملیت هیچ تاثیری در خدمات انسان‌دوستانه نداشته باشد، در این زمینه، نگاهی که به کشور عراق داریم، ویژه است.
وی با اعلام خرید دو دستگاه آمبولانس مجهز و ورود آن به کشور عراق، افزود: یکی دیگر از برنامه‌ها ساخت بیمارستان‌های مشترک با کشور عراق است. همچنین آموزش نیروها، تأسیس شرکت‌های دارویی مشترک و برگزاری اردوهای مشترک با نیروهای عراقی از جمله برنامه‌ها برای تعامل با مردم و کشور عراق است.
مرعشی تصریح کرد: اگر زیرساخت‌های لازم را برای حضور نیروهای متخصص ایجاد کنیم، زمینه برای حضور بسیاری از متخصصان فراهم می‌شود.
ضرورت برنامه‌ریزی مناسب و تعامل فعال بین مراکز درمانی ایران و عراق
حجت‌الاسلام والمسلمین اسکندری، نماینده بعثه مقام معظم رهبری در کربلای معلی نیز در این دیدار فعالیت در حوزه سلامت را بسیار پر اهمیت دانست و با تقدیر از حضور فعال کادر پزشکی در شهرهای مختلف عراق، گفت: باید این فرصت خدمت به زائران ائمه اطهار را بسیار ارزشمند دانست.
وی دولت و کشور عراق را دارای سنخیت و مشترکات زیادی با مردم ایران دانست و خاطرنشان کرد: این کشور دارای ظرفیت‌های بسیاری در حوزه سلامت است که باید با برنامه‌ریزی مناسب و تعامل فعال بین مراکز درمانی ایران و عراق، خدمات درمانی خوبی به زائران ایرانی و غیر ایرانی و مردم عراق ارائه کرده و مانع سوء‌استفاده استعمارگران در این زمینه‌ها شد.
اسکندری تصریح کرد: با توجه به این مسئله اگر تعامل فعالی در زمینه‌های علمی، فرهنگی، اقتصادی، بهداشتی و درمانی بین دو کشور ایجاد شود، شاهد تقویت جایگاه ایران و عراق در سطح بین‌المللی خواهیم بود.

captcha