کد خبر: 1439901
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۲
معاون مجتمع عالی فقه تأکید کرد:

لزوم ائتلاف حوزه‌های علمیه جهان اسلام علیه تکفیری‌ها

گروه اجتماعی: معاون مجتمع عالی فقه یکی از مهم‌ترین مأموریت‎های داعش را تخریب الگوی اسوه حسنه نبوی عنوان و تأکید کرد: دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه جهان اسلام از جمله حوزه علمیه قم و الازهر باید با ائتلاف خود در مقابل تکفیری‌ها بایستند.

حجت‎الاسلام والمسلمین حسن عابدیان، معاون مجتمع عالی فقه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از قم، گفت: پیامبر اسلام(ص) اسوه حسنه و رحمة‎للعالمین است و خداوند ایشان را محور همه نیکی‎ها در روی زمین قرار داده است.
وی افزود: یکی از مهم‌ترین الگوهای رفتاری پیامبر اکرم(ص) حسن خلق ایشان با مردم بود، ایشان دارای صبری حیرت‎انگیز در مقابل بدرفتاری‎های دیگران بودند و به همین دلیل با همین قلب و روح بزرگ، همه را به‌سوی این دین سوق می‎دادند.
معاون مجتمع عالی فقه تصریح کرد: خداوند نیز در قرآن بیان فرموده است: «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِی الأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلِینَ؛ پس به [برکت] رحمت الهى با آنان نرمخو [و پرمهر] شدى و اگر تندخو و سختدل بودى قطعاً از پیرامون تو پراکنده مى‌‏شدند پس از آنان درگذر و برایشان آمرزش بخواه و در کار[ها] با آنان مشورت کن و چون تصمیم گرفتى بر خدا توکل کن زیرا خداوند توکل‌‏کنندگان را دوست مى‏‌دارد»، (آل عمران/159)، اگر پیامبر(ص) چنین حسن خلقی نداشت، همگان از گرد او می‎رفتند و دیگر کسی نبود که او را اینگونه دوست داشته باشد.
وی گفت: پیامبر اسلام(ص) بزرگتر‎ین پیامبر الهی بود و با وجود رنج و مرارت‌هایی که در طول مدت تبلیغ خود در راه خدا آنها را متحمل شد هیچگاه دست از خوشرفتاری با مردم و نیکی کردن به آنها برنداشت.

دوری از انتقام‌جویی، از خصایص ویژه پیامبر(ص)
عابدیان یادآور شد: یکی از خصایل خاص حضرت، دوری ایشان از انتقام‌جویی بود که این حسن خلق را نیز برای مردم جاهل آن زمان نیز نهادینه کردند؛ چنانچه در فتح مکه و مدینه به جای انتقام از کافران فرمودند که امروز روز رحمت است نه انتقام.
وی گفت: یکی از دلایلی که دشمنان اسلام اینگونه به پیامبر اسلام(ص) حمله می‎کنند و قصد تخریب چهره رحمانی ایشان را دارند همین ویژگی‎های رفتاری خاصی است که ایشان را میان تمام الگوهای انسانی خاص کرده است.
معاون مجتمع عالی فقه افزود: دشمنان به‌خوبی می‎دانند که اگر چهره واقعی اسلام و پیامبر رحمت(ص) برای مردم آشکار شود کسی دور آنها نمی‎ماند و همگان به این دین الهی روی می‎آورند به همین جهت است که سعی می‎کنند به هر شکلی که شده این نماد مهربانی را هدف بگیرند.
وی گفت: آنها هر روز به طریقی سعی می‎کنند که به این پیامبر نور و رحمت به نوعی توهین کنند و اجازه ندهند که چهره واقعی حضرت برای مردم آشکار شود؛ روزی با کاریکاتور و روزی با فیلم و امروز نیز با داعشیون.
عابدیان اظهار کرد: داعش امروز سلاحی است برای آمریکا و اسرائیل که چهره پیامبر(ص) و دین اسلام را در ذهن مردم جهان مخدوش کند؛ آنها، به هر شکلی می‌خواهند که جلوی گرایش جهانی به اسلام را از بین ببرند؛ آنها می‎دانند که چگونه اسلام در غرب در حال پیشرفت است و به همین خاطر می‎خواهند اسلام را دین خشونت و پیامبر اسلام(ص) را نیز مبلغ چنین رویکردی معرفی کنند.

تلاش جهت القای حس تنفر جهانی نسبت به اسلام هدف داعش است
این مدرس حوزه یادآور شد: یکی از وظایف آنها تلاش جهت القای حس تنفر جهانی نسبت به اسلام است؛ به همین وسیله به حربه جنایات بشری دست زده‎اند و با مجاز معرفی کردن این جنایات در اسلام و ارجاع آنها به سنت پیامبر(ص) دروغی بزرگتر گفته و سعی دارند که دنیا را نسبت به ایشان بدبین کنند.
وی با اشاره به فعالیت‎های حوزه علمیه قم و جامعة‎المصطفی(ص) در زمینه نمایاندن چهره حقیقی اسلام و پیامبر اکرم(ص) گفت: نهادهایی چون جامعة‌المصطفی(ص)، حوزه علمیه قم و الازهر مصر دارای برد جهانی هستند و می‎توانند با اجماع جهانی، امت اسلامی و ذهن آنها را علیه داعش و تندروهای تکفیری روشن سازند.
حجت‎الاسلام عابدیان گفت: این سه نهاد که بزرگترین تشکل‎های دینی در اسلام را در جهان تشکیل می‎دهند باید با تجمیع علمای اسلامی ائتلافی جهانی علیه دشمنان اسلام و به‌ویژه داعش ایجاد کنند و مردم را نسبت به خطرات این گروه بیدارتر سازند تا همگان به حقیقت این گروه و حتی حقیقت اسلام حقیقی پی ببرند.

captcha