کد خبر: 1460725
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۷
حجت‌الاسلام انصاری:

غدیر همه ابعاد انسان‌ها را تعریف می‌کند

گروه اندیشه: محقق و پژوهشگر حوزه امام‌شناسی گفت: غدیر همه ابعاد انسان‌ها را تعریف می‌کند، پس محور اصلی غدیر، خدامحوری مطلق است، یعنی انسان در همه امور زندگی از فکر تا عمل و آنچه که انسان به آن نیاز دارد به خدا نیازمند است، بر این اساس بشر در هیچ زمینه ای حق اظهارنظر ندارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام محمدباقر انصاری، محقق و پژوهشگر در حوزه امام‌شناسی در هفتمین اجلاس غدیر که شب گذشته، 23 مهرماه در هتل الغدیر مشهد برگزار شد، با بیان اینکه مهم‌ترین نکته در مورد غدیر، معنی کردن غدیر است، اظهار کرد: آنچه برای همه مسلم و روشن است و شیعیان به عنوان تابلوی بزرگ مسلمانان از آن یاد می‌کنند، جمله «من کُنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلی مَوْلاهُ، هرکه من مولای اویم پس علی مولای اوست» است، اما باید دانست غدیر به این یک جمله ختم نمی‌شود لذا باید محور اصلی غدیر مشخص شود.

وی با اشاره به اینکه پیامبر(ص) می‌توانست جمله «من کُنْتُ مَوْلاهُ و فَهذا عَلی مَوْلاهُ» را در مسجد بیان کند، افزود: پیامبر(ص) بزرگ‌ترین اجتماع انسانی در تاریخ انبیاء را برای اولین و آخرین بار تشکیل داده است، بر این اساس باید از خود بپرسیم چرا پیامبر(ص) برای بیان کردن این جمله، چنین اجتماع عظیمی را تشکیل داده است.

محقق و پژوهشگر حوزه امام‌شناسی با بیان اینکه باید به بحث غدیر بیش از آنچه تاکنون پرداخته‌ایم بپردازیم، لذا اگر بخواهیم بگوییم غدیر یعنی چه؟ باید گفت کسی نمی‌تواند غدیر را تعریف کند، اظهار کرد: تنها راه شناخت غدیر، ظهور حضرت مهدی(عج) است، اما برای اینکه در حد فهم و درک خودمان به موضوع غدیر پرداخته باشیم، می‌توان به محور اصلی غدیر اشاره کرد.

حجت الاسلام انصاری با تأکید بر محور اصلی غدیر و محور فکری مسلمانان گفت: در دنیا به بحث جهان‌بینی و بر اساس آن به ایدئولوژی می‌پردازند که اگر جریان جهان‌بینی نباشد، ایدئولوژی معنا ندارد، پس باید ابتدا یک الگو و شالوده فکری داشته باشیم سپس به تبیین قانون اساسی بپردازیم.

وی، غدیر و خطبه غدیر، مقدمات و مأخرات غدیر را مجموعه قانون اساسی اسلام که در آن ایدئولوژی غدیر تعریف شده، دانست و عنوان کرد: غدیر برای کل انسان‌ها در همه جای کره زمین از ابتدا تا قیامت بیان شده است.

محقق و پژوهشگر حوزه امام‌شناسی با طرح این سؤال که محور اصلی غدیر و جهان‌بینی حاکم بر غدیر چیست، ادامه داد: غدیر عید هدایت، نجات و خوشبختی کل بشریت از هر رنگ، جنس و قبیله در هر مکان و هر زمانی است که فهمیدن این قانون اساسی کار هر انسانی نیست.

محور اصلی غدیر، خدامحوری مطلق است

حجت‌الاسلام انصاری ابراز کرد: غدیر همه ابعاد زندگی انسان‌ها را تعریف می‌کند، پس محور اصلی غدیر، خدامحوری مطلق است، یعنی انسان در همه امور زندگی از فکر تا عمل و آنچه که انسان به آن نیاز دارد، به خدا نیازمند است، بر این اساس بشر در هیچ زمینه‌ای حق اظهار نظر ندارد، مگر بر اساس محور خدا باشد.

وی با تأکید بر اینکه مدعیان خدامحوری در دنیای امروز زیاد است، گفت: مطیع و بنده خدا بودن امری است که برخی می‌خواهند از این امر سرپیچی کنند، لذا همه مدعیان خدامحوری در دنیا اصل وجود خدا را قبول دارند اما آنچه که خودشان دوست دارند را به مردم تلقین می‌کنند.

محقق و پژوهشگر حوزه امام‌شناسی با بیان اینکه همه اعمال انسان باید از دریچه 12 معصوم(ع) که متصل به علم لایتنهی هستند، انجام شود، عنوان کرد: غدیر بر امامت 12 امام(ع) و عصمت آن‌ها تأکید دارد.

captcha