کد خبر: 2545753
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۷

رسيدن به حيات طيبه؛ محور اصلی نظام آموزشی جديد

گروه اجتماعی: دبيركل شورای عالی آموزش و پرورش رسيدن به حيات طيبه را محور اصلی تغيير در نظام آموزشی دانست و بر لزوم كسب شايستگی‌های دينی دانش آموزان تاكيد كرد.

مهدی نويدادهم، دبيركل شورای عالی آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، با تاكيد بر اجرای نظام آموزشی جديد از سال تحصيلی آينده، گفت: بر اساس مفاد سند تحول بنيادين آموزش و پرورش كه به تصويب شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالی‌ترين مرجع سياست‌گذاری فرهنگی در كشور رسيده است، تحول بنيادين در تمامی حوزه‌ها و زمينه‌های كاری در آموزش و پرورش اجرايی می‌شود.
وی ادامه داد: يكی از زمينه‌هايی كه تحول بنيادين در آن عملی شد، تغيير در ساختار نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش است.
نويدادهم افزود: بر اين اساس، نظام آموزشی 12 ساله در كشور به دو دوره 6 سال ابتدايی و دبيرستان و هر دوره 6 ساله هم به دو دوره 3 ساله تقسيم می‌شود و بدين ترتيب عناوين پايه‌های درسی از اول تا دوازدهم تغيير پيدا كرده است.
وی يادآوری كرد: تغيير ساختار آموزشی تنها هدف آموزش و پرورش نيست بلكه اين تغيير ساختار به منظور هدف بزرگتر كه همان تغيير محتوايی دروس می‌باشد، در نظر گرفته شده است.
دبيركل شورای عالی آموزش و پرورش آمادگی فزرندان برای ورود به زندگی و اجتماع را از اهداف اين تغييرات دانست و گفت: تغيير در نظام آموزشی تنها به منظور ادامه تحصيل در مراحل بالاتر و اشتغال در بازار كار نيست بلكه در نظام آموزشی جديد، دانش‌آموزان آمادگی‌های لازم برای ورود به زندگی روزمره و اجتماع را كسب می‌كنند.
وی دستيابی فرزندان به مراتبی از حيات طيبه را اصلی‌ترين محور تغيير در نظام آموزشی و محتوای دروس دانست و افزود: زندگی كردن در فضای معنوی و فكری حيات طيبه الزامات، مهارت و شايستگی‌هايی را می‌طلبد.
نويدادهم ادامه داد: يكی از اين شايستگی‌ها، موارد علمی و فناوری است ولی اين تنها بخشی از شايستگی‌های لازم است و شايستگی تربيت دينی، اجتماعی، سياسی، اخلاقی، زيستی، هنری و اقتصادی از ديگر توانمندی‌ها و شايستگی‌هايی است كه دانش‌آموزان در طول 12 سال تحصيلی در مدارس با نظام آموزشی جديد كسب می‌كنند.
دبيركل شورای عالی آموزش و پرورش در ادامه صحبت‌های خود بر مطابقت هرچه بيشتر محتوای كتب درسی دانش‌آموزان با مبانی دينی تاكيد كرد و افزود: بر اساس مفاد سند تحول بنيادين، كليه محتوای آموزشی درسی و تربيتی در كشور بايد بر اساس مفاهيم و فلسفه تعليم و تربيت‌اسلامی كه بر آمده از آموزها و مفاهيم دينی است، مورد بازبينی و بازخوانی واقع شوند.
captcha