کد خبر: 2620713
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۷
یوسف‌زاده بیان کرد:

ظرفیت نامحدود قرآن و سبک زندگی ایرانی‌ ـ اسلامی؛ راهکار رفع آسیب‌های فرهنگی

گروه فعالیت‌های قرآنی: شهردار منطقه سه مشهد اظهار کرد: امیدواریم با اجرای طرح‌های نو بتوانیم مشکل یا آسیب فرهنگی را برطرف کنیم که بهترین شیوه از نظر ما برای رفع این معضلات بهره‌گیری از ظرفیت‌های نامحدود قرآنی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه سه، علی یوسف‌زاده، شهردار منطقه سه مشهد، در پنجمین نشست شورای سیاستگذاری قرآن و عترت با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های ما در حوزه فرهنگی پیگیری طرح‌های قرآنی در سطح محلات منطقه سه است، بر حمایت فعال از طرح‌های قرآنی در منطقه در مورد شیوه‌های اخذ و پیگیری این طرح‌ها تأکید کرد.

وی ادامه داد: روش پیگیری و اجرایی ساختن این طرح‌ها به دو شیوه قابل بررسی است، شیوه مستقیم آن توسط اعضای شورا و در جلسات شورای اجتماعی محلات قابل پیگیری و هماهنگی خواهد بود و بخش غیر مستقیم آن که غالباً طرح‌های کلان‌نگر است باید در این‌گونه جلسات مطرح شود.

یوسف‌زاده با بیان اینکه کار فرهنگی و اجرای طرح‌های قرآنی تنها مختص برگزاری کلاس، جشنواره و دوره‌های متعدد قرآن و ... نیست، گفت: هدف ما این است طرح‌هایی را اجرا کنیم که در بازه طولانی‌مدت تأثیرگذار باشد زیرا ما دنبال نتیجه این طرح‌ها در زمان حال و صباحی بعد از آن نیستیم.

وی بر تأثیر اقدامات قرآنی در بالابردن شاخص‌های شهروند ایرانی و اسلامی تأکید کرد و افزود: رویکرد ما این است که با اجرای طرح‌های نو بتوانیم مشکل یا آسیب فرهنگی را برطرف کنیم که بهترین شیوه از نظر ما برای رفع این معضلات بهره‌گیری از ظرفیت‌های نامحدود قرآنی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی است در این صورت همت همگان در بهره‌گیری و ترویج رشحات قرآنی می‌تواند باقیات و صالحات ماندگاری برای شهر آقا علی ابن موسی الرضا(ع) به جای بگذارد.

سید محمدجواد گرجی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه سه مشهد نیز در این نشست طی سخنانی بر ضرورت تقویت هرچه بیشتر ارتباط اعضا برای رسیدن به بالاترین برون‌داد برای شهروندان اشاره کرد و یادآور شد: دستورکار این نشست یک هماهنگی اولیه است که قطعا باید توسط خود اعضا از قبل برنامه‌ریزی شده باشد. 

حمید غلامی، مدیر فرهنگسرای قرآن و عترت مشهد نیز که میزبان این نشست بود، با اعلام حمایت قاطع از طرح‌های مناسب برای اجرا در سطح منطقه و شهر گفت: در بحث حمایت از طرح‌های قرآن و عترت بنا داریم با انتشار فراخوانی مناسب در خصوص ذخایر، پتانسیل‌ها و امکاناتی که در منطقه سه است به کشف و جذب این نخبگان بپردازیم.

وی با درخواست از همکاران شهرداری منطقه برای جمع آوری این اطلاعات اظهار کرد: از دوستان می‌خواهیم به ما کمک کنند تا اطلاعات لازم را جمع آوری کرده و منسجم‌تر و هدفمندتر فعالیت‌های قرآنی را پوشش دهیم.

استاد امید خدا، از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه نیز در پایان این نشست در خصوص طرح پیشنهادی خود با عنوان گلپوش (حجاب، چرا و چگونه) ابراز کرد: برای این طرح بیش از دو هزار ساعت کار مطالعاتی انجام شده است و بازتاب این طرح حاوی تأثیراتی همچون تقویت اعتقاد چادری‌ها، تقویت جایگاه محجبه‌ها در کلاس و مدرسه، تغییر نگرش در رفتار بدحجاب‌ها و ایجاد درگیری شدید ذهنی در بدحجاب‌ها می‌شود.

وی با اشاره به اهداف این طرح بیان کرد: گسترش فرهنگ قرآن‌محوری و کاربردی شدن آیات قرآن در زندگی از اهداف این طرح برشمرده می‌شود لذا باید دانش‌آموزان را در سنین مختلف جذب کنیم زیرا قرآن عامل اصلی هدایت و تربیت کننده افراد به سوی کمال و ارزش‌های اخلاقی و انسانی است.

امیدخدا عنوان کرد: همه افرادی که با فرهنگ اسلامی ارتباط دارند، با قرآن هم ارتباط خوبی دارند، از این رو طعم قرآن در سفره‌های زندگی در برگیرنده هدایت و سعادت انسان در دنیا و آخرت است و در تمام مراحل زندگی رهبر و راهنمای انسان به سوی کمال خواهد بود.

وی تبیین دائمی جایگاه زن را راهبرد دیگر در گسترش فرهنگ عفاف مطرح و بیان کرد: افزایش حس غرور و کرامت بانوان در تمام ارکان اجتماع، سبب قرار گرفتن زن بر مدار خود می‌شود و به سلامت جامعه و گسترش عفاف در آن کمک می‌کند.

این استاد حوزه و دانشگاه به نقش و جایگاه مردم در رفع معضل حجاب و عفاف در جامعه اشاره کرد و افزود: مردم در اصلاح آسیب‌های اجتماعی نقش اساسی دارند به طوری که با برنامه‌ریزی باید از مشارکت و ظرفیت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد در کاهش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کمک گرفت و بین مردم و دستگاه‌های دولتی پیوند متقابل ایجاد کرد.

وی اضافه کرد: عفاف و حجاب از نتایج و مظاهر ایمان و تقوا است و باید برای تقویت آن در درجه اول به تحکیم ایمان و تقویت باورهای دینی افراد جامعه که در حکم روح و ریشه اخلاق و رفتار آنان است، توجه شود.

امیدخدا با بیان اینکه کیفیت برنامه‌ها خیلی مهم است و کمیت زیاد مهم نیست، اظهار کرد: کار متعدد برای ما ملاک نیست پس ما باید به کیفیت برنامه بپردازیم و اهمیت دهیم تا بتوانیم خروجی و تأثیر مناسبی را در حوزه قرآن و عترت داشته باشیم.

یادآور می‌شود، پنجمین نشست شورای سیاستگذاری قرآن و عترت شهرداری منطقه سه مشهد با حضور شهردار، مدیر فرهنگسرا و جمعی از مسئولان و اساتید در فرهنگسرای قرآن و عترت مشهد برگزار شد.

captcha