کد خبر: 2621895
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۸
در مشهد صورت گرفت؛

پایان نخستین روز همایش دبیران هم‌‌اندیشی استادان دانشگاه‌های سراسر کشور در مشهد

گروه اندیشه: نخستین روز کاری سیزدهمین همایش دبیران هم‌‌اندیشی استادان دانشگاه‌های سراسر کشور با ایراد چند سخنرانی در مشهد پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، نخستین روز کاری سیزدهمین همایش دبیران هم‌‌اندیشی استادان دانشگاه‌های سراسر کشور ظهر امروز، 27 آذرماه با ایراد چند سخنرانی در مشهد پایان یافت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این نشست ضمن تسلیت ایام سوگواری رحلت پیامبر(ص)، شهادت امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع)، اظهار کرد: طبق رسم همه ساله مشهدالرضا در این ایام مملو از زائرانی و عاشاقان اهل البیت(ع) می‌شود که امیدوارم همه مردم از معنویت حاکم در این شهر بهترین بهره را ببرند.

حجت‌الاسلام محمدیان با بیان اینکه انسان‌ها باید مراقب زبان خود باشند، ابراز کرد: معمولا همه مردم از مال و اموال خود به خوبی مراقبت می‌کنند اما باید بیشتر مراقب زبان خود باشند زیرا اگر زبان بی حساب و کتاب حرف بزند در آخرت باید پاسخگو باشد.

وی در ادامه با اشاره به همایش دبیران هم‌‌اندیشی استادان دانشگاه‌های سراسر کشور، بیان کرد: برگزاری این همایش طی 13 سال، یکی از نمونه‌های بارز وحدت حوزه و دانشگاه و نزدیک کردن این دو فرهنگ به شمار می‌رود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: این همایش می‌تواند گام مؤثری در جهت همکاری حوزویان و دانشگاهیان در خصوص تحقق تحول در علوم انسانی باشد، البته باید بدانیم که تحول در علوم انسانی به معنای توجه نداشتن به سایر تلاش‌های بشر در طول تاریخ نیست، بلکه تحول در این حوزه عیب‌ها و نقص‌های آن را شناسایی می‌کند.

حجت‌الاسلام محمدیان افزود: ما معتقدیم اگر در تحقق علوم انسانی از مبنای وحیانی کمک بگیریم این علوم بسیار شفاف‌تر، زلال‌تر، خالص‌تر، کارآمدتر و مفیدتر خواهد بود زیرا این علوم به دنبال تکمیل دیگر علوم است.

وی با تأکید بر اینکه امروز بحث تعارض علم و دین مطرح نیست، زیرا بحث تحقق علوم دینی با وحدت حوزه و دانشگاه مطرح می‌شود، گفت: تنها علومی که در حوزه تدریس می‌شود، مقدس نیست بلکه علومی که در همه دانشگاه‌ها تدریس می‌شود مقدس است، لذا اگر علم مقدس شد، محیط علمی و عالم نیز مقدس می‌شود.

سیداحمد سادات، رئیس شبکه جهانی العالم، نیز در این همایش با بیان اینکه شبکه العالم در زمان جنگ آمریکا و عراق علاوه بر پخش ماهواره‌ای در برخی مناطق عراق از طریق فرستنده‌های زمینی نیز قابل دریافت بود، عنوان کرد: پس از 24 ساعته شدن برنامه‌های این شبکه، العالم توانست تأثیر بسزایی در رسانه‌های منطقه داشته باشد.

رئیس شبکه جهانی العالم با تأکید بر نقش مؤثر و بسزای جمهوری اسلامی در مقاطع مختلف، بیان کرد: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران توانسته است خود را در مقاطع گوناگون به صورت بارز مطرح کند.

وی با اشاره به اینکه قبل از جنگ جهانی دوم قدرت دو بعدی بود و بیشتر در اختیار اروپاییان قرار داشت، یادآور شد: پس از جنگ جهانی دوم شاهد هستیم یک نظام تک بعدی که ابر قدرت آن آمریکا است به وجود آمد و در ایران نیز هیچ کس انتظار پیروزی انقلاب اسلامی با یک تفکر خاص را نداشت.

سادات با بیان اینکه در حال حاضر روزانه بیش از 700 پژوهشکده آمریکایی وقایع اتفاق افتاده در ایران را مورد بررسی قرار می‌دهند، ابراز کرد: آمریکا که در سطوح مختلف به خصوص حوزه پژوهش به عنوان قدرت برتر شناخته می‌شود، به این نتیجه رسیده که ایران به دنبال تحقق تمدن‌سازی اسلامی است.

حجت‌الاسلام سیدمهدی ساداتی‌نژاد، رئیس مرکز هم‌اندیشی استادان دانشگاهی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به عنوان دیگر سخنران این همایش اظهار کرد: مرکز هم‌اندیشی استادان دانشگاهی از 13 سال پیش و با رهنمودهای رهبر معظم انقلاب فعالیت خود را آغاز کرده است.

حجت‌الاسلام ساداتی‌نژاد با بیان اینکه هم اکنون 300 دبیر در این همایش برای طرح دیدگاه و انتقال تجربیات حضور دارند، گفت: این اجلاس سال گذشته هم‌زمان با 27 آذرماه در تهران برگزار شد اما در تمام سال‌های قبل از آن و امسال این توفیق را داشتیم که همایش دبیران هم‌‌اندیشی استادان دانشگاه‌های سراسر کشور را در جوار ملکوتی حضرت ثامن الحجج(ع)، برگزار کنیم.

وی هدف از برگزاری این اجلاس را ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات از سوی دبیران هم اندیشی دانشگاه های سراسر کشور در حوزه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و فکری در دانشگاه‌ها عنوان کرد و افزود: در حال حاضر مرکز هم اندیشی استادان دانشگاهی در سراسر کشور حدود 277 دفتر دارد که هر دفتر یک دبیر ویژه دارد.

رئیس مرکز هم‌اندیشی استادان دانشگاهی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه مرکز هم اندیشی در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه، نقش حلقه اتصال را دارد، ادامه داد: در صورت برقراری این پیوند علمی امکان تحقق نواندیشی دینی و تولید علم دینی بیشتر فراهم می‌شود.

یادآور می‌شود، سیزدهمین همایش دبیران هم‌‌اندیشی استادان دانشگاه‌های سراسر کشور صبح فردا، 28 آذرماه با حضور مسئولان کشوری و استانی در مشهد ادامه می‌یابد.

captcha