کد خبر: 2898149
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۱
در جلسه تفسیر آیت‌الله علم‌الهدی عنوان شد:

باورداشتن مقلب‌القلوب بودن خدا، پیروزی را در پی دارد

گروه فعالیت‌های قرآنی: امام جمعه مشهد‌ گفت: خدا مقلب القلوب است و اگر بر این جمله، ایمان و باور قلبی داشته باشیم همیشه پیروز خواهیم بود زیرا حاکمیت دل‌ها به دست خدا است و اگر دل‌ها را هدایت نکند، در پی آن بصیرت نیز تغییر خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، آیت‌الله سید‌احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد شب گذشته، ششم اسفندماه در سلسه جلسات تفسیر اعتقادی ـ اجتماعی قرآن کریم مهدیه مشهد در تفسیر آیه اول سوره نصر «إِذَا جَاء نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ» با بیان اینکه اگر از معصیت، نافرمانی و غضب خدا ناراحتید به خود تکانی دهید زیرا با سپردن مشکلات به دیگران کاری از پیش نمی‌رود، افزود: آیا ما تنها برای اعتراض آفریده شده‌ایم؟ در صورتی که ما باید تا مرز هزینه کردن مال، جان و آبرو پیشروی کنیم و سپس از خدا نصر بطلبیم.

وی با تأکید بر اینکه همه پیروزی‌ها از جانب خداست، عنوان کرد: مؤمنان به دلیل مبارزه با ناهنجاری، منکرات شرعی، تقابل با دشمنان خدا، محرمات الهی و جریان‌های غیرارزشی، توقع حمایت و نصر از خدا را دارند و این امری به جا و معقول است زیرا ما در خط خدا و مبارزه با دشمنان و عقاید کفر آمیزشان هستیم.

امام جمعه مشهد بیان کرد: دو جریانی که مبارزه می‌کنند از همه امکانات برای سرکوبی دشمن بهره خواهند برد، از این رو وقتی برای خدا در مقابله با ضد خدا برآمده‌ایم، نصر و حمایت خدا از جمله امکانات ما محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر خدا بخواهد می‌تواند دشمن و فرد گناهکار را به سنگ تبدیل کند، افزود: باید در جنگ با جریان‌های ضد خدا، ایثار و فداکاری داشته باشیم زیرا خدا می‌خواهد ما بر دشمنان غالب و پیروز شویم که پیروزی برای خداوند قادر بسیار راحت است و او برای این امر، به ما نیازمند نیست.

وی با بیان اینکه گاهی برای رسیدن به اهداف، جریان‌های سیاسی، حادثه ای و اجتماعی، همه دست به دست هم می‌دهند تا ما را به سر منزل مقصود برسانند، اظهار کرد: اما گاهی همه چیز خود به خود و به صورتی متفاوت رقم می‌خورد که این، همان نصر خدا است که فتح مکه نیز از اقسام آن است.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: خدا مقلب القلوب است و اگر بر این جمله، ایمان و باور قلبی داشته باشیم همیشه پیروز خواهیم بود زیرا حاکمیت دل‌ها به دست خدا است و اگر دل‌ها را هدایت نکند، در پی آن بصیرت نیز تغییر خواهد کرد.

فتح در مکه، گشایش برای آدم‌سازی بوده است

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه فتح در مکه، گشایش برای آدم‌سازی بوده است، افزود: در برخی ترجمه‌ها فتح را به معنای پیروزی ترجمه کرده‌اند که امری نادرست است زیرا ظفر معنای پیروزی دارد و فتح به معنای گشایش و برطرف کردن اشکال است.

وی با تأکید بر اینکه بازکردن قفل را فتح گویند، بیان کرد: در این آیه مسئله مسلط شدن و کشورگشایی مسلمانان بر مکه و کفار قریش مطرح نشده است بلکه فتح به معنای گشایش برای آدم‌سازی مورد نظر بوده است و نیز اینکه حضرت محمد(ص) برای خداوند بنده‌سازی کند.

امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه الف و لام در «الفتح» به دو صورت معنا شده است، عنوان کرد: در حالت اول فتح را، فعلی معین و علم، که همان تصرف مکه باشد، بیان می‌کند و در صورت دوم الف و لام جنس است و جمله به معنای «هر زمان خدا کمک کند متصل به فتح خواهد شد» عنوان می‌شود؛ در این صورت نصر، علت و فتح، معلول خواهد بود و تخلف علت از معلول محال است که این امر با نتیجه ظاهری واقعه کربلا و شهادت حضرت زهرا(س) در تضاد است و این سؤال را مطرح می‌کند که در این دو جریان فتح کجاست؟

آیت‌الله علم‌الهدی با تأکید بر اینکه فتح به معنای گشایش است، بیان کرد: فتح و نصر در این دو واقعه بوده است اما ظفر به معنای پیروزی وجود نداشته است.

وی با بیان اینکه در روزنامه ای، واقعه کربلا را الگویی رنگ باخته دانسته‌اند و این در حالی است که الگویی پررنگ‌تر از سید‌الشهدا(ع) وجود ندارد، اظهار کرد: بزرگ‌ترین مصیبت این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این مسئله به سادگی گذر کرد در حالی که این مطلب هیچ فرقی با کاریکاتور روزنامه فرانسه ندارد.

captcha