حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین صالحی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: با وجود استادان مبرز و حاذق در حوزه که در دو یا چند رشته و از جمله علوم حوزوی متخصص هستند، در این زمینه با کمبود استاد مواجه هستیم.
وی ادامه داد: متاسفانه یک طلبه گاهی برای ورود به مباحث میانرشتهای باید با تلاش زیاد استادی را بیابد که در هر دو زمینه فعالیت داشته باشد ازاین رو تربیت استادان میانرشتهای ضرورتی انکارناپذیر است.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای میان رشتهای خوبی در حوزه وجود دارد، اظهار کرد: الان در برخی مدارس حوزه دانشگاهیان جذب میشوند و به تحصیل دروس حوزوی مشغول هستند و ظرفیت خوبی برای شکوفایی مباحث میان رشته ای در شاخههای مختلف آن محسوب میشوند، اما آن طور که لازم است از این ظرفیت بهرهای برده نمیشود.
صالحی بیان کرد: نه تنها از این ظرفیتها بهره برده نمیشود، بلکه گاهی افرادی مانند بنده که کارشناسی ارشد را در رشته نرمافزار کامپیوتر گرفته و در عین حال تحصیلات حوزوی دارم مورد سرزنش نیز قرار میگیریم که چرا دنبال رشتهها و مباحث دانشگاهی رفتهایم.
این محقق حوزوی عنوان کرد: بنده و دوستان من واقعا با دغدغه وارد حوزه شدهایم وگرنه در رشته تحصیلی خودمان کار با مزایای خوب هم داشتیم ولی ترجیح دادیم با توجه به بهره دشمنان از فضای مجازی برای تضعیف اسلام به عرصه میانرشتهای وارد شویم و انتظار حمایت داریم.
لزوم دغدغهمندی مسئولان حوزه
صالحی تاکید کرد: مسئولان حوزه و نهادهای بالادستی باید دغدغه به خرج بدهند و شرایط لازم برای استفاده از این مسایل را فراهم کنند.
برگزیده جشنواره علامه حلی عنوان کرد: مثلا در شاخهای که من کار کردهام میتوان مسایل فنی را در خدمت توسعه علوم اسلامی قرار داد و حجاب ادراکی علم غربی را که انسان را در حد ابزار میداند با توسعه میان رشتهای رشتههای مختلف و قرآن کریم و رشتههای دینی برداریم.
وی تاکید کرد: باید این حجاب ادراکی بر علم شکسته و خرق شود در این صورت هم علوم مختلف در خدمت دین خواهند بود و هم دین در خدمت دانشگاه و این مسئله با تلفیق علم و دین صورت میگیرد.
یادآور میشود، حجتالاسلام صالحی در مقالهای با عنوان «متن کاوی موضوعی قرآن» به متن کاوی موضوعی در تفسیر المیزان پرداخته که در جشنواره علامه حلی حوزه قم رتبه برگزیده را کسب کرد.