کد خبر: 3473385
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷
ارسطو خوش‌رزم:

نیازمند حمایت از کارهای ارزشی و مهجورمانده در عرصه تئاتر هستیم

گروه هنر: یک هنرمند سینما و تلویزیون کشورمان عنوان کرد: بخش فرهنگی دولت، به‌ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران سیاست‌گذاری تئاتر باید از کارهای ارزشی و مهجور مانده حمایت کنند.

ارسطو خوش‌رزم، هنرمند سینما، تلویزیون و تئاتر کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، با اشاره به سابقه هنری‌اش در زمینه تئاتر مقاومت، ابراز کرد: در زمینه تئاتر دفاع مقدس فعالیت داشته‌ام و با نمایش «روایت غیر خطی کهنه سربازان جنگ کنار خطوط موازی» به نویسندگی و کارگردانی حسین عبداللهی در دوازدهمین جشنواره تئاتر مقاومت گرامیداشت فتح خرمشهر در سال 1388 شرکت کردم.
وی با بیان اینکه تئاتر مزبور چندین مرتبه در جشنواره‌های فجر، عصر سوره، ماه، امید، میلاد سبز، رخصت حضور، بسیج در نقاط مختلف کشور همچون تهران، اصفهان، فولادشهر، آبادان، بجنورد و ... به اجرا درآمده است، اظهار کرد: چند سالی است این نوع جشنواره‌ها کم‌رنگ‌تر از سابق برگزار می‌شوند و کمتر به آن پرداخته می‌شود ولی اصولاً با نگاهی به تاریخ این هنر در کشور می‌توان آثار اجرا شده خوبی از جمله نمایش‌های «دو لیتر در دو لیتر صلح» یا «خنکای ختم خاطره» از حمیدرضا آذرنگ را به یاد آورد.
خوش‌رزم با ابراز تأسف از وضع کنونی تئاتر در کشور، گفت: متأسفانه از سوی مدیریت تئاتر کشور به این عرصه هنری بهایی داده نمی‌شود به گونه‌ای که کم‌کم تئاتر ارزشی در حال از دست دادن جایگاه اصیل خودش است و به جای آن جریان اصلی مدیریت فرهنگی به سمت و سوی آثار دم‌دستی، مبتذل و عامه‌پسند گرایش پیدا کرده است.
هرچه داریم از دست ندهیم
وی با اشاره به اجراهایی که تنها مردم را به خاطر دیدن یک‌سری بازیگر به نام و چهره، به سالن‌های تئاتر می‌کشاند، گفت: اگر وضع هنر ما به همین منوال ادامه پیدا کند، دیگر چیزی از تئاتر ارزشمند مملکت‌مان باقی نمی‌ماند و در صورتی که هرچه سریع‌تر مدیران فرهنگی راهکاری برای حفظ و بازگرداندن شرایط به مسیر اصلی و درست خود نیندیشند، هرچه داریم از دست می‌دهیم.
بازیگر مجموعه «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» ادامه داد: به خاطر دارم سال 1387 در جشنواره مقاومت، به اندازه‌ای کارها و اجراها خوب و با کیفیت بود که حتی ما که از گروه‌های شرکت‌کننده در جشنواره بودیم، دیدن یک کار را از دست نمی‌دادیم و همه را دنبال می‌کردیم؛ در حال حاضر چند سالی است با این که تئاتر زیاد کار می‌کنم ولی پیشنهاد تئاتر ارزشی و یا تئاتر مقاومت نداشته‌ام.
وی بیان کرد: زمانی متون، کتاب‌ها و نمایش‌نامه‌های خوبی چاپ می‌شد و نمایش‌نامه‌های منتخب جشنواره‌ها نیز منتشر می‌کردند یا به گروه‌های منتخب جشنواره‌های مقاومت، قول اجرای عمومی داده می‌شد ولی الان قول داده می‌شود و خبری از عمل به آن‌ها نیست.
ضرورت حمایت از کارهای ارزشی و مهجور مانده
خوش‌رزم گفت: بتدریج با این روند مردم را از دیدن هنر اصیل در این‌گونه نمایش‌ها دور می‌کنند، سالن‌ها خالی می‌شوند و هنرمندان و گروه‌ها بی‌‍‌انگیزه می‌شوند بنابراین ترجیح می‌دهند کاری انجام بدهند که عامه‌پسند باشد و مردم برای دیدن آن بیایند تا هم درآمد داشته باشند و هم سالن‌ها خالی نماند.
وی ادامه داد: رفع این وضع، نیازمند آن است که بخش فرهنگی دولت، خاصه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران سیاست‌گذاری تئاتر از کارهای ارزشی و مهجور مانده حمایت کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که مشکل موجود را در کمبود کدامیک از اجزای هنری اعم از نمایش‌نامه، بازیگری، کارگردانی و یا ... ارزیابی می‌کنید، تشریح کرد: کاملاً این خلأ در حوزه‌های مختلف هنر ارزشی احساس می‌شود و به این دلیل است که جریان هدایت و مدیریت فرهنگی، جامعه را به سویی سوق داده که پذیرای هنر ارزشی نیست و بستر فعالیت هنرمند آماده نیست؛ این امر منحصر به تئاتر نمی‌شود بلکه در سینما و تلویزیون نیز به وضوح قابل مشاهده است.
برگزیده جشنواره تئاتر رخصت حضور همچنین عنوان کرد: با این شرایط، دیگر مردم رغبتی به سینما و تئاتر رفتن ندارند و فقط پای سریال‌های ترکیه‌ای ماهواره‌ای نشسته‌اند ولی در مقابل، سازندگان و برنامه‌سازان آن سو فعالانه در حال کارند و حتی متأسفانه هنرمندان ما را هم به سمت خود ‌برده‌اند در حالی که شدیداً نیازمند حمایت هستیم.
وی با اشاره به تولید و موفقیت اثری مانند محمد رسول الله(ص)، ادامه داد: مگر چند سال یک بار چنین اثر مذهبی و ارزشمند همه‌پسندی ساخته می‌شود، اتفاق غالب فضای هنر امروز کشورمان این است که هنرمندان به دنبال اجرای آثاری هستند که برایشان درآمد در پی داشته و مردم نیز پذیرای آن هستند.
captcha