کد خبر: 3490472
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۴
مهم‌ترین رویدادهای هنری مشهدالرضا(ع)؛

آغازی فاطمی و پایانی عرفانی در جوار هشتمین خورشید

گروه هنر: سال جدید مزین به عطر فاطمی شد، در ماهی که گذشت ما شاهد رخدادهای هنری و ادبی بسیاری بودیم، واپسین روزهای ماه با عرفان و معنویت به پایان رسید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، سال جدید مزین به عطر فاطمی شد، در آن روزها ما شاهد رخدادهای هنری و ادبی بسیاری بودیم، از یادمان شهدا فاجعه منا، تا برگزاری سفره هفت سین شهدا و... واپسین روزهای ماه هم رنگی از جنس عرفان به خود گرفت.
رونمایی از شوق زیارت؛ یادمان شهدای حج و فاجعه منا
در اولین روزهای سال جدید، رونمایی ازالمان شوق زیارت یادمان شهدای حج سال ۱۳۶۶ و فاجعه منا، از جمله رخدادهای مهم و پربیننده به شمار میرفت، مسعود مجردی، مدیر سازمان حج و زیارت استان خراسان رضوی در آئین رونمایی از المان شوق زیارت با بیان اینکه طراحی و رونمایی از المان شوق زیارت اقدام خداپسندانه و متعهدانه شهرداری مشهد بود، افزود: المان شوق زیارت یاد و خاطره شهدا حج سال ۱۳۶۶ فاجعه منا را در بین زائران و مجاوران حرم رضوی زنده می‌کند و قطعاً کاری صحیح در راستای منویات مقام معظم رهبری است.
مجردی تصریح کرد: فاجعه منا تلخ‌ترین حادثه سال ۱۳۹۴ بود و مقام معظم رهبری نیز خواستار زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای این فاجعه شدند و شهرداری مشهد در اقدامی نمادین المان این شهدا را طراحی کرد که این خود جای تقدیر دارد.
نمایشگاه «هفت سین امت» در مشهد  ‎
نمایشگاه «هفت سین امت» به مناسبت ایام نوروز و با هدف معرفی بخش‌هایی از هویت امت جهان اسلام به زائران و شهروندان مشهدی برگزارشد. این نمایشگاه ترکیبی از محتوای هفت سین ایرانی با مفاهیم امت اسلامی است که شامل سنگر، سجاده، سربند، سرو، سلاح و سطل آب است.
هر کدام از این سین‌ها مفهوم خاصی دارد ‎ برای نمونه سطل آب به عنوان مبارزه با استکبار جهانی، سلاح برتری‎های امت اسلامی نسبت به سایرجهان و سرو نیز به عنوان معرفی سرو قامتان، رهبران و چهره را معرفی میکنند.‎
برگزاری مراسم تجلیل از همسران شهدای مشهد
مراسم تجلیل از همسران شهدای مشهد با حضور خانواده جانبازان و ایثارگران به مناسبت گرامیداشت مقام مادر و هفته زن، در اواسط فروردین ماه از دیگر برنامه‌های فروردین‌ماه است،حجت‌الاسلام احمد ملکی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران منطقه دو مشهد در ابتدای این مراسم، با اشاره به ولادت حضرت زهرا(س) در نخستین روزهای سال ۹۵، اظهار کرد: برگزاری این مراسم و تقدیر از همسران و مادران شهدا فرصت مغتنمی برای ما محسوب می‌شود زیرا این بزرگواران در جامعه اسلامی به عنوان عضوی از جامعه ایثار و شهادت تلاش می‌کنند.
وی با اشاره به نامگذاری ولادت حضرت زهرا(س) به عنوان روز زن و مادر، عنوان کرد: این امر بیانگر جایگاه بی نظیر مادران است در همین راستا باید این جایگاه را گرامی و عزیز دانست؛ این تکریم محدود به زمان حیات این افراد نیست بلکه باید حتی در زمان بعد از حیات هم یاد و خاطره آن‌ها را گرامی و تکریم کرد.
برگزاری مراسم عطار در نیشابور
مراسم بزرگداشت شیخ فریدالدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری، در سالروز گرامیداشت این شاعر و عارف فقیه،  از جمله مراسم هایی بود که اواخر فروردین برگزار شد. مراسمی که با کاروانی از گردشگران، هنرمندان و اهالی رسانه را به شهر شعر و ادب کشاند.
این مراسم میزبان مهمانان ایرانی و خارجی، از جمله ناجی باکرجی، رئيس حوزه بارگاه مولانا در قونیه، حسین زارع‌صفت، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، سید سعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، غلامحسین مظفری، معاون استاندار و فرماندار نیشابور، جمعی از مرم و مسئولان شهری و تورهای گردشگری از مشهد، تهران، تبریز و شیراز بود.
دومین شهید خانواده حسینی در گلزار شهدای بهشت رضا آرام گرفت

در جامعه امروز معنا و مفهوم شهادت رنگ باخته اما در این میان هنوز هستند افرادی که با ولایتمداری پای اهداف نظام ایستاده و برای رفتن به جبهه نبرد با دشمن از هیچ چیزی دریع نکردند که از میان آنها می‌توان شهدای مدافع حرم را نام برد.
 تشییع یکر شهید مدافع حرم زینبی، سیداسماعیل حسینی برادر شهید سید مجتبی حسینی که ۲۵ اسفند ماه سال ۹۴ در سوریه به شهادت رسیده بود، از دیگر برنامه‌های روزهای واپسین فروردین بوده است.
نمایشگاه کتاب «عظمت خلقت» در مشهد دایر شد

در روزهای پایانی فروردین، به مناسبت بزرگداشت روز کیهان‌نوردی، نمایشگاه کتابی با عنوان «عظمت خلقت» در کتابخانه مسجدبزرگ امام رضا(ع) مشهد دایر شد.
این نمایشگاه به منظور آشنایی هر چه بیشتر مراجعان با موضوع کیهان‌نوردی در آستانه ۱۲ آوریل برابر با ۲۴ فروردین، روز کیهان‌نوردی در این کتابخانه وابسته به بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) دایر شد، با برپایی نمایشگاه «عظمت خلقت» تلاش شده از روزنه‌ای کوچک، عظمت بیکران جهان هستی بیان شود و نظم بسیار دقیق حاکم در بطن تمامی ذرات و کهکشان‌ها که وجود ناظم و مدبر آن را به اثبات می‌رساند، نشان داده شود.
 اعلام فراخوان کنگره شعر توس تا نیشابور در مشهد
فراخوان ششمین کنگره ملی شعر توس‌ تا نیشابور ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت در مشهد و نیشابور اعلام شد، از رویدادهای دیگر فروردین است؛ معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه این کنگره در دو بخش آزاد و ویژه برگزار می‌شود، افزود: علاقه‌مندان می‌توانند در بخش ویژه آثار خود را با موضوعات زائر و زیارت، فردوسی، پایتخت کتاب ایران، جلوه‌ها و نمودهای تاریخی، فرهنگی، دینی، عرفانی، مفاخر و مشاهیر به دبیرخانه کنگره ارسال کنند.
وی افزود: شاعران می‌توانند حداکثر پنج اثر خود را در قالب کلاسیک، سپید و فولکوریک(محلی) تا ۱۰ اردیبهشت به پست الکترونیک  atn۱۳۹۵@gmail.com ارسال کنند. مراسم گشایش این کنگره ۲۷ اردیبهشت در مشهد و اختتامیه آن ۲۸ اردیبهشت با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی، فرمانداری و شهرداری نیشابور و همچنین انجمن آثار مفاخر فرهنگی خراسان رضوی برگزار خواهد شد.
برگزاری نشست هم‌اندیشی رسانه‌ای شدن مفاهیم دینی؛ فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌رو
به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی حوزه هنری خراسان رضوی برنامه‌های متعددی داشته که از جمله این برنامه‌ها می‌توان به نشست  هم‌اندیشی رسانه‌ای شدن مفاهیمک دینی یاد کرد.
سید جواد رفایی، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی در نشست هم اندیشی «رسانه‌ای شدن مفاهیم دینی؛ فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌رو» اظهار کرد: دین اساسا رسانه‌ای است زیرا مفهومی به نام منبر در دل دین تعریف شده است.
وی ادامه داد: این رسانه گسترش پیدا می‌کند تا ما به سینما می‌رسیم و سینما به جایی می‌رسد که رهبری می‌گویند یک فیلم خوب می‌تواند از صدها منبر خوب بهتر باشد.
اعلام آمادگی گروه معارف سیمای خراسان رضوی جهت همکاری با ایکنا
نشست بررسی فعالیت‌های گروه معارف سیمای خراسان رضوی در سال ۹۴ و برنامه‌های آتی آن در سال ۹۵، در دفتر خبرگزاری ایکنا با حضور حجت‌الاسلام علی کاظمیان‌پور، مسئول گروه معارف سیمای خراسان رضوی برگزار شد.
مدیرگروه معارف سیمای خراسان رضوی در این نشست کاظمیان‌پور از همکاری با خبرگزاری ایکنای خراسان رضوی با تولیدات معارف سیمای خراسان رضوی در حوزه‌های مختلف خبر داد.
وی با اشاره به اینکه دایره کاری برنامه‌های معارف صدا و سیما با برنامه‌های خبرگزاری ایکنا از جهاتی یکی است، عنوان کرد: نیاز به تعامل و ارتباط بیشتری با خبرگزاری ایکنا احساس می‌شود.
برگزاری نشست حوزه و رسانه با عنوان سواد رسانه‌ای
با گسترش مدرنیته و افزایش ارتباط جمعی، سواد رسان‌های یکی از نیازهای روز جامعه محسوب میشود، اداره کل پژوهش‌های اسلامی دفتر نمایندگی خراسان رضوی نشستی را تحت عنوان حوزه و رسانه با موضوع خراسان رضوی با حضور فرهیختگان، فعالان رسانه و حوزه برگزار کرد.
این نشست به منظور ترویج و گسترش سواد رسانه‌ای و آموزش‌های رسانه  و درك متكی بر مهارت كه براساس آن می‌توان انواع رسانه‌ها و انواع تولیدات آن‌ها را شناخت و از یكدیگر تفكیك و شناسایی كرد با همکاری مرکز پژوهش‌های صدا و سیمای خراسان رضوی و حوزه تشکیل ‌شد.
 یکی دیگر از برنامهای سال95، ثبت‌نام دوره‌های آموزش تخصصی ستایشگری اهل بیت(ع) با نام هنر مداحی ویژه بانوان و آقایان در مشهد بود که مورد استقبال بسیار از جوانان و نوجوانان مشهدی قرار گرفت.
نشست بررسی فعالیت‌های سال ۹۴ انجمن شعر طلاب خراسان رضوی در تحریریه ایکنا
نشست بررسی فعالیت‌های سال ۹۴ انجمن شعر طلاب خراسان رضوی و برنامه‌های آتی آن در سال ۹۵،در تحریریه خبرگزاری ایکنای خراسان رضوی با حضور حجت‌الاسلام سید حسین سیدی، رئیس انجمن شعر طلاب خراسان رضوی از دیگر بنامه‌ها بود.
رئیس انجمن شعر طلاب خراسان رضوی از زبان هنر به عنوان ابزار امروز در طرح مباحث دینی سخن گفت و ابراز کرد: پیامبر(ص) اگر در این زمانه زندگی می‌کردند، زبان سخن گفتنشان فرق می‌کرد، همانطور که مدل معجزات ایشان با حضرت موسی(ع) تفاوت داشت.
وی افزود: زمانیکه شاعران در شبه جزیره عربستان در زمان پیامبر(ص) شعر می‌گفتند، برای رجزخوانی به پول آن زمان مثلا ۲۰ میلیون هدیه می‌دادند تا برایشان رجز بخوانند، بنابراین اگر دشمن با اسلحه به ما حمله کند، تیزترین سلاح‌های جنگی را هم داشته باشیم، به درد نمی‌خورد، زبان حمله به دین و فرهنگ عوض شده باید خط‌مان را عوض کنیم.
نصب سردیس شهید هنرمند «مسعود سهیلی» در بوستان کوهسنگی مشهد
به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی سردیس شهید هنرمند «مسعود سهیلی» در بوستان کوهسنگی نصب شد. شهید مسعود سهیلی، یکی از هنرمندان برجسته مشهدی و از خانواده بزرگ سهیلی که در جنگ هشت سال دفاع مقدس به شهادت رسیده است.
محمد‌جواد میری، سرپرست مدیریت امور هنری شهرداری مشهد در این مراسم، اظهار کرد: به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی که از۲۰ الی ۲۷ فروردین‌ماه سال جاری در حال برگزاری است، سردیس شهید هنرمند «مسعود سهیلی» از شهدای ۸ سال دفاع مقدس روز گذشته در محوطه بوستان کوهسنگی- خانه هنرمندان نصب شد.
نشست «عیدانه» با محوریت بررسی فعالیت‌های حوزه هنری خراسان رضوی 
برگزاری نشست «عیدانه» با محوریت بررسی فعالیت‌های حوزه هنری خراسان رضوی در سال ۹۴ و برنامه‌های آتی آن در سال ۹۵ با حضور سیدجواد رفائی، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی و امیر بشیری، مسئول واحد هنرهای نمایشی خراسان رضوی در دفتر ایکنای خراسان رضوی.
در این نشست سیدجواد رفائی، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی، در خصوص بازگشت جشنواره دینی رویش به مشهد خبر داد و از نقاط قوت و ضعف این جشنواره سخن گفت.
وی با بیان اینکه جشنواره رویش توانسته یک جریان مهم دینی را در عرصه فیلم‌سازی کشور ایجاد کند، عنوان کرد: این جشنواره موجب شده تا جشنواره‌های دیگری با محوریت دین و معنویت در کشور فعالیت کنند.
نشست بررسی فعالیت‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در سال ۹۴
نشست بررسی فعالیت‌های بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در سال ۹۴ و برنامه‌های آتی آن در سال ۹۵، در تحریریه خبرگزاری ایکنا با حضور حجت‌الاسلام مهدی شریعتی‌تبار، مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و محمود پسندیده، پژوهشگر و مسئول دفتر مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، هادی بختیاری، مدیر خبرگزاری ایکنا شعبه خراسان رضوی و جمعی از خبرنگاران این مجموعه برگزار شد.
حجت‌الاسلام مهدی شریعتی تبار، مدیر عامل بنیاد پژوه‌شهای اسلامی آستان قدس رضوی در رابطه با فعالیت‌های سال ۹۴  بنیاد عنوان کرد و افزود: عملکرد جدید بنیاد در سال ۹۴ ادغام گروه‌های این مجموعه بوده است و از ادغام گروه اقتصاد به دلیل کمبود نیروی اقتصاد و قرار گرفتن این گروه در زیر مجموعه گروه فقه و اصول خبر داد.
فروردین هم چه زود عمرش به پایان رسید و جای خود را به اردیبهشت و بارانهای بهاری داد، در ماهی که گذشت شاهد آغازی مادرانه بودیم. امسال که مزین به عطر فاطمی و علوی بود، بارانهای بهاری هم جزوی از روزهای سال95 به شمار میرود و این خود میتواند نوید روزهای خوبی در سال جدید باشد.
captcha