کد خبر: 3503002
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵
آقاپور تصریح کرد:

خلأ اراده ساختاری برای ایجاد روش‌های تحقیق قرآن و سلامت

گروه سلامت: یک پژوهشگر قرآن و سلامت با بیان اینکه در حوزه قرآن پژوهی و طب کارهای فردی گوناگونی برای ایجاد روش‌های تحقیق قرآن و سلامت مبتنی بر الگوهای بومی انجام شده است، گفت: این اقدامات اراداه ساختاری ندارند.

اسلام آقاپور، عضو مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه برای انجام پژوهش‌های میان رشته‌ای قرآن و طب روش‌های تحقیق گوناگونی در سطح دنیا وجود دارد، اظهار کرد: علی رغم همه این روش‌ها اما هنوز روشی استاندارد و مبتنی بر ساختارها و شاخص‌های اسلامی و بومی وجود ندارد. ‌

وی افزود: آنچه مورد توجه ما و سایر علاقمندان مطالعات میان رشته‌ای قرآن و طب است ایجاد روش‌های تحقیق بومی با شاخصه‌های بومی و اسلامی است؛ روش‌های مختلفی برای بررسی این موضوع وجود دارد ولی روشی که با هماهنگی تمام متخصصان حوزه و دانشگاه باشد، فعلا به وجود نیامده است.

آقاپور ادامه داد: مقوله ایجاد روش‌های تحقیق بومی اسلامی، از نظر تمامی ارگان‌ها و نهادهای ذیربط مغفول مانده است، سازمان‌ها در این باب کاری نمی‌کنند بلکه انتظار این است که ما تمامی متخصصان را برای ساختارسازی و شکل‌دهی این روش‌ها گرد هم آوریم.

این پژوهشگر قرآن و طب بیان کرد: برای مطالعات میان رشته‌ای قرآن و طب استانداردهایی وجود دارد ولی تکنیک ثابتی برای آن‌ها نداریم تکنیک‌ها بسته به نوع نگاه‌ها و نظریات متفاوت است.

وی عنوان کرد: این آمادگی در میان پژوهشگران قرآن و طب وجود دارد که به سمت تولید علم و ایجاد روش‌ تحقیق بومی و اسلامی بروند، اما این اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه سازمان‌ها با سرمایه‌گذاری علمی خود از این جریان حمایت کنند و در این راستا اندیشمندان دانشگاه و حوزه را متحد کنند.

آقاپور یادآور شد: کارهای فردی در این حوزه انجام شده است، اما اراده‌ ساختاری ندارند، تک تک افراد علاقمند، کارهایی هم انجام داده‌اند اما اینکه افراد را بتوان به ساختار وصل کرد و براساس تحقیق ساختاری از آنها نتایج گرفت؛ هنوز این اتفاق نیفتاده است.

captcha