کد خبر: 3507318
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲
اسفندماه سال جاری؛

همایش «جنسیت و خانواده در دیدگاه علامه طباطبایی(ره)» برگزار می‌شود

گروه حوزه‌های علمیه: «همایش جنسیت و خانواده در دیدگاه علامه طباطبایی(ره)» به همت مرکز تحقیقات زن و خانواده حوزه خواهران، پنجم اسفندماه سال جاری در قم برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) فریبا علاسوند، دبیر علمی همایش «جنسیت و خانواده در دیدگاه علامه طباطبایی(ره)» امروز 26 خردادماه، در نشستی خبری گفت: این همایش پنجم اسفندماه در قم برگزار خواهد شد و فراخوان آن نیز از چند روز آینده آغاز می‌شود.
وی با بیان اینکه این همایش در قم و با حضور صاحب‌نظران و پژوهشگران و ارائه‌دهندگان مقالات برگزار می‌شود، ادامه داد: علاوه بر ارائه مقاله از سوی علاقه‌مندان، تعدادی مقاله سفارشی نیز به افراد صاحبنظر در زمینه خانواده و جنسیت که اشراف به دیدگاه‌های علامه طباطبایی(ره) هم داشته و صاحب تالیف هستند پیشنهاد خواهد شد.
راه ارتباط با همایش
عضو شورای سیاستگذاری حوزه علمیه خواهران با بیان اینکه علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را تا آذرماه به دبیرخانه همایش بفرستند، بیان کرد: راه‌های ارتباطی با دبیرخانه همایش «جنسیت و خانواده در دیدگاه علامه طباطبایی(ره) » از طریق تماس تلفنی با شماره 02532921430 و یا سایت مرکز تحقیقات زن و خانواده به آدرس wrc.ir و یا پست الکترونیکی allameh@wrc.ir و یا مراجعه حضوری به آدرس قم ـ خیابان جمهوری ـ میدان سپاه به سمت ریل راه آهن ـ مرکز تحقیقات زن و خانواده امکان‌پذیر خواهد بود.
وی افزود: از ویژگی‌های این همایش آن است که فضا برای طرح مباحث انتقادی و دیدگاه‌های رقیب نیز به شرط علمی بودن فراهم است و البته طبیعتا نقدها و طرح دیدگاه‌های ناظر به نظرات علامه طباطبایی در المیزان فرصت بهتری برای ارایه خواهندیافت.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده حوزه خواهران در پاسخ به سؤال ایکنا مبنی بر اینکه چرا دیدگاه‌های علامه طباطبایی برای این مسئله انتخاب شده است؟، عنوان کرد: هدف ما در این همایش صرفا تجلیل از علامه طباطبایی نیست بلکه یکی از دلایل انتخاب دیدگاه‌های ایشان آن است که علامه ضمن دارابودن دیدگاه‌های نوآورانه و اندیشه‌ورزانه به حوزه تفکرات بنیادین اسلامی نیز تعلق خاطر دارند.
علامه؛ نقطه عطفی در تفکر اسلامی
دبیر علمی این همایش گفت: علامه طباطبایی و دیدگاه ایشان در مسئله خانواده و جنسیت نقطه عطفی در تفکر اسلامی است زیرا ایشان در دوره‌ای زندگی می‌کرد که مباحث زنان دچار تحولی عمیق و بنیادین در دنیا شده و از مسایل جنبشی به سمت موضوعات آکادمیک گرایش یافته بود.
علاسوند ادامه داد: این مباحث در آن دوره در غرب نیز نوپا بود و کسانی هم از عالمان شیعه در مواجهه با این مباحث به ارائه دیدگاه‌های اسلام پرداختند که از جمله شهید مطهری بود به همین دلیل این تصور وجود دارد که اولین نفری که وارد این عرصه شده ایشان است و مباحث مطرح شده در المیزان بنیادی‌تر از مسائل مطرح شده در آثار شهید مطهری است زیرا ایشان در پاسخ به شبهات مطالبی نوشتند ولی علامه در متن تفسیری خود این کار را کرده است.
وی اظهار کرد: از ویژگی‌های علامه در دوره‌ای که زن‌گرایی به واسطه رفتارهای حکومت پهلوی دوم در ایجاد سازمان زنان به سبک سازمان‌های آمریکایی بیمار متولد شده بود این است که وی دیدگاه‌های فکری جهان اسلام و کشورهای عربی در زمینه زن و خانواده را به خوبی می‌شناخت.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده در ادامه افزود: علامه طباطبایی(ره) در تفسیر المیزان، ضمن تفسیر آیات شریف قرآن کریم با ادبیات فاخر و نکته سنجی‌های خاص خود، به ویژه در دو سوره بقره و نساء نظریات نو و بدیعی را در حوزه جنسیت و زنان مطرح می‌کنند که حقیقتا جای بحث و بررسی بسیاری دارد.
وی افزود: از آنجا که المیزان عربی بود خیلی‌ها جایگاه علامه در طرح دکترین اسلامی در موضوع جنسیت و خانواده را نتوانستند در آن دوره درک کنند بنابراین جا دارد که به تبیین و نقد دیدگاه‌های علامه در این زمینه بپردازیم و به همین دلیل نیز دیدگاه‌های ایشان در این همایش انتخاب شده است.
عضو شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران افزود: اجرای مصاحبه‌های علمی با نظریه‌پردازان و پژوهشگران شاخص در این عرصه، برگزاری نشست‌های مسئله شناسی، برگزاری نشست‌های نقد نظریات و آرای علامه طباطبایی(ره) و تبیین و نقد دیدگاه‌های ایشان و سفارش مقاله از جمله اقداماتی است که پیش از برگزاری همایش انجام خواهد شد.
محورهای همایش
علاسوند گفت: مبانی الهیاتی و فلسفی علامه طباطبایی در مباحث جنسیتی و خانوادگی، تاثیرپذیری علامه از فضای عمومی، نخبگانی، گفتمان عرب ـ اسلامی، اساتید و کلان فکرهای مدرن، اثرگذاری علامه طباطبایی(ره) بر دانشوران و فضای گفتمانی، روش‌شناسی علامه طباطبایی(ره) در تحلیل مسائل جنسیتی و خانوادگی، دیدگاه‌های اختصاصی علامه طباطبایی در این حوزه و بررسی تفکرات تطبیقی علامه از جمله محورهای کلی همایش خواهد بود.
captcha