کد خبر: 3508520
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲

مرا از آفات گناه دور بدار

گروه اندیشه:‌ در دعای امروز از خداوند می‌خواهیم تا ما را از لغزش و گناه مصون بدارد که این کار ما را هدف بلاها و آفات می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان چنین می‌گوییم: «اللَّهُمَّ لا تُؤَاخِذْنِي فِيهِ بِالْعَثَرَاتِ وَ أَقِلْنِي فِيهِ مِنَ الْخَطَايَا وَ الْهَفَوَاتِ وَ لا تَجْعَلْنِي فِيهِ غَرَضاً لِلْبَلايَا وَ الْآفَاتِ بِعِزَّتِكَ يَا عِزَّ الْمُسْلِمِينَ: خدايا مرا در اين ماه بر لغزش‌ها سرزنش مكن و از خطاها و افتادن در گناهان دور بدار و هدف بلاها و آفات قرار مده، به عزّتت اى عزّت مسلمانان.»
گناه، لغزش از امر الهی است و این لغزش و گناه نه تنها انسان را در جهان آخرت مستحق آتش جهنم می‌کند که در این جهان نیز هدف بلاها و آفات قرار می‌دهد. زندگی ایمانی به دنبال خود مصونیت از لغزش و در نتیجه سعادت این جهان و جهان دیگر را به همراه خواهد داشت.
آیت‌الله مجتهدی تهرانی درباره آثار و عواقب این جهانی گناه و در تفسیر این دعا می‌گوید:‌ خدا در اثر گناه به غضب می‌آید و سیل و زلزله و بلایای طبیعی همه آثار گناه است. مردم را توجه نمی‌دهند که غالب این اتفاقات و تصادفات به علت انجام گناه است. کسی که نماز اول وقت نمی‌خواند و اتومبیل خود را در جاده می‌راند، مورد نفرین نماز قرار می‌گیرد و تصادف می‌کند. نماز اول وقت انسان را نفرین می‌کند و می‌گوید «خدایا ضایع کند تو را که من را ضایع کردی».
ریشه قرآنی عقوبت محصول گناه
خداوند در قرآن شواهد زیادی از اقوامی آورده است که بر اثر گناه عقوبت شده‌اند. همچنین خداوند در آیه 2 سوره مائده هشدار می‌دهد «...لَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ:‌ و (هرگز) در راه گناه و تعدی همكاری نکنید و از خدا بپرهيزيد كه مجازاتش شديد است».
خداوند در قرآن و در آیه 109 سوره یوسف نسبت به عاقبت گناهکاران تذکر داده است « وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ قَبْلِكَ إِلَّا رِجَالًا نُوحِي إِلَيْهِمْ مِنْ أَهْلِ الْقُرَى أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَدَارُ الْآخِرَةِ خَيْرٌ لِلَّذِينَ اتَّقَوْا أَفَلَا تَعْقِلُونَ: و ما نفرستاديم پيش از تو جز مردانی از اهل شهرها كه به آنها وحي مي‌‏كرديم، آيا (مخالفان دعوت تو) سير در زمين نكردند تا ببينند عاقبت كساني كه پيش از آنها بودند چه شد؟ و سرای آخرت براي پرهيزكاران بهتر است، آيا فكر نمی‌كنيد؟!»
پروردگار جهانیان، عذاب جاودان را به کافران متذکر شده و می‌فرماید: «إِنَّ الَّذِينَ يَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللَّهِ وَيَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ حَقٍّ وَيَقْتُلُونَ الَّذِينَ يَأْمُرُونَ بِالْقِسْطِ مِنَ النَّاسِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذَابٍ أَلِيمٍ: كساني كه نسبت به آيات خدا كفر می‌‏ورزند و پيامبران را بناحق می‌كشند، و (نيز) مردمی را كه امر به عدالت می‌كنند به قتل می‌رسانند، به كيفر دردناك (الهي) بشارت ده!» (آل‌عمران، 21)
از این رو وقتی در این روز از خداوند می‌خواهیم تا ما را از گناه و لغزش دور بدارد و همچنین ما را از هدف قرار گرفتن بلاها و آفات دور نگاه دارد. آرزوی زندگانی ایمانی داریم که کلید آن در دستان خودمان و در گناه نکردن است.
captcha