معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران:
سیاستهای خانواده اسلامی؛ پیشانی کار حوزه خواهران
گروه حوزههای علمیه: معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران از تالیف هزاران اثر پژوهشی با موضوع خانواده و زن خبر داد و تاکید کرد: سیاستهای خانواده اسلامی همچنین فرمایشات رهبری که ماخوذ از قرآن کریم و اسلام است پیشانی کار حوزه خواهران بوده و خواهد بود.
حجتالاسلام والسلمین علیاکبر حصاری، معاون پژوهشی حوزه علمیه خواهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) در پاسخ به سؤالی در مورد کارهای پژوهشی حوزه خواهران در زمینه سیاستهای خانواده گفت: یکی از گرایشات خاص در حوزه خواهران، رشته سطح سه با موضوع زن و خانواده است.
وی افزود: موضوعات محوری برای پژوهش در تمامی حوزه خواهران در سراسر کشور موضوعاتی مانند سبک زندگی و خانواده و زن است و عمدتا خود طلاب به صورت داوطلبانه این موضوعات را برای تحقیقات خود انتخاب میکنند.
حصاری بیان کرد: بسیاری از آثار در دست تالیف قرار دارد و در سال آینده در قالب کتاب، مقاله و پایاننامه به چاپ خواهد رسید، ضمن اینکه تاکنون نیز صدها مقاله و پایاننامه با موضوعات ذکر شده تولید شده است.

معاون پژوهشی حوزه علمیه خواهران گفت: 260 مورد پایاننامه سطح سه، 970 مورد تحقیقات پایانی و هزار و صد مقاله و کتاب ماحصل فعالیتهای پژوهشی حوزه خواهران بوده و تمامی این موارد مرتبط با خانواده و حقوق متقابل همسران و فرزندان و کلا مباحثی از این دست است.
وی افزود: یکی از کارهای گروهی پژوهشی در حوزه خواهران، سبک زندگی با محوریت خانواده است که جمعی از طلاب به صورت گروهی به پژوهش و تحقیق و تالیف در این مقوله میپردازند که سال 94 و امسال متجاوز از 500 اثر در این موضوع داشتیم.
حصاری اظهار کرد: برپایی کرسیهای آزاداندیشی و نشستهای علمی با موضوع خانواده، نحوه تشکیل خانواده، حقوق افراد و اعضای خانواده، رفتار و تربیت خانوادگی و ... که برخی از این موضوعات چالشی است از دیگر موارد صورت گرفته در بخش پژوهش است.
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران تصریح کرد: برپایی همایش برای ارتقای سطح علمی طلاب خواهر در مدارس سراسر کشور همچنین از طریق نشریات تولیدی از دیگر کارهای صورت گرفته در راستای سیاستهای خانواده و شکلدهی خانواده اسلامی است.
وی افزود: ما مدعی نیستیم که همه آنچه را که رهبر معظم انقلاب فرمودهاند در تمامی ابعاد و زوایای آن مورد توجه قرار داده و به آن پرداختهایم ولی به دلیل سیاست محوری حوزه خواهران در موضوع زن و خانواده و رسالتی که بر دوش داریم تلاشهای زیادی در بخشهای مختلف به خصوص پژوهش درباره غنابخشی به مباحث خانواده و نظام فرهنگی تربیتی خانوادگی داشتهایم.
حصاری افزود: سیاستهای خانواده و موضوع خانواده قرآنی در پیشانی کار حوزههای علمیه خواهران است و تبحر و تسلط علمی لازم نیز در مجموعه حوزه خواهران برای این کار فراهم است ولی اینکه چقدر این موضوعات پژوهشی بتواند وارد مسایل اجرایی و قابل مشاهده در زندگی طلاب و سایر مردم شود موضوعی است که به عوامل دیگری مرتبط است.
وی با بیان اینکه شناخت صحیح مخاطب و برنامهریزی پژوهشی بر عهده معاونت پژوهش است تصریح کرد: اجرایی شدن این مسایل در میان خانواده طلاب و بازخوردگیری آن اگرچه در حیطه وظایف معاونتهای دیگر حوزه خواهران است ولی قطعا این نوع فعالیتها نه تنها در اصلاح رابطه خود و خانواده طلاب موثر و مثبت است بلکه نمونههایی از فعالیتهای گروهی گزارش شده که یک حرکت جمعی توانسته در سطح یک شهر از سوی طلاب خواهر موثر واقع شود.
حصاری اصلاح شناخت، ارتقاء شناخت و توسعه شناخت را سه وظیفه اصلی معاونت پژوهش حوزه خواهران برشمرد و گفت: تبدیل شناخت به تغییر در رفتار و ایجاد رفتاهاری مورد نظر برنامه ریزان یک پروسه فرهنگی تربیتی است که بار عمده آن بر دوش معاونت فرهنگی تربیتی حوزه علمیه خواهران در قشر طلاب است.
اجرای پروژه میدانی نقش تحصیل دروس دینی در موفقیت خانوادگی
وی در پاسخ به این سؤال که آیا پروژهای پژوهشی در مقایسه میان بانوان طلاب و سایر زنان با هدف شناخت میزان تاثیر زندگی و تحصیل طلبگی در موفقیت خانوادگی داشته اید اظهار کرد: اخیرا پروژه ای در مقام مقایسه میان دو طیف آماری مذهبی و غیرمذهبی در این زمینه در حال انجام است تا تاثیر تعلقات و مناسبات دینی در استحکام خانواده بررسی شود که طلاب خواهر نیز از مصادیق بارز طیف مذهبی هستند.
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران با اشاره به تاکیدات جدی قرآن کریم در زمینه خانواده بیان کرد: از دید قرآن کریم خانواده اصل و مبنای زندگی اجتماعی و دارای جایگاهی والا در نظام هستی است.
وی افزود: تشکیل خانواده مهمترین راه برای تامین کمال انسانی است. به همین دلیل قرآن فرموده وقتی در مسئلهای دچار شقاق شدید، حکمی تعیین کنید تا اختلاف برطرف شود.
وی افزود: شقاق به معنای پاره پاره و تکه تکه شدن یک موجود واحد است یعنی در قاموس قرآن کریم، زن و مرد مشترکا یک حقیقت واحد را تشکیل میدهند و پارههای ناتمام هستند که در کنار یکدیگر تمام و کامل میشوند.
حصاری ادامه داد: خانواده متشکل از دو نفر با خواستهها و تمنیات متفاوت است و تعدیل این خواستهها به نفع یک مجموعه گام نهادن در مسیر تامین امنیت اجتماعی و کمال انسانی است، لذا این واحد اجتماعی هر قدر منطبق بر اهداف قرآن کریم و دین اسلام باشد درصد موفقیت جامعه اسلامی بیشتر خواهد شد. به همین دلیل خانواده در آموزههای دینی ما بسیار مورد توجه و احترام است.