کد خبر: 3607802
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۲
شهدای رمضان/2

تلاوت بسیار زیبای قرآن؛ ویژگی شهید باخدا

گروه فرهنگی: شهید حبیب‌الله باخدا، در سال 1330 در تربت‌جام متولد شد، دوران کودکی را سپری کرد و وارد دبستان شد و تا سیکل تحصیل خود را ادامه داد و سپس به مدرسه گروهبانی رفت، وی از صوت بسیار زیبای قرآن برخوردار بود و رفتن به جبهه را واجب کفایی می‌دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، رمضان در جبهه‌ها در اوج گرمای تابستان آن‌ هم در منطقه خوزستان حال و هوای ویژه‌ای داشت. سال 60 ماه رمضان در اوایل مردادماه و گرمای بالای 50 درجه خوزستان بسیار طاقت فرسا بود.
رزمندگانی که از اقصی نقاط کشور به جبهه می‌آمدند، حکم مسافر را داشتند و کمتر می‌توانستند یکجا ثابت باشند؛ بعضی از آن‌ها در یک منطقه می‌ماندند و از مسئول یا فرمانده مربوطه مجوز می‌گرفتند و قصد 10 روز کرده و روزه‌دار می‌شدند.
روزهای طولانی بالای 16 ساعت گرمای شدید و سوزان کار و فعالیت و نبرد با دشمن حتی در منطقه پدافندی، شدت یافتن تشنگی و ضعف و بی‌حالی از جمله مواردی بود که وجود داشت اما به لطف خدا در ایمان و اراده رزمندگان کمترین خللی ایجاد نمی‌شد.
در سال 61، ماه مبارک رمضان، در تیر ماه واقع شد و عملیات رمضان نیز در همین ماه سال نیز انجام گرفت؛ در عملیات‌های جبهه در ماه رمضان، بسیاری از رزمندگان به وصال حضرت حق پیوستند در حالی که روزه‌دار بودند و لبهایشان خشکیده بود. این شهدا به عشق اباعبدالله الحسین(ع) و عطش کربلا رفتند و به شهادت رسیدند.
یکی از این شهدا حبیب‌الله باخدا است، شهیدی که در سال 1330 در تربت‌جام متولد شد. دوران کودکی را سپری کرد، وارد دبستان شد و تا سیکل تحصیل خود را ادامه داد، وی سپس به مدرسه گروهبانی رفت.
صوت بسیار زیبای قرآن توسط شهید باخدا
این شهید اخلاق بسیار خوبی داشت و بسیار مظلوم بود. وی از کودکی نماز می‌خواند و روزه می‌گرفت و به خوبی قرآن را تلاوت می‌کرد. وی به دلیل ارتشی بودن، نمی‌توانست در اوقات فراغت خود به امور دیگری جز نظام و ارتش فکر کند.
وی در مراسم و راهپیمایی علیه رژیم پهلوی شرکت می‌کرد. مدتی نیز در کردستان با انقلابیون نبرد کرد و هر زمان که نامه‌ای برای مادر خود می‌نوشت، تأکید داشت که سلام او را به امام رضا(ع) برسانند و دعا کنند که در راه اسلام به شهادت برسد.
شهید باخدا، شهادت را واجب کفایی می‌دانست
این شهید رفتن به جبهه را واجب کفایی می‌دانست و به اعتقاد او باید با دشمنان اسلام جنگید تا بتوانیم طبق گفته‌های امام خمینی(ره)، اسلام را زنده نگه داریم. 
شهید باخدا، از اول جنگ در جبهه حضور داشت و در اثر اصابت خمپاره از ناحیه پهلو مجروح شد و در تاریخ 9 تیر 1361 به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
captcha