کد خبر: 3725888
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۷
قائم مقام سازمان اوقاف:

تنها راه صیانت از موقوفات تثبیت مالکیت آنها است

گروه جامعه ــ قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان ضرورت احیای سنت حسنه وقف بیان کرد: برای حفظ موقوفه‌ها و صیانت از آنها هیچ راهی جز تثبیت مالکیت آنها وجود ندارد.

تنها راه صیانت از موقوفات تثبیت مالکیت آنهاست
به گزارش ایکنا؛ عبدالرضا عابد، قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه، در آیین تکریم و معارفه مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان در سرسرای مطهری اهواز افزود: در این راستا در سال‌های اخیر، سازمان اوقاف و امور خیریه گام‌های بلندی برای تثبیت مالکیت و صدور سند رسمی برای موقوف‌ها به منظور صیانت از موقوفه‌ها و هدایت منافع آن بر اساس نیات واقفین برداشته است.
 
وی وقف را امانتی الهی در دست متولیان سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد و افزود: باید از همه توان قانونی و اجرایی خود برای صیانت و احیای موقوفه‌ها که در برخی موارد به صورت غیرقانونی در اختیار متصرفان می‌باشد و حقوق موقوفه را نیز پرداخت نمی‌کنند، استفاده کرد.

قائم مقام سازمان امور اوقاف و امور خیریه، صیانت از موقوفه‌ها را امری مجاهدانه توصیف کرد و افزود: باید با مدیریت جهادی در راستای احیای سنت وقف تلاش کرد و موانع پیش رو را از میان برداشت.

وی عمل به نیات واقفین و شفاف‌سازی را در احیای سنت وقف و جلب و مشارکت مردم در این سنت اسلامی مهم و تاثیر ارزیابی کرد و افزود: به لطف الهی در سال‌های اخیر گرایش مردم به وقف افزایش یافته و این روند باید همچنان ادامه داشته باشد.

عابد در ادامه سخنان خود با تجلیل از مردم خوزستان که با صف آهنین مقابل دشمن بعثی ایستادند و حماسه‌ها آفریدند اظهار کرد: هم‌اکنون نیز دشمن با فشارهای اقتصادی و سیاسی تلاش می‌کند ملت بزرگ ایران را به زانو درآورد ولی با مقاومت ملت سلحشور ایران‌، راهی به جایی نخواهد برد.

وی تفرقه و تضعیف وحدت جامعه اسلامی را دسیسه دشمن و جبهه استکبار عنوان کرد و افزود: امروز فرصت خوبی برای خدمتگذاری خالصانه به مردم فراهم شده ولی این فرصت برای ما مسئولان محدود است. در این آئین که معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان و جمعی از مسئولان فرهنگی و اجرایی استان حضور داشتند از خدمات و تلاش‌های حجت الاسلام سیدمحمد طباطبایی در مدت پنج سال خدمت در مدیریت اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان تجلیل به عمل آمد و حجت الاسلام مرتضی خاکباز به عنوان مدیرکل جدید اوقاف و امور خیریه استان معرفی شد.
 
‌از ساخت موقوفه‌های ۳۵ متری برای زوج های جوان تا مشارکت موسسات مردم نهاد در ترویج فرهنگ وقف

خبر دیگر سامان اوقاف مربوط به دومین نشست هم‌اندیشی نخبگان تبلیغی کشور است که شرکت کنندگان در این نشست بر تاسیس شورای تخصصی رسانه باموضوع وقف، راه‌اندازی انجمن وقف‌ در سطح محله‌ها، پخش برنامه‌های تلویزیونی با موضوع وقف و تنوع  برنامه‌های فرهنگی در امامزادگان وایجاد موقوفه‌های 35  برای زوج‌های جوان تاکید کردند.

‌دومین نشست هم‌اندیشی نخبگان تبلیغی کشور از روز گذشته چهارم تیرماه با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف، حجت‌الاسلام والمسلمین شرفخانی  معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و جمعی از نخبگان تبلیغی کشور به منظور یافتن راهکارهای موثر تبلیغ وترویج فرهنگ وقف آغاز شد. در روز نخست این نشست، نخبگان تبلیغی کشور با بیان نظرات خود در خصوص تبلیغ و ترویج سنت حسنه وقف پرداختند.

آیت‌الله محمدمهدی میرباقری؛ استاد حوزه و دانشگاه در این نشست با بیان اینکه مسئله اقتصادی کردن وقف باید با ظرافت صورت گیرد، اظهار کرد: از بعضی از امامزاده‌ها در تهران فقط یک در بیشتر نمی‌بینیم، درحالی‌که در امامزاده‌ها مناره مهم است و در کار فرهنگی باید دقت کرد و کارکردها متناسب با امامزاده باشد.

وی با اشاره به اینکه موقعیت امامزاده‌های واجب‌التعظیم باید تقویت شود، تصریح کرد: اکنون بیش از ۸۰۰ عنوان نیت وقف وجود دارد، اما مردم اطلاع چندانی از آن ندارند و بسیاری از مصادیق و موارد وقف را به مردم بیان نکردیم و رسانه‌ها در این راستا می‌توانند مؤثر باشند.

آغاز «طرح تابستانی نشاط معنوی» از 16 تیرماه در اماکن متبرکه / برگزاری طرح در 1500 امامزاده

خبر دیگر اوقاف از حجت‌الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی؛ معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف درباره اجرای طرح نشاط معنوی در جوار امامزادگان در ایام تابستان اظهار کرد: طرح نشاط معنوی، تابستان 97 در یک هزار و 553 بقعه متبرکه و امامزاده از 16 تیرماه تا 31 مردادماه برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه اجرای طرح «نشاط معنوی» در بقاع متبرکه یکی از راه‌های مقابله با جنگ نرم دشمن است، تاکید کرد: اگر اوقاف فراغت نوجوانان و جوانان به‌درستی مدیریت نشود، آسیبهای اجتماعی در جامعه روز به روز گسترده‌تر خواهد شد.

معاون سازمان اوقاف تصریح کرد: این طرح از هفت سال پیش جهت پرکردن اوقات فراغت دانش‌آموزان و ایجاد فضای معنوی و آموزشی در جوار آستان مقدس امامزادگان اجرا شده تا بتوانیم به آن چشم‌اندازی که برای قطب فرهنگی شدن بقاع متبرکه طراحی کردیم، دست یابیم.

 حجت‌الاسلام والمسلمین شرفخانی با اشاره به اینکه سال گذشته 120 هزار نفر در این طرح شرکت کردند، گفت: مخاطبان طرح نشاط معنوی دختران و پسران 7 تا 18 سال هستند و تمامی برنامه‌ها به تفکیک جنسیت اجرا خواهد شد.

 وی با بیان اینکه طرح نشاط معنوی به دو شیوه اجرا می‌شود، افزود: در روش نخست ادارات اوقاف شهرستان در بقاع متبرکه دارای ظرفیت اقدام به برنامه‌ریزی، تبلیغات، ثبت‌نام و اجرای برنامه‌های این طرح خواهند کرد و در روش دوم گروه‌های دانش‌آموزی در قالب اردوهای یک روزه زیارتی تفریحی به بقاع متبرکه دارای ظرفیت آمده و از خدمات معنوی و فضای پیرامونی این اماکن مقدس استفاده می‌کنند.

 معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه 1500 مبلغ اعزامی و بومی در این طرح فعالیت دارند، یادآور شد: از ظرفیت 600 نفر از مبلغان اعزامی هم استفاده خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین شرفخانی حفظ آیات قرآن به‌صورت به‌صورت ترتیبی و موضوعی را یکی از محتواهای آموزشی طرح نشاط معنوی عنوان کرد و گفت: محتوای آموزشی مُبلغان در سه جلد ویژه طرح نشاط معنوی تهیه و در اختیارشان قرار گرفته است.

 وی خاطرنشان کرد: ادارات اوقاف و امور خیریه شهرستانها می‌توانند در طرح نشاط معنوی از دانشجویان دانشگاه علوم و معارف قرآنی به‌عنوان مربی استفاده کنند.

 انتهای پیام

captcha