
به گزارش
ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی پژوهشکده عروةالوثقی، آیتالله نوری همدانی در این دیدار پس از استماع گزارش ریاست پژوهشکده، ضمن تقدیر از فعالیتهای و اقدامات انجام شده، بیان کرد: اصل کار این پژوهشکده بسیار مفید است، چرا که اسلام همیشه خواسته است پاسخگوی همه شبهات باشد و در اسلام، حجت و دلیل تاکید فراوانی شده است.
وی در ادامه با اشاره به حکمت ۱۴۷ نهجالبلاغه گفت: امیرالمومنین(ع) فرمود: همیشه در زمین افرادی هستند که قیام دارند چنانچه قرآن میفرماید: «یَا أَیُّهَا الْمُدَّثِّرُ قُمْ فَأَنذِرْ»؛ قیام و حرکت هر کسی وظیفه دارد که به اندازه خودش قیام و حرکت داشته باشد و بی تحرکی در اسلام مذموم است و نکته مهم آن است که این قیام برای خدا باشد.
اولین قدم هر عالمی باید اخلاص باشد
این مرجع تقلید با ذکر روایتی از بحارالانوار خاطرنشان کرد: یکی از دستورات مهم علمای ما آن است که اولین قدم هر عالمی باید اخلاص باشد و بدون اخلاص آن کار نتیجه نمیدهد. دوم آنکه، چون اسلام دین دلائل و برهان است محققین این پژوهشکده باید چنان مسلط به آن براهین باشند که بتوانند به خوبی اسلام را معرفی کنند.
آیتالله نوری همدانی افزود: تا انسان خودش در فقه زحمت نکشیده باشد، نمیتواند همه جوانب کار را بسنجد. فقه یک علم دقیقی است، لذا پنجاه سال زحمت دارد تا کسی فقیه شود.
ضرورت پاسخ عالمانه به شبهات فراوان علیه اسلام و تشیع
ایشان در ادامه با اشاره به این که ما با دنیایی مواجه هستیم که شبهات فراوانی علیه اسلام و مخصوصا تشیع هر روز مطرح است، تصریح کرد: لذا نیاز به متخصصین و عالمینی داریم که بتوانند به آن شبهات، پاسخ عالمانه دهند. در حوزه افرادی بودند که هر کدامشان به شیوهای نوع آوریهایی داشتند، این نوع آوریها در تربیت طلاب خیلی موثر بود.
پاسخگویی به نیازهای علمی و رفع شبهات در داخل و خارج از کشور؛ هدف تاسیس پژوهشکده عروه الوثقی
در ابتدای جلسه حجتالاسلام مختاری ضمن تشکر از فرصتی که در اختیار مسئولین و پژوهشگران پژوهشکده عروةالوثقی قرار گرفت، بیان کرد: این بیت شریف پناهگاه فضلا و طلاب است و قطعا یادآور بیت مرحوم آیتالله العظمی بروجردی است. شایان ذکر است که همه طلاب به خصوص طلاب انقلابی علاقه خاصی به حضرتعالی دارند.
وی در ادامه گفت: پژوهشکده بینالمللی عروةالوثقی در حوزههای فقه، اصول فقه، فلسفه و کلام و مطالعات بینالملل مشغول به فعالیتهای علمی و پژوهشی است. این پژوهشکده در غالب موسسه پژوهشی کارش را شروع کرده بود و الان به فضل الهی مجوز پژوهشکده را از شورای عالی حوزههای علمیه دریافت نمود.
رئیس پژوهشکده بینالمللی عروهالوثقی با اشاره به این نکته که هدف اصلی از تاسیس پژوهشکده بینالمللی عروةالوثقی پاسخگویی به نیازهای علمی و رفع شبهات در داخل و خارج از کشور بوده است، تاکید کرد: الحمدلله این هدف شکل گرفته است. کتابهایی در این مجموعه با توجه به نیازسنجی مخاطبین به زبانهای انگلیسی و عربی به چاپ رسیده است.
مختاری در ادامه بیان کرد: همانطور که حضرت امام خمینی(ره) و همچنین مقام معظم رهبری تاکید بر تولید ایده و نظریه پردازی در حوزههای علمیه داشتند این مجموعه توفیق آن را داشته است که با کادر پژوهشی جوان به آن سمت حرکت کند.
درخواست تالیف کتابی در خصوص آشنایی با اسلام توسط پژوهشکده از چند کشور
وی افزود: از دانشگاههای مختلف جهان، مانند دانشگاه رودن روسیه، اندونزی، آمریکای جنوبی و ... درخواست تالیف کتابی در خصوص آشنایی با اسلام و همچنین کتابی با موضوع اخلاق پژشکی از منظر اسلام را از این پژوهشکده داشتهاند که با لطف الهی این فعالیتها آغاز شده است. لازم به ذکر است پژوهشکده بینالمللی عروةالوثقی بنا دارد در بهار سال آینده از دائرةالمعارف اسلام به زبان انگلیسی برای سنین کودک و نوجوان رونمایی کند که این فعالیت علمی با توجه به دغدغههای نوجوانان و خصوصا والدین آنان که در خارج از کشور زندگی میکنند، برنامه ریزی و تدوین شده است.
مختاری همچنین از جمله محاسن پژوهشکده بینالمللی عروةالوثقی را استفاده از طلاب و فضلای جوانی عنوان کرد که در کنار تسلط به زبان انگلیسی و عربی، مبلغ بینالمللی نیز به شمار میآیند.
رئیس پژوهشکده بینالمللی عروةالوثقی در پایان با اشاره به اینکه شعبه تهران نیز در همین هفته افتتاح خواهد شد، افزود: افتخار داریم که در خدمت شما هستیم و امید داریم تحت حمایتها و رهنمودهای حضرتعالی، پژوهشکده بینالمللی عروةالوثقی بتواند گامهای موثری را بردارد.
انتهای پیام