کد خبر: 3865084
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۸
آیت‌الله موسوی تبریزی:

احکام فقهی متناسب با تغییر فرهنگ قابل تغییر است

گروه معارف ــ استاد حوزه علمیه قم گفت: اگر فرهنگ جامعه تغییر کند، مسلماً برخی از احکام فقهی ـ غیر از ثابتات ـ نیز می‌تواند تغییر کند.

احکام فقهی متناسب با تغییر فرهنگ قابل تغییر استبه گزارش ایکنا از قم، آیت‌الله سیدحسین موسوی تبریزی، استاد حوزه علمیه قم، امروز، 27 آذرماه، در نشست «بررسی تفاوت دیه زن و مرد از منظر کتاب و سنت» که در دانشگاه مفید برگزار شد، گفت: همه احکام اسلام بر اساس حکمت است و آن حکمت مسلم می‌تواند متناسب با شرایط و زمان تغییر کند.

وی با اشاره به اینکه اسلام و فقه ما بر اساس مصالح و مفاسدی است که به مصالح و مفاسد بشری باز می‌گردد، گفت: قواعدی در فقه وجود دارد که مسائل حرج، ضرر و از همه مهم‌تر مسائل عامه را مطرح کرده‌اند.

دادستان انقلاب در دوران رهبری امام خمینی(ره) گفت: ما باید بر اساس مصادیق صحبت کنیم، در زمان گذشته تمام مخارج زن را مرد به عهده داشت؛ لذا تفاوت بین دیه زن و مرد را این گونه تفسیر می‌کردند.

استاد و پژوهشگر حوزه بیان کرد: در گذشته سرمایه شتر بوده؛ لذا دیه نیز بر این اساس بیان شده و تأمین مخارج زندگی به عهده مردان بوده اما مشکل امروز این است که فرهنگ تغییر کرده است.

وی ادامه داد: اگر فرهنگ را تغییر دهیم، به عبارت بهتر وضعیت اشتغال و حقوق و فعالیت زنان در عرصه اجتماع گسترش یابد و زنان نیز بدانند که تأمین مخارج زندگی فقط به عهده مرد نیست و هر دو به یک اندازه باید تلاش کنند، در این شرایط می‌توان گفت فرهنگ عموم مردم تغییر کرده و آن زمان که فرهنگ تغییر کند، مسلماً برخی از احکام فقهی ـ جز ثابتات ـ نیز می‌تواند تغییر کند.

نماینده ادوار مجلس با دفاع از تساوی دیه زن و مرد، گفت: در جامعه امروز بانوان باید درس بخوانند، کار کنند و در عوض دردسر مسائل خانه و خانوادگی از دوش آنان برداشته و به‌صورت مساوی بین زن و مرد تقسیم شود و در نهایت تأمین مخارج زندگی به عهده هر دو طرف باشد.

انتهای پیام
captcha