کد خبر: 4001121
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۲
مدیرکل بهزیستی قم مطرح کرد؛

لزوم گسترش زبان اشاره در بین مردم و باور توانمندی‌های ناشنوایان

لزوم گسترش زبان اشاره در بین مردم و باور توانمندی‌های ناشنوایان مدیرکل بهزیستی استان قم در آستانه روز جهانی ناشنوایان، گسترش زبان اشاره و باور توانمندی‌های بی‌نظیر جامعه پرشور ناشنوایان را بزرگترین خواسته این قشر از معلولان بیان کرد.

به گزارش ایکنا از قم، مهدی پهلوانی ستوده، مدیرکل بهزیستی قم، هفتم مهرماه در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه شعار امسال هفته ناشنوایان تجلیل از جامعه پرشور ناشنوایان و گسترش زبان اشاره تعیین شده است، گفت: چهار هزار و ۴۴۹ ناشنوا و کم‌شنوا در استان قم وجود دارد و برای آنها تشکیل پرونده شده است که از این تعداد حدود دو هزار و ۵۷۶ نفر مرد و یک هزار و ۸۷۳ تفر زن هستند.

وی با اشاره به اینکه آسیب شنوایی، معلولیتی پنهان و شایع‌ترین نقص مادرزادی است، افزود: میزان شیوع آسیب شنوایی در زمان تولد بیش از دو برابر مجموع دیگر اختلالات قابل ارزیابی در نوزادان است و دو تا چهار در هزار موالید دچار کم‌شنوایی شدید تا عمیق هستند.

مدیرکل بهزیستی استان قم با تأکید بر اینکه امروزه سازمان بهزیستی با اولویت قرار دادن برنامه‌هایی همچون غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان، تشخیص به هنگام و ارجاع به موقع، توانبخشی گفتاری و شنیداری در مراکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، ارائه تجهیزات توانبخشی مثل سمعک، ارائه کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، تعمیر و تعویض قطعات پروتز کاشت، ارائه خدمات توانبخشی بعد از کاشت حلزون شنوایی، آموزش و مشاوره خانواده و آماده‌سازی کودک برای ورود به مهدکودک و مدرسه، یاریگر متخصص و متعهد کودکان دارای آسیب شنوایی و خانواده ایشان است، ادامه داد: لذا در طرح غربالگری شنوایی نوزادان در استان قم در سال گذشته حدود ۱۶ هزار و ۶۹۴ نفر و در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰ حدود ۹ هزار و ۶۰۰ نوزاد غربالگری شنوایی شده‌اند.

پهلوانی با بیان اینکه ۲۵ درصد دلیل ناشنوایی ناشناخته، ۵۰ درصد علت ژنتیکی و ۲۵ درصد سایر موارد مانند زردی، بیماری‌های مادر در حین بارداری و مسائل هنگام زایمان و سایر مسائل علت‌شناسی بروز ناشنوایی در افراد را تعیین کرده، گفت: طبق مطالعات متعدد سال‌های گذشته در صورتی که کودک دارای افت شنوایی پیش از سه ماهگی تشخیص داده شود و قبل از سن شش ماهگی از وسیله تقویت‌کننده صوتی و برنامه‌های توانبخشی مناسب بهره‌مند شود، می‌تواند به مهارت‌های گفتاری و زبان قابل مقایسه با کودکان طبیعی دست یابد.

وی با اشاره به تجویز وسیله کمک شنوایی مناسب نظیر سمعک، تربیت شنوایی، گفتار درمانی و کاشت حلزون برای ناشنوایان، افزود: در سال ۹۹ تعداد ۱۵ مورد کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا داشتیم و علاوه بر تأمین ۳۱۹ مورد سمعک برای ناشنوایان و تهیه و توزیع باطری سمعک در حد توان در خدمت ناشنوایان استان بوده‌ایم.

یادآور می‌شود، ۵۶۰ دانش‌آموز ناشنوا و کم‌شنوا و ۴۵ دانشجو در استان قم از خدمات بهزیستی و آموزش و پرورش استثنایی برخوردار هستند.

انتهای پیام
captcha