کد خبر: 4039302
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۵
۱۵ و ۱۶ اسفندماه؛

همایش ملی «شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت» در قم برگزار خواهد شد

دبیر علمی همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت گفت: این همایش روزهای ۱۵ و ۱۶ اسفندماه با هدف نهادینه کردن مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در قم برگزار خواهد شد.

همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت  در قم برگزار خواهد شدبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسین الهی‌نژاد، دبیر علمی همایش ملی «شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت» امروز در نشست خبری این همایش که در سالن کنفرانس مرکز همایش‌های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه‌علمیه با همراهی و مشارکت دفتر نشر مقام معظم رهبری و بنیاد حاج قاسم سلیمانی این همایش را برگزار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه این همایش در راستای همایشی علمی است که در سال ۹۸ تحت عنوان همایش بین‌المللی نظریه انتظار در اندیشه مقام معظم رهبری برگزار شد، افزود: ما در آن همایش علمی ۱۱ کتاب چکیده، مجموعه مقالات، مجموعه نشست‌ها و کرسی‌های علمی، پنج جلد مجموعه مقالات و چهار مجله علمی داشتیم.

دبیر علمی همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت گفت: پژوهشکده مهدویت پیشنهاد برگزاری همایش شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت را ارائه داد که به تصویب رسید و این همایش روزهای ۱۵ و ۱۶ اسفندماه مصادف با میلاد با سعادت امام حسین(علیه‌السلام) و حضرت عباس(علیه‌السلام) برگزار می‌شود که از زمان تصویب این همایش تا امروز در شرف برگزاری آن هستیم که نشست‌های علمی برگزار و همچنین مقالات مختلفی از اساتید حوزه ودانشگاه تدوین و حاصل شده است.

سردار سلیمانی نمادی از مکتب دفاع و مقاومت در جهان اسلام است

دکتر الهی‌نژاد با بیان اینکه سردار سلیمانی امروز در جهان اسلام و جغرافیای کشورهای مقاومت، به عنوان نماد دفاع و مقاومت مطرح است تصریح کرد: لازم است براساس منویات مقام معظم رهبری که فرمود ملت ایران نشان داد از خط مجاهدت شجاعانه دفاع می‌کند و به نمادهای مقاومت عشق می‌ورزد، به شهید سلیمانی و مهندس ابومهدی به عنوان یک فرد نگاه نشود بلکه به عنوان یک مکتب نگاه شود.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت تصریح کرد: دغدغه‌ها و مطالبات مقام معظم رهبری دامن برکاته این است که نماد و اندیشه و سلوک شهید سلیمانی به عنوان یک مکتب مطرح شود. برای پاسخ به این امر تبیین و نهادینه کردن مکتب در جامعه نیاز است که همایش و نشست‌های علمی مختلفی شکل دادیم تا ضرورت برگزاری اینچنبن همایش علمی را مسجل کنیم.

دبیر علمی همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت بیان کرد: در این همایش علمی بحث ماندگاری مکتب شهید سلیمانی مورد توجه است تا در جامعه نهادینه، ساری و جاری شود، این موضوع می‌طلبید با نگرش علمی وارد تحقیق و پژوهش قرار گیرد تا با رنگ و روح علمی و عقلانی تداوم و قوام گیرد و سبب ماندگاری شود.

انقلابی‌گری، استکبارستیزی، اتحاد و انتظار شاخصه مکتب شهید سلیمانی است

دکتر الهی‌نژاد تصریح کرد: از جمله شاخصه‌های مطرح در مکتب حاج قاسم؛ انقلابی‌گری، ولایت‌مداری، استکبار ستیزی، اتحاد و انتظار است و در این مکتب فرهنگ ایثار، شهادت، انسانیت، معنویت، یک‌رنگی، اتحاد و دشمن‌ستیزی مورد توجه است و مردم به این شاخصه‌ها نیاز دارند.

وی با اشاره به اهداف برگزاری همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت با اشاره به اینکه این مکتب دو نوع هدف کلی وجزیی دارد گفت: هدف کلی آن تبیین مکتب شهید سلیمانی با رویکرد علمی و تحلیل‌های عقلانی و ورود افراد خاص و تحصیل کرده جامعه است و اگر نخبگان حوزه ودانشگاه درگیر این مکتب شوند و با نگاه علمی به آن بنگرند گستردگی، فراگیری و نهادینه‌سازی این مکتب در جامعه بیشتر خواهد بود.

دبیر علمی همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت ادامه داد: "تبیین چشم انداز فرهنگ مقاومت"،"بررسی و تبیین راه‌های تداوم مکتب شهید سلیمانی در جامعه منتظر" و "ارائه سیاست‌ها و راهبردهای جبهه مقاومت برای زمینه‌سازی ظهور امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)" از جمله اهداف برگزاری این همایش علمی است.

حجت‌الاسلام الهی نژاد گفت: مبانی فرهنگ انتظار در مکتب شهید سلیمانی، شخصیت شناسی سردار سلیمانی و نقش و جایگاه فرهنگ انتظار در مکتب سلیمانی از جمله محورهایی است که مقالات دانشجویان و طلاب براساس آن تبیین و نشست‌های مختلفی پیرامون این محورها برگزار و برای خروجی این همایش آماده است.

بررسی علمی «جهاد تبیین» در دفتر تبلیغات اسلامی

حجت‌الاسلام شهبازیان عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت نیز در این نشست بیان کرد: معاونت آموزش و پژوهش و تبلیغ زیر نظر دفتر تبلیغات اسلامی مشغول فعالیت است، همچنین پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی سه گروه علمی دارد.

وی افزود: رسالت دفتر تبلیغات اسلامی که نماد روشنفکری در حوزه علمیه قم معرفی شده است توجه به مبانی مرتبط با انقلاب اسلامی و همچنین از منظر علمی موضوع جهاد تبیین را مورد تاکید قرار داده است.

عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت بیان کرد: این همایش در سطح ملی و با مشارکت نشر آثار مقام معظم رهبری(دامت برکاته) و بنیاد شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار می‌شود که ۱۵ اسفندماه مراسم افتتاحیه و کمیسیون‌ها و ۱۶ اسفندماه نیز با حضور مسئولان لشکری و کشوری، مراسم اختتامیه در سالن همایش غدیر برگزار می‌شود.

ارسال ۱۲۰ مقاله به دبیرخانه همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار

شاهرخی دبیر اجرایی همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت در این نشست اظهار کرد: دبیرخانه این همایش بعد از برگزاری موفق همایش بین‌المللی نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت را در دستور کار قرار داده است.

وی بیان کرد: براساس سبقه‌ای که از همایش نظریه انتظار داشتیم و همچنین بیش از ۱۵ سال همایش‌های مختلف با عنوان گفتمان‌های مهدویت برگزار کرده بودیم این همایش را در دستور کار قرار داده‌ایم و با نهادهای حوزوی و دانشگاهی کشور مکاتبه و ارتباط گرفته‌ایم.

دبیر اجرایی همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت تصریح کرد: موسسه فرهنگی انقلاب اسلامی و بنیان حفظ و نشر آثار شهید سلیمانی و همچنین مراکز دانشگاهی و حوزوی در برگزاری این همایش همکاری دارند.

شاهرخی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در مورد ارسال و بررسی ۱۲۰ مقاله به دبیرخانه این همایش گفت: این مقالات در کمیته علمی بررسی شد و در کنار دریافت مقالات موضوعات و محورهایی که برای همایش مشخص شده بود بررسی شد که ۲۸ کرسی و نشست علمی توسط اساتید و شخصیت‌های حوزه و دانشگاه برگزار کرده‌ایم.

وی با اشاره به خروجی‌های همایش ملی سردار شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت تصریح کرد: چند اثر به عنوان آثار این همایش مطرح است که یکی از آنها کتاب چکیده مقاله است و همچنین دو جلد کتاب کرسی‌ها و نشست‌های علمی است که روز همایش رونمایی می‌شود، در مجموع چهار جلد کتاب مجموعه مقالات همایش را خواهیم داشت که پس از برگزاری این همایش منتشر می شود.

دبیر اجرایی همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت افزود: مراسم افتتاحیه این همایش روز یکشنبه ۱۵ اسفندماه برگزار می‌شود که مراسم با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه آغاز می‌شود و سپس حجت الاسلام لک زایی دبیر همایش سخنرانی می‌کند و همچنین کتاب چکیده مقالات و دو شماره فصلنامه رونمایی می‌شود.

شاهرخی ادامه داد: یکی از شخصیت‌های برجسته کشوری به عنوان سخنران اصلی همایش سخنرانی می‌کند که در مراسم بعد از ظهر پنج کمیسیسون برگزار می‌شود و در هر کمیسیون ۱۰ نفر به ارائه مقاله خواهند پرداخت.

وی با اشاره به برنامه‌های اختتامیه همایش ملی شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت گفت: این مراسم روز دوشنبه ۱۶ اسفندماه با سخنرانی حمیدرضا مقدم فر آغاز و سپس گزارش روسای کمیسیون‌های تخصصی همایش و همچنین سخنرانی یکی از سران و شخصیت‌های کشوری و یا لشکری از جمله برنامه‌ها است.

انتهای پیام
captcha