کد خبر: 4105844
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۶
در گفت‌وگوی ایکنا مطرح شد

فهم زیبایی‌های آیات قرآن با همراهی تفسیر

یک حافظ قرآن معتقد است: اگر افراد آیه‌های قرآن را همراه با تفسیر بخوانند و در مورد آن آیه تفکر کنند، برداشت‌های زیبایی را خواهند داشت و مطالبی را می‌آموزند که شاید بسیاری از کتاب‌ها چنین دیدگاهی را ارائه ندهند، در واقع از طریق ترجمه و تفسیر قرآن است که به زیبایی این کتاب آسمانی پی می‌بریم و معانی عمیق‌تری را درک می‌کنیم.

حضور افراد مؤسسه قرآنی بیت‌الحفاظ نرجس(س) در خبرگزاری ایکنا خراسان رضویمؤسسه قرآنی بیت‌الحفاظ نرجس(س) مؤسسه‌ای است که دوره‌های حفظ کل قرآن کریم را به‌صورت یک‌ ساله و شبانه‌روزی ویژه خواهران برگزار می‌کند. این مؤسسه از سراسر کشور میزبان دختران در سنین ۱۴ تا ۳۴ سال است که با شرکت در این دوره‌ها به‌مدت یک‌ سال به مشهد می‌آیند و در این اعتکاف حاضر می‌شوند.

ایکنای شعبه خراسان رضوی با چند نفر از قرآن‌آموزان این مؤسسه گفت‌وگویی انجام داده است که با هم می‌خوانیم.

کوثر قربانی که 15 سال دارد و از تایباد به مشهد آمده و وارد مؤسسه قرآنی بیت‌الحفاظ نرجس(س) شده است، می‌گوید: از زمانی‌ که تبلیغات این مؤسسه را دیدم هدفم کاملاً مشخص شد و مصمم شدم که در دوره‌ها شرکت کنم و در سال گذشته قصد داشتم در کلاس‌های مؤسسه شرکت کنم، اما متأسفانه میسر نشد.

این حافظ کل قرآن بیان می‌کند: تا کلاس نهم درس خوانده‌ام و زمانی‌که قصد شرکت در دوره‌های مؤسسه را داشتم همزمان در مدرسه نمونه دولتی نیز قبول شدم و قصد داشتم که هر دو را در کنار هم ادامه دهم، اما در نهایت تصمیم گرفتم فعلاً وقتم را در مسیر قرآن صرف کنم و خوشبختانه در این مورد هیچ اجباری از سوی والدینم وجود نداشت و این تصمیم به انتخاب خودم بود.

وی می‌گوید: زمانی‌که تصمیم به حفظ قرآن گرفتم با مخالفت بسیاری از اطرافیان مواجه شدم و تحت فشار بودم، اما زمانی‌که شروع به حفظ قرآن کردم، متوجه شدم افرادی که با تصمیم من مخالفت می‌کردند دلیل‌شان این بوده که تنها به متن عربی قرآن اکتفا می‌کردند و هیچ اطلاعی از ترجمه فارسی قرآن نداشتند، زیرا اگر متوجه ترجمه فارسی قرآن بودند چنین مخالفت‌هایی نمی‌کردند.

قربانی اظهار می‌کند: اگر افراد آیه‌های قرآن را همراه با تفسیر بخوانند و در مورد آن آیه تفکر کنند، برداشت‌های زیبایی را خواهند داشت و متوجه بسیاری از مسائل خواهند شد و مطالبی را می‌آموزند که شاید بسیاری از کتاب‌هایی که در کتابخانه‌ها شاهد هستیم، چنین دیدگاه و طرز تفکری را به ما ندهند، در واقع از طریق ترجمه و تفسیر قرآن است که به زیبایی این کتاب آسمانی پی می‌بریم و معانی عمیق‌تری را درک می‌کنیم.

این حافظ کل قرآن درباره تأثیری که قرآن در رفتار او داشته است، می‌گوید: فایده‌ای که قرآن داشته این است که فهم من نسبت به دین عمیق‌تر و کامل‌تر شده و در برخی از مسائل که دچار ابهام شده بودم، آن موارد قابل فهم‌تر شده است.

قربانی بیان می‌کند: حفظ قرآن کار بسیار سختی است و به‌راحتی نمی‌توان آن را انجام داد، اما حقیقتاً این مؤسسه با محیطی که برای قرآن‌آموزان فراهم کرده باعث شده تا بتوانیم این مسیر سخت را به راحتی طی کنیم.

خودسازی را در کنار دیگرسازی داشته باشیم

نازنین رهبری، یکی دیگر از حافظان کل قرآن است که 16 سال دارد، از استان تهران آمده و از سال گذشته نیز در این مؤسسه در حال فراگیری قرآن است، می‌گوید: 11 خرداد امسال که مصادف با روز دختر بود حفظ کل قرآن را به پایان رساندم و از این بابت بسیار خوشحال و خدا را شاکرم و هیچ اجباری از سوی خانواده برای این کار وجود نداشت، به اختیار خود این راه را انتخاب کردم و البته که همواره خانواده‌ مشوقم بوده‌اند.

این حافظ کل قرآن کریم اظهار می‌کند: یک‌سال دوری از خانواده هم برای من و هم برای آنها بسیار سخت بود، اما در کنار مباحث آموزشی، اردوهای تفریحی بسیاری نیز برگزار می‌شد که همین موضوع تا حدودی، سختی‌ها را کمتر و این راه را آسان‌تر کرد.

رهبری تأکید می‌کند: قطعاً که این مسیر تأثیرات خاص خود را دارد، زیرا پیش از اینکه وارد این راه شوم، مسائل دنیوی که برایم ارزش بیشتری داشتند، امروز دیگر هیچ ارزشی ندارند و باید بگویم از زمانی‌که با قرآن انس گرفتم و حافظ کل قرآن شدم دنیا در نظرم کوچک و بی‌ارزش شده است و آن مواردی که در زندگی برای من اولویت داشتند، در حال حاضر مسائل دیگری جایگزین آنها شده‌اند.

این حافظ کل قرآن کریم بیان می‌کند: اکنون به این نتیجه رسیده‌ام که باید کاری را انجام دهم که مانند قرآن برایم آرام‌بخش باشد، از تمام لحظاتم به‌صورت مفید استفاده کنم و وقتم را صرف مسائل پوشالی و بی‌ارزش نکنم.

رهبری اظهار می‌کند: در واقع قرآن برای تمامی نکات و هشدارهایی که می‌دهد دلایل خود را دارد، برای نمونه اگر کاری را برای ما حرام کرده است قطعاً دلیلی برای این بیان خود دارد و زمانی‌که قرآن را همراه با تفسیر و تدبر می‌خوانیم به این دلایل می‌رسیم.

وی تصریح می‌کند: به‌نظرم شاید کنار گذاشتن آن دسته از افرادی که دیگر با ما همسو نیستند کار قابل توجیهی باشد، اما می‌دانیم که خداوند پیامبران را برای تذکر دادن به دیگران فرستاده بود، لذا ما نیز باید ارتباطات خود را با دیگران مدیریت کنیم تا بتوانیم خودسازی در کنار دیگرسازی را داشته باشیم.

اهمیت کلام خدا بیش از کلام بندگان

مطهره بیگدلو نیز یکی دیگر از حافظانی است که هدیه کربلا نصیب او شده است. وی  14 سال دارد و از تیرماه سال جاری که دوره‌های جدید مؤسسه آغاز شده تصمیم گرفته که از تهران به مشهد بیاید و  در دوره‌های مؤسسه شرکت کند.

وی بیان می‌کند: البته حفظ قرآن را از 6 سالگی انجام می‌دادم، اما اینگونه نبود که به‌صورت پیوسته باشد، اما امسال تصمیم گرفتم به‌صورت پیوسته این کار را انجام دهم و با تشویق خانواده که از همان کودکی مشوقم در این مسیر بودند، در این مؤسسه ثبت‌نام کردم و خدا را شاکرم.

این حافظ کل قرآن کریم تأکید می‌کند: در رفتار خود تأثیرات بسیاری را احساس می‌کنم که برخی از رفتارهای نامناسب را کنار گذاشتم و با توجه به معانی که از قرآن دریافت کردم تصمیم گرفتم در رفتارم و به‌ویژه با پدر و مادرم تغییراتی را ایجاد کنم.

بیگدلو اضافه می‌کند: شاید این تغییر رفتارها بر خلاف میل اطرافیانم باشد و تغییر رفتاری مرا دوست نداشته باشند، اما نظرات آنها برای من مهم نیست و هیچگاه در برابر آنها تسلیم نشده‌ام و نخواهم شد و اجازه نمی‌دهم بر روی تصمیمی که گرفته‌ام تأثیر داشته باشد، زیرا در حقیقت کلام خدا بیشتر از کلام بندگانش اهمیت دارد.

این حافظ کل قرآن کریم در پایان می‌گوید: در این دنیا باید از وقتی که خداوند در اختیارمان قرار داده است به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم، زیرا در آن دنیا از تک تک این لحظات سؤال می‌شود که باید جوابگو باشیم، پس اکنون در این دنیا باید از لحظات خود بهترین استفاده را داشته باشیم.

انتهای پیام
captcha