کد خبر: 4325028
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۷

ندای ملک داعی برای استفاده از فرصت شب‌های ماه رجب است

استاد عرفان و فلسفه حوزه علمیه قم در جلسه هفتگی درس اخلاق خود با بیان اینکه از فرصت شب‌های ماه رجب برای عبادت و استغفار استفاده کنید، گفت: یک برنامه منظم حتی مختصر برای استفاده از شب‌های ماه رجب داشته باشید و سعی کنید حتماً در این شب‌ها در حد توان نماز شب بخوانید.

به گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، آیت‌الله سیدیدالله یزدان‌پناه، استاد سطوح عالی حوزه و مدرس برجسته عرفان و فلسفه، در ابتدای جلسه درس اخلاق خود که شامگاه چهارشنبه سوم دی‌ماه، در مدرسه عالی شهید مطهری برگزار شد با بیان اینکه ماه رجب، ماهی بسیار با عظمت برای تلاش عبادی است، گفت: با ورود به ماه رجب ما در یک موقعیت حساس زمانی در طول سال قرار گرفتیم که این ماه، ماه خدا و وقت کار و تلاش عبادی است که تمام. سال یک طرف و این سه ماه، رجب و شعبان و رمضان هم یک طرف و از همه مهم‌تر ماه رجب، باب ورود به ماه مبارک رمضان است، لذا برای هر مؤمن شیعه که دغدغه وصول الی الله را دارد ماه رجب بهترین زمان وصول الی الله است. 
 
ندای ملک داعی برای استفاده از شب‌های ماه رجب
 
این استاد برجسته فلسفه و اخلاق با اشاره به ندای ملک داعی در شب‌های ماه رجب گفت: خداوند در ماه رجب در آسمان هفتم ملکی قرار داده که هر شب این ماه ندا می‌دهد و همه را به‌سوی خدا دعوت می‌کند و می‌گوید: «طُوبَی لِلذَّاککرِینَ طُوبَی لِلطَّائِعِینَ…» در این ندای ملک داعی دو نکته مهم نهفته است اول اینکه می‌خواهد بگوید شب‌های ماه رجب خاص است و حسابش جداست! یعنی دارد وقت کار کردن و عبادت در ماه رجب را به ما می‌گوید که شب‌های این ماه است و در ادامه می‌گوید شب‌های ماه رجب، هر شب تا صبح، شب ذکر و عبادت است. 
 
وی ادامه داد: حالا چرا از این فرصت زمانی سالیانه استفاده نمی‌کنید درصورتی‌که ملک داعی همه را دعوت می‌کند! همه شب‌ها شب‌های خدا است؛ ولی شب‌های ماه رجب حسابش جداست، حالا اگر در طول سال شب‌هایش کاری نکردید الان وقت کار و وصول الی الله است؛ اصلاً این ماه رجب، ماه شهودات خاصه و وقت وصول است، برای همین است در روایت نبوی آمده است: «ألا إنَّ رَجَبا شَهرُ اللّهِ الأصَمُّ، و هُوَ شَهرٌ عَظیمٌ…» بدانید که رجب، ماه اصمّ خداست و ماه بزرگی است. 
 
وی افزود: می‌گویند ماه رجب، ماه خدا است پس از این ماه استفاده کنید و با خدا گره بخورید، ماه شعبان را هم ماه پیامبر (ص) است که رفتار و اعمال پیامبر (ص) را سرلوحه خود کنید و از طریق نبی وارد شوید و ماه مبارک رمضان هم ماه امت نبی است که امت را خدا می‌بخشد. 
 
رجب ماه استغفار
 
یزدان‌پناه با بیان اینکه ماه رجب، ماه استغفار است، گفت: ماه رجب، ماه استغفار است و باید وضع خودتان را درست کنید؛ چون چه بخواهید و چه نخواهید این نفس سرکش بازی در می‌آورد. بدانید که ماه رجب بهترین زمان برای توبه و استغفار است سعی کنید در این ماه با خدا خلوت کنید و بگویید که خدا من از دست نفس سرکش و کوتاهی‌ها و بی‌اراده بودن خود خسته شده‌ام خودت کمکم کن! و این ماه رجب بهترین فرصت است. 
 
وی تأکید کرد: ماه رجب را حتماً با استغفار پر کنید و با صیغه‌های مختلف استغفار حتماً استغفار کنید و بدانید که ماه رجب، ماه استغفار و وصول الی الله است و شب‌های ماه رجب ویژه است. 
 
از شب‌های ماه رجب استفاده کنید/حتماً نماز شب بخوانید
 
این استاد حوزوی در پایان با بیان اینکه از فرصت شب‌های ماه رجب استفاده کنید، گفت: از فرصت شب‌های ماه رجب را استفاده کنید و برنامه‌ای عبادی و معنوی برای شب‌های ماه رجب داشته باشید، حتی یک برنامه مختصر اما داشته باشید؛ مثلاً دو صفحه قرآن بخوانید یا دو رکعت نماز بخوانید یک ذکر «لا إله إلّا اللّه» را بگویید یا اینکه سوره توحید را ۶۶ بار بخوانید؛ ولی حتماً از این شب‌های ماه رجب استفاده کنید حتی یک لحظه قبل لز اذان صبح بیدار شوید و فقط بنشینید و با خدا حس بگیرید و به حقیقت اصلی خود متوجه شوید که همین در محضر خدا نشستن و توجه به خدا به‌نوعی عبادت است. 
 
وی توصیه کرد: حتماً در ماه رجب نماز شب بخوانید؛ اگر تا حالا نماز شب نمی‌خواندید الان در این شب‌های ماه رجب حتی دو رکعت هم شده بخوانید و اگر باز هم نتوانستید در شب بخوانید در روز حتماً قضای نماز شب را بخوانید که نماز شب شرف مؤمن است. اما شب‌ها قبل از خوابیدن حتماً نیت کنید که برای خواندن نماز شب‌بیدار شوید که حداقل از ثواب نیت خواندن نماز شب محروم نشوید؛ اما خیلی مراقب باشید که نماز صبح قضا نشود.
 
محسن سلطان احمدی
انتهای پیام
captcha